Hayırlı olsun, yatırımcılara açıldı

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Çorum’un İskilip ilçesinde 75 hektarlık alanda kurulan yeni Organize Sanayi Bölgesi7nin yatırımcılara açıldığını duyurdu.

27 Mayıs 2024 Pazartesi 18:44
Hayırlı olsun, yatırımcılara açıldı

Çorum’un İskilip ilçesinde 75 hektarlık alanda kurulan yeni Organize Sanayi Bölgesi yatırımcılara açıldı.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Türkiye'nin 361'inci OSB'si olan İskilip OSB’de son gelişmelerle ilgili bir basın toplantısı düzenledi.

ÜCRETSİZ ARSA TAHSİSİ

İskilip OSB'de 2 yıl içinde altyapı ve tesislerin tamamlanmasının planlandığını duyuran Vali Dağlı, müteşebbislerden arsa tahsis bedeli alınmayacağını, sadece altyapı katılım bedeli ödeneceğini ifade ederek; “Türkiye’nin her yerinden sanayicilerimizi İskilip Organize Sanayi Bölgesi’ne yatırım yapmaya davet ediyoruz."dedi.

‘Bir taraftan ön tahsis protokolleri yapıyoruz, diğer taraftan da altyapı inşaatlarına başlıyoruz.’ diyen Vali Dağlı; “İskilip OSB’mizin tüzel kişilik kazanmasıyla müteşebbis heyetimiz, kamu kurumlarımız ve teknik ekibimiz ile hız kesmeden devam ettiğimiz çalışmalarda kanuni işlem sırası dahilinde eş zamanlı olarak plan, parselasyon ve altyapı proje çalışmalarına başlamış bulunmaktayız. Amacımız bu işlemleri hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirip bir an önce faaliyete başlamak olacaktır. İskilip Organize Sanayi Bölgesini, Yeşil OSB konseptine uygun ve modern bir organize sanayi bölgesi olarak kurmak en büyük hedeflerimiz arasındadır.  Çorum Bölgesel Teşvikler kapsamında 4. Bölge teşviklerinden yararlanmakta olup, OSB içerisinde yer alan yatırımlarda 5. Bölge teşviklerinden (KDV İstisnası, Gümrük Vergisi Muafiyeti, %50 vergi indirimi,10 yıl Sigorta Primi İşveren Hissesi Desteği, Bedelsiz Yatırım yeri Tahsisi, Faiz ve Kar Payı Desteği) yararlanmaktadır. Çorum; ülkemizin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüme stratejisi doğrultusunda İskilip OSB başta olmak üzere Çorum Merkez, Sungurlu ve Osmancık’ta bulunan ve yatırımcılarına çok sayıda avantaj sağlayan OSB’lerine yatırım yapmak isteyen girişimcileri tüm imkanlarıyla desteklemeye hazır.” diye konuştu.

MERZİFON'A 118, ESENBOĞA'YA 189 KM UZAKLIKTA

İskilip OSB’nin yatırımcılara büyük avantajlar sağlayacağını aktaran Vali Dağlı; “İskilip-Ankara karayolu güzergâhında şehir merkezine 8 km mesafede yer alan İskilip OSB’nin Merzifon Havalimanı’na 118 km, Ankara Esenboğa Havalimanı 189 km, Çankırı demiryolu hattına 80 km mesafede olması, Samsun Limanı’na yakınlığı, her türlü hammaddeye kolay ulaşım imkanının bulunması, geçmişten gelen bir sanayi kültürüne sahip olması ve teşvik kanunlarının bölgede uygulanıyor olması nedeni ile teşvik yasası sonrası mevcut yatırım ivmesi dikkate alındığında İskilip, yatırımcılar açısından cazip bir bölgedir. Orman ürünleri, deri ve tarımsal sanayi konusunda ön plana çıkan İskilip ilçemizde kurulan Organize Sanayi Bölgemiz, yüksek teknoloji ve katma değerli ürünler üreten, ihracata dayalı, seçkin yatırımlara tahsis edilmesi hedeflenmektedir.” diye konuştu.

YATIRIMCILAR VALİLİĞE BEKLENİYOR

Vali Dağlı, taslak imar planları üzerinden bedelsiz ön tahsis işlem başvurularını başlatmış olan İskilip OSB’den yer tahsisi başvurusunda bulunmak isteyen yatırımcıların Çorum Valiliği ana binasında bulunan İskilip OSB İrtibat bürosuna başvuruda bulunabileceklerini sözlerine ekledi.

Son Güncelleme: 27.05.2024 23:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İskilipli 2024-05-27 20:03:39

İnşAllah başarılı bir şekilde sonuca ulaşılır.

Avatar
Bos is 2024-05-27 20:41:00

Iskilipte yol mu varda organize sanayi reklami yapiyosunuz. Merzifon'a hangi yoldan gidecekmis 118 km. Gecin bunlari, ölu yatirim

Avatar
Mehmet 2024-05-27 23:05:44

Belediye güneş enerji panelleri hazırlamalı, nasılsın büyük bir kamyon garajı, otel mutlaka olmalı ilçe sanayi de düzenleme yapılarak giriş çıkış kontrollü hale getirilmeli
Kağıt, mangal kömürü üretimi nostaljik mobilya ayakkabı önemsenmeli

Avatar
İskilipli 2024-05-27 21:10:55

Ne güzel ekip, nasılsın ÇORUMLU olmayıp Çorum için bir taş koymaya çalışıyorlar Allah işinizi rast getirsin.
Birde bazı dönemleri hatırlayalım adamlar gazakistan sevdalısı mevcuttu
Mevkileri ile iş bağlana, nasılsın menfaat temini etme çabaları vardı hepsi bitti inşAllah güzel işler yapaçak bu ekip

Avatar
İSKİLİPLİ 2024-05-28 08:50:38

GÜZEL OLUR inşAllah Bu aşamada yatırımcıları cazibesini artırmak için ulaşım kolaylaytırılmalı Ankara Samsun yolu bu düşünülen bölge önünden geçen yola kaymış durumda benzin istasyonları kurulmalı, Enerji tesisleri artırılmalı, yollar aydınlatılmalı, yabani -hayvanların yola geçmesini önler şekilde yollar yapılmalı, ilçemizde neler olur, oteller, Araç muayene istasyonu büyük araç parkları meslek liseleri, meslek yüksek okulları üniversiteler organize sanayii güzel olur

Avatar
Öz Iskilipli 2024-05-28 10:42:25

Bir kaç İskilip sevdalısının çabasıyla yol alan İskilip OSB memur zihniyetiyle yönetilirse korkarım Ulaş Aş akıbetine dönebilir ve 50 sene daha İskilip li bir araya gelemez,aman dikkat...