Dünya: Çorum yurt dışından konut alıyor

Çorum'dan yurt dışından konut alımının arttığı belirtildi.

06 Eylül 2024 Cuma 20:41
Dünya: Çorum yurt dışından konut alıyor

Çorum'dan yurt dışından konut alımının arttığı belirtildi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, hızlı yükselen konut fiyatları ve dövizle kira beklentisi Türkleri yurt dışında ev sahibi yapıyor.
İstanbul başta olmak üzere Çorum, Bursa, gibi şehirlerden iş insanlarının ve beyaz yakalıların, yurt dışından konut talebi yüzde 50 artış gösterdi.

En fazla Dubai, KKTC, Miami, Yunanistan ve Londra’nın ilgi gördüğünü belirten Vartur Real Estate CEO’su Şerif Nadi Varlı, geçen yıl yerlilerin 2.1 milyar dolarlık alım yaptığını belirterek, “Bu yılın sonunda 3 milyar doları bulur” dedi.

Konut fiyatlarının hızlı yükselişle Avrupa ile yarışır hale gelmesi ve dövizle kira geliri talebinin artması Türk konut alıcılarını yurt dışında ev sahibi yapıyor.

Son Güncelleme: 07.09.2024 10:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Para cok 2024-09-07 13:10:08

Para cok olunca Turkiye'den konut almak kesmiyor milleti. Artik nasil kazaniyorlarsa.

Avatar
İsmail 2024-09-07 16:46:07

Nereden buldun diye soran Bi devlet kurumu olmadığı sürece bunlar aydan bile arazi alırlar vergi vermeye gelince zarar gösterirler yada hiç iş yapmazlar ama para akar gene sormazlar nereden buldun diye soduklarininda ucu kime gidiyorsa 40 yıl hapis istemiyle yargılanani serbest birakirlar ama baklava çalan çocukları hapse atarlar

Avatar
murat 2024-09-09 09:05:37

kur korumadan milyarlarca doları cukkalayan mevduat sahipleri artık yurt dışına yatırmaya başladı.. Müthiş bir servet transferi oldu.