Yurt dışından geldiler

 Yurt dışından ilimize gelen bir grup öğretmen ve öğrenci Çorum Belediyesi'nin “Sıfır atık” çalışmalarını inceledi.

10 Ekim 2024 Perşembe 23:46
Yurt dışından geldiler

Yurt dışından ilimize gelen bir grup öğretmen ve öğrenci Çorum Belediyesi'nin “Sıfır atık” çalışmalarını inceledi.

"Stop Increasing Climate Changes on Earth" Yeryüzünde İklim Değişikliklerini Durdurun Projesi kapsamında Mehmetçik Anadolu Lisesine Erasmus+ hareketliliği kapsamında İtalya, Portekiz ve Litvanya dan gelen 8 öğretmen ve 18 öğrenci Çorum Belediyesi bünyesinde bulunan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi'ni ziyaret etti.

Heyete, Çorum Belediyesi'nin doğanın korunması ve atıkların geri dönüşümüyle ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verildi.

Son Güncelleme: 11.10.2024 21:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çorumlu vatandaş 2024-10-11 11:01:16

Geri dönüşüm açısından ÇORUM SİTELEŞMELİ VE GERİ DÖNÜŞÜM SİTELERİN GÖREVLİLERİ TARAFINDAN dönüşüme uygun olan kağıt, plastik, metal, tahta malzemeler ayrışım yaparak hatta belediyece bu sitelerden zorunlu olarak ayrışım yapması sağlanmalı Bazı illerde bu tür uygulama vardır. Dönüşüm biriktirmez ise sitelere ceza uygulanmaktadır. Bu durum sağlanmalı hatta binalara zorunlu olmalı, ATIKLAR MOTORLU toplayıcılar tarafından toplanılmaktadır. kağıt, metal plastik yada özelleştirilip bu atık malzeme toplama işi sağlanmalıdır. 200 bin üstü bir şehirde geri dtönüşüm malizeyi ve getirisi çok yüksek olmalı İnşAllah ilimize katkıta olucak bir girişim girişimler sağlanmalıdır.

Avatar
Vatandaş 2024-10-11 11:26:28

Hoşgelmişler sefa getirmişler.

Avatar
İSkilipli 2024-10-11 12:36:49

İskilip-Tosya yolu ne durumda? Ne zaman yapılacak?