STK'lar tepkili: 'Gece yarısı yangından mal kaçırırcasına...'

İnsani Değerler Platformu, milletin 15 Temmuz gece yarısı adeta yangından mal kaçırırcasına yürürlüğe konan ağır vergi yükünün şaşkınlığını yaşadığını açıkladı.

17 Temmuz 2023 Pazartesi 13:41
STK'lar tepkili: 'Gece yarısı yangından mal kaçırırcasına...'

İnsani Değerler Platformu, 15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasını önlemiş olmanın haklı gururunu yaşayan, böylece kendisi ve geleceği ile birlikte hem devleti hem de devletin kurumlarını kurtaran milletin, 15 Temmuz gece yarısı adeta yangından mal kaçırırcasına yürürlüğe konan ağır vergi yükünün şaşkınlığını yaşadığını belirterek, "Çorum İnsani Değerler Platformu olarak milletimiz adına açıklama bekliyor ve Cumhurbaşkanımızın sürece müdahale etmesini, Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışmayan bu haksız zamların bir an önce tamamen geri çekilmesini talep ediyoruz.”dedi.

İşte o açıklama:

“15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasını önlemiş olmanın haklı gururunu yaşayan, böylece kendisi ve geleceği ile birlikte hem devleti hem de devletin kurumlarını kurtaran millet, 15 Temmuz gece yarısı adeta yangından mal kaçırırcasına yürürlüğe konan ağır vergi yükünün şaşkınlığını yaşıyor.

Şu iyi bilinmelidir ki, yasalar da makamlar da kimseye kamu gücünü kontrolsüz ve orantısız bir şekilde kullanma hakkını vermez.
Evet, ekonomik sorunlar var, dünya genelinde de benzer sorunlar yaşanıyor; pandemiden bu tarafa hayat her alanda önceye göre biraz daha zorlaştı. Bunu millet olarak bilmiyor değiliz, ancak ortada “birlikte üstlenilmesi gereken bir zorluk ve yük” varsa bunun, sahip olunan varlıklar üzerinden adaletle paylaşılması gerekir.

Hiç kimse müsebbibi olmadığı sorunların faturasını ödemek zorunda bırakılmamalıdır; üstelik bu kesimler toplumun ekonomik açıdan en alt kesimini oluşturuyorsa, bu hiçbir şekilde kabul edilemez. Modern devletlerin kuruluşunda, mali yükümlülüklerin halktan bağımsız bir şekilde belirlenemeyeceğine dair konsensüs vardır. Hiçbir hükümet haklı ve kabul edilebilir gerekçeler olmaksızın insanların ekonomik standartlarını alt üst edip yıkacak girişimlerde bulunamaz.

Şayet öne sürüldüğü şekliyle son zamlar depremin verdiği zararların oluşturduğu yükten kaynaklanıyorsa burada depremzedelere her türlü yardım için seferberlik ilan etmiş olan vatandaşımız bizzat devletin bu yükü azaltmak adına ne tür tasarruflarda bulunduğunu görmek ve bilmek isteyecektir. Kamu maliyesinden sorumlu olanlar ve kamu kurum ve kuruluşları kendi üzerlerine düşeni hakkıyla yerine getirdikten sonra hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, bu aziz millet her türlü fedakarlığı fazlasıyla yapmaya hazırdır.

Yeni Maliye ekibinin dile getirdiği “verginin tabana yayılması” anlayışının uygulamada vergi yükünün toplumun en mahrum kesimlerinin sırtına sarılması olarak tezahür ettiğini görmek herkesi büyük bir şaşkınlığa ve kızgınlığa sevk etmiş bulunuyor.
Milletimiz kendisine yüklenen ilave ağır yüklerle ilgili ikna edici açıklamalar bekliyor. Yetkililer açıkça bu vergi ve zamlara dair makul, mantıklı ve herkesin kabul edebileceği bir izahat getirmelidir. Mevcut açıklamalar klasik bürokrat aymazlığının bir örneği gibi duruyor ve milletimiz bu muameleyi hak etmiyor.

Milletimiz ekonomik faturayı neden en üst ölçekte kazanç elde edenlerin değil de, tükettiği ürünler üzerinden yani en kolaycı şekliyle dolaylı vergilendirme üzerinden kendisinin ödemek zorunda kaldığını merak ediyor.Dizginlenemeyen finans sektöründen, kârlarını sürekli katlayan bankalardan, yabancı oyunculara milyon dolarlar avrolar ödeyen anlı şanlı futbol kulüplerimizden daha mı fazla kazanmaktadır memurumuz, emeklimiz, işçimiz, asgari ücretlimiz?

Araç ve gayrı menkul stoklayanlardan daha mı fazla sorumludur ekonominin kötü gidişatından, artık ev ve işyeri kirasını bile ödeyemez hale gelen esnafımız ve vatandaşlarımız? Daha asgari ücretle çalışanlara ve memurlara yönelik ücret zammı yapılmadan raflardaki ürünlerinin fiyatlarını orantısız ve fahiş bir şekilde arttırmaktan utanmayan zincir marketlerden daha mı zengindir dul ve yetimlerimiz?
Kamu yönetiminde asıl olan adaletin tesisidir. Adalet, sadece mahkeme kararlarında tecelli eden bir olgu değildir. Adalet, her bir vatandaşına insanca yaşayabileceği bir imkan sağlamakla görevli olan devletin yerine getirmek zorunda olduğu en büyük ödevdir.
O yüzden ceddimiz ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ demiştir. Buna inanan millet de her daim ‘Ya devlet başa ya kuzgun leşe’ diyerek devletini namus bilmiş ve onun uğrunda gerektiğinde can feda eylemiştir.

Çorum İnsani Değerler Platformu olarak milletimiz adına açıklama bekliyor ve Cumhurbaşkanımızın sürece müdahale etmesini, Türkiye Yüzyılı vizyonuna yakışmayan bu haksız zamların bir an önce tamamen geri çekilmesini talep ediyoruz."

Son Güncelleme: 20.07.2023 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
haberi yok 2023-07-17 13:56:34

Ne yani Cumhurbaşkanının bu zamlardan haberi yok mu demek istiyorsunuz? Cidden haberinin olmadığına mı inanıyorsunuz. :))))

Avatar
İsmail 2023-07-17 13:58:29

Yıllarca ÖTV diye Aslı deprem vergisi topladılar para nerde diyince yol yaptık köprü yaptık şehir hastanesi yaptık dediler yola dünyanın parasını öderiz geçmeseler çünkü 2 ye yaptıracak işi 10 a müteahhite verip bide 10 araç geçecekse o oyulsan 100 araç garantisi verdiler yıllarca bide dövize endeksli ödenecek köprü yaparlar bayramdabile verdiklerinin 1/3 ü geçmez hastaneye müşteri garantisi derler havaalanına %10 gelmez nerden çıkacak emekliye verme işçiye verme bide üstüne habire vergileri artır sonrada birileri çıkar ölümüne reis der ya sizden önce biz yaşarken öldük eserinizle övünün

Avatar
Ahmet 2023-07-17 17:38:32

Yıllardır oy verdiğiniz kişinin zenginleri asla üzmediğini yeni mi fark ettiniz? Doğuş, Cengiz, Kalyon vb holdinglerin kaç defa vergileri silindi. Deprem yardımları için ödedikleri(ödedilerse tabi) para bile tamamıyla vergilerinden düştü. Ek olarak resmi gazete zaten gece 00.00'da yayınlanıyor ve kararların altında imzası olan kişinin de kim olduğunu söylemeye gerek yok sanırım.

Avatar
Matşah 2023-07-17 14:40:47

Reise oy vermiş biri olarak söylüyorum bu zamların hepsinden Reis haberdar Onun izni olmadan mümkün değil ki yapılsın lakin zamanlamayı Reis mi yaptı yoksa yardımcıları mı yaptı onu bilemiyorum. İster Reis yapsın ister yardımcıları yapsın ama zamanlama gerçekten çok ayıp bu zam çok ayıp sadece halka yükleniliyor halk deprem için gerekli yardımı yaptı yine yapar ama devlet hükümet üzerine düşen tasarrufu yapmazsa konserlere heykellere para akışı devam ederse vekiller milyarlarla ödeneği israf ederse sonra da gariban çiftçi Osman efendiye mazot 33 liradan ürün ek denilirse şirazeden çıkıldığının delilidir. Önümüzde yerel seçimlerde oy istenirken halk tepki gösterirse hain damgası vurmayın halk mecbur bırakılıyor maalesef. 7500 lira emekli maaşında kök maaş üzerinden zam yapılıyor halk da kök üzerinden oy verir artık

Avatar
İsmail 2023-07-17 17:57:34

Bi yorumcu yazmis reise oyveren biri olarak özetle elim kırilsaydida vermeseydim gibi sayenizde bizde sağlam kemik kalmadı fetö ile zamanı demeyecek terör örgütünü çadır mahkemelerinde aklamayı teroristleri otobüsle suriyeye gecirmeyide milyonlarca suriyeliyi başımıza bela etmeyide TV'lerde mektuplarını okutmayı osloda istanbulda görüşmeleri söylemeyecem beka diye ne demek istediniz bunlara rağmen hiç sormayacağım sorum şu başkanlık sistemi başladı başlayalı olanlardanım görmediniz bu günkü durumdan en az yönetenler kadar suçlusunuz

Avatar
Haktan 2023-07-18 10:32:11

Hep birden bağırın da sesin kimden geldiği belli olmasın değil mi? Sözcüsü yok mu bunların? 2,5 milyon EYT'li maaşa bağlanırken iyiydi, nerden gelecek bu değirmenin suyu?

Misafir Avatar
İsmail 2023-07-18 12:54:42 @Haktan

Ben Eyt değilim hani bi laf vardır hekimsiz ev olur cenazesiz ev olmaz diye emekli olmayan evde olmaz anlaşılıyorki ya çok gençsin ya emeklisin yada devlete sırtını dayamış bi memursun ülkeyi bu hale getiren eyt liler değil kimin getirdiğini sokaktaki çocuk bile biliyor ama sizin gibiler hala üç maymunu oynuyor bak ekmek 7 lira olacakmış odamı eyt kaynaklı

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2023-07-17 13:59:39

Olsun!
Ezan susmadı
Bayrak inmedi
Kudüs düşmedi
Şampanya patlatanlar sevinmedi
Erkek erkeğe evlenilmedi.
Destek açıklamı yaparken düşünecektiniz.
Şikayet ettiğiniz durumun sebeplerindensiniz.

Avatar
Ismet 2023-07-20 01:33:13

Bu zamlar dokummaz millete. Reis yapiyorsa dogrudur. Zenginlerden ilave vergi alsin. Savasi donemi vergileri gerek