4 okul bitti, 10 okulun inşaatı sürüyor

Eylül ayı Kamu Yatırımları İzleme ve Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Vali Zülkif Dağlı, Çorum'da 4 okulun tamamlandığını, 10 okul inşaatının sürdüğünü açıkladı.

03 Eylül 2024 Salı 20:36
4 okul bitti, 10 okulun inşaatı sürüyor

Çorum'da yapımı devam eden kamu yatırımlarının mevcut durumlarını, yeni planlanan yatırımlarla ilgili yapılan analiz, projelendirme ve etüt çalışmalarını değerlendirmek amacıyla düzenlenen Eylül ayı Kamu Yatırımları İzleme ve Değerlendirme Toplantısı, Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında yapıldı.

Toplantıda İl Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği ve Sağlık Müdürlükleri, İl Müftülüğü ile İl Özel İdaresi, tarafından yürütülen okul, anaokulu, 4-6 yaş Kur'an kursları, spor tesisleri, gençlik merkezleri, hastane, aile sağlığı merkezleri, sağlık ocağı gibi eğitim, spor ve sağlık yatırımları ve projeleri tek tek ele alınarak yatırımların fiziki gerçekleşme oranları ve ödenek durumları değerlendirildi.

Yapılan her yatırımın her çalışmanın doğrudan vatandaşın yaşam kalitesine etki ettiğine dikkat çeken Vali Zülkif Dağlı, devam eden yatırımların kısa sürede bitirilmesi için çalışmaların aralıksız devam ettiğini, ayrıca önümüzdeki 5 yılda yapılması öngörülen yatırımlarla ilgili kurumlar tarafından taslak çalışmalar yapıldığını ifade etti.

2024-2025 eğitim-öğretim sezonu öncesinde 12 derslikli Merkez Halkbank Zafer İlkokulu,12 derslikli Osmancık Atatürk Ortaokulu, 12 derslikli İskilip Ebussuud Efendi İlkokulu ve 24 derslikli Merkez Atatürk İlkokulu inşaatlarının bitirildiğini ve bu eğitim-öğretim yılına hazır hale getirildiğini açıklayan Vali Dağlı, eğitim camiasının hizmetine sunulan yeni okulların öğrenciler, milli eğitim camiası ve Çorum'a hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ayrıca il genelinde toplamda 152 derslikli 10 okulun daha yapım çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Vali Dağlı, yapımı süren okullarında en kısa sürede tamamlanacağını ifade etti.

Çorum'a kazandırılacak olan her bir kamu yatırımının vatandaşlara sunulan hizmet kalitesini arttıracağını, kentin gelişimine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Vali Dağlı, bu amaçla, yapılan ve yapılacak olan kamu yatırımları ile ilgili tüm çalışmaları çözüm odaklı, hızlı, planlı bir şekilde kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürüttüklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halk 2024-09-04 08:31:04

LAfmı konuştun sen şimdi? Vergi alıyorsa hizmeti de yapacak! ayrıca bu yapılan toplananın yanında devede kulak bile değil. ezikliğin zirvesindesin.

Avatar
Halk 2024-09-03 22:10:46

Her halta saçma sapan yorum yapan zırtopozlar.Neredesiniz bakında görün hizmetleri at gözlüklüklerinizi çıkarında bakın iyi bakın buna hizmet derler.bu ülkeye bir ağaç dikmediniz iki koyunu güdemiyorsunuz.napalım sizi söyleyin.

Misafir Avatar
Halk'a 2024-09-04 12:09:13 @Halk

Dünya aya çikarken yapilan okulu hastaneyi hizmet olarak goren vizyonsuzlar oldugu surece Millet olarak iki yakamiz bi araya gelmez!

Beğenmedim! (0)
Avatar
Halk değil AK trole gelsin 2024-09-04 11:27:44

Yaptığın yorumdan bile hiç bisey anlaşılmıyor. Bu derece beynin algin bitmiş tükenmiş. Diğer devletler enstitüler inşaa ediyor. AKP ülkenin değerlerini satmış. Senin gibi kör cahiller 4 okulla övünüyor

Avatar
Halk değil AK trole gelsin 2024-09-04 08:19:12

Vergilerimiz ile yapılan 4 tane okul binasına hizmet diyen ....AKP nin sattığı fabrikaları meydanları arazileri sen bize açıkla bakalım. Ya AKP yerli ve milli diye diye savunma sanayisini katar a peşkeş çekti bunları senin çapsız beynin algılaya biliyor mu

Avatar
ÇORUMLU 2024-09-04 08:51:17

okumanın artık bu ülkede hiç değeri yok. diyelim ki ilkokul mezunu berberliği bilen bir insan bence yüksek lisans yapmış fakat daha iş bakan birinden kat ve kat daha iyi bu ülkede. okumak boş. sadece vakit geçirmek. okuyan iyi maaş da alamıyor. torpilin varsa girersin bir kamu kurumuna işçi olarak. alırsın memurdan daha çok para