Tahtasız'ın hedefinde Cemil Çağlar var!

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, çay, kahve setleri ve su ısıtıcılarının kaldırılmasına ilişkin tasarruf tedbirlerinin tüm kamu kuruluşlarını kapsamasına rağmen yine Milli Eğitim Müdürlüğünü hedef aldı.

05 Ekim 2024 Cumartesi 14:26
Tahtasız'ın hedefinde Cemil Çağlar var!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında çay, kahve setleri ve su ısıtıcılarının kaldırılmasına ilişkin il valiliklerine yazı gönderdi. Valilikler de ildeki tüm kamu kurum ve bağlı kuruluşlarına söz konusu kararı tebliğ etti. Tüm kamu kuruluşları da, bağlı birimlerine iletti. Gelişmeler üzerine bazı sendikalar kararı eleştirdi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız ise Çorum Valiliği'nin ilgili bakanlığın tasarruf tedbirlerine ilişkin kararını tüm kamu kuruluşlarına bir yazıyla göndermesine rağmen sadece Milli Eğitim Müdürlüğü'nü hedef aldı.

Tahtasız yaptığı açıklamada, kamuda çay, kahve setleri ve su ısıtıcılarının kaldırılmasına yönelik tasarruf tedbirlerinin tüm kamu kurum ve bağlı kuruluşlarını kapsamasına ve Valilik tarafından tebliğ edilmesine rağmen, sadece Milli Eğitim Müdürlüğü'nü ve İl Müdürü Cemil Çağlar'ı eleştirdi.

Tahtasız açıklamasında özetle; tasarruf tedbirlerinin  suyunun çıktığını kaydederek, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 'tasarruf tedbirleri' kapsamında okullara gönderilen yazıyla öğretmenler odasında bulunan çay, kahve setleri ve su ısıtıcılarının kaldırılmasının istendiğini hatırlatarak, "İtibardan tasarruf olmaz diyenler, maalesef eğitimden tasarruf etmeye çalışıyor. Öğretmenlerin ders aralarında içtiği çaya kahveye dahi göz dikiyor. Ama aynı Milli Eğitim Müdürü biri makam olmak üzere kuruma ait 5 araç varken, yıllık 400 bin liraya araç kiralamaktan gocunmuyor. İl Milli Eğitim Müdürü, öğretmenlere çayı kahveyi kendiniz yapmayın, gidin kantinden alın diyor. Oysa Çorum İl Milli Eğitim müdürlüğünde bütün personel çayı ücretli içerken kendisi ve misafirleri devletin çayını içiyor. Tasarruf etmek istiyorsa örnek bir davranış göstererek kendisi de çayı çay ocağından alabilir." ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 05.10.2024 15:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.