Çorum'da bir şirket konkordato ilan etti

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, genel ekonomide yaşanan darboğazın Çorum'a yansımalarını değerlendirirken, kentte çok büyük bir şirketin konkordato ilan ettiğini duyurdu.

28 Ağustos 2024 Çarşamba 15:18
Çorum'da bir şirket konkordato ilan etti

CHP Çorum Milletvekili TBMM KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, parti binasında dün düzenlediği basın toplantısında, genel ekonomide yaşanan darboğazın Çorum'da bazı sanayi sektörlerine yansımalarını değerlendirdi.

Çorum’da tekstil fabrikaları ile başlayan ekonomik tıkanıklığın ve kapanmaların, diğer sektörlere de sıçramaya başladığını aktaran Tahtasız, bu durumun işsizliği tetikleyeceğini vurguladı.

Çorum’un kendi dinamikleriyle kurduğu sanayi tesislerinin, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle büyük sıkıntıya girdiğini belirten Tahtasız, “Başta tekstil sektörü, işçilik maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle dünya ile rekabet edemez hale geldi. Kapananlar, konkordato ilan edenler, işçi sayısını azaltanlar var. Böyle giderse yıl sonuna kadar 4 bin işçimiz işini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya." şeklinde konuştu.

Çözüm önerlerini de dillendiren Tahtasız, Çorum'un acilen Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki teşvik desteklerini içeren 6. Bölge kapsamına alınmasını, Vali, AK Parti ve MHP Çorum Milletvekilleri'nin de bu konuda girişimde bulunmasını istedi.

Tahtasız'ın aktardığı bilgiye göre; Çorum'da 3-4 tekstil atölyesi kapanırken, çok büyük bir şirket ise konkordato (Mahkeme kararıyla taraflar arasında gerçekleşen bir anlaşmadır. Bu anlaşma sayesinde borçlu, borçlarını tekrar yapılandırabilir. Konkordato ilan edebilmek için mahkemenin ve alacaklıların ortak bir karara varması gereklidir.) ilan etti. Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulu Çorum İplik üretimini durdurdu. Nedenleri ise Çin'le rekabet edilememesi, ekonomik kriz ve döviz kuru oldu. Öz sermayesi güçlü sanayi şirketleri ise şu anda yollarına devam ediyor.

Son Güncelleme: 28.08.2024 15:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Osmancıkli 2024-08-28 16:30:44

CHP değilim ama çok çalışkan bir vekil tebrikler

Avatar
Halk denen gerizekaliya 2024-08-28 19:31:37

Ulan embesil, milletin icine kim cikamiyor , kim binlerce koruma ile geziyir, vatandastan bi haber saraylarda yasiyor. Haberin yok herhalde. Ulan sana cevap vermekten yorulduk artik. Parti batmaz merak etme, batarsa sana batabilir.

Avatar
Halk 2024-08-28 16:17:32

Show yapmayı bırakın yav artık yiyorsa çıkın milletin içine.Beceriksiz insanlar yüzünden batar şirketler Aynı sizin partiniz gibi sizde batacaksınız Birgün.

Misafir Avatar
İsmail 2024-08-28 19:34:18 @Halk

Akp li olduğun belli peki şu anda hangi partiler senin deyisinle batıyor yani oy kaybediyor bunu görmeyecek kadar gerçeklerden uzaksın bırak a haber atv trt izlemeyi bir gün Bi tane muhalif kanal seyret orada insanların yorumlarını dinle kameraya neler demişler dinle yok diyorsan mesela aç Malatya tv yi onları dinle o zaman belki biraz aydinlanirsin

Beğenmedim! (1)
Misafir Avatar
Doğan Uygun 2024-08-28 16:46:12 @Halk

Adamlar zaten milletin içinde köroğlu. Sen görmüyorsun gerçekleri görmediğin gibi. Cehaletin dolardan hızlı yükseliyor maşAllah

Beğenmedim! (0)
Avatar
Bana gerizekalı diyen öküze 2024-08-29 10:56:56

Sende batacaksın birgün zırtopoz chp liler gibi.

Avatar
Okuz'e 2024-08-29 18:01:19

Batacak neyimiz kaldi antilop. 22 yildir senin zihniyet ulkeyi batirdi,okuz basli antilop

Avatar
YİNE BEN 2024-08-30 09:29:19

BU MEMLEKETİN EN BÜYÜK SORUNU MUHALEFET ANLAYIN ARTIK....MUHALEFET OLSA BU HÜKÜMET BİR ADIM BİLE ATAMAZ YOK KARDEŞ ADAM GİBİ BİR MUHALEFET.....ÖZGÜR ÖZEL ŞİMDİDEN BEYAZ ATLETİ SALLAMAYA BAŞLADI TESLİM......OMURGA KIRILDI GEÇMİŞ OLSUN...