habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yüzde 70'i bitti

YAŞAM

Çorum merkezde Bedesten ve yer altı otoparkı ikmal inşaatının yüzde 70'i tamamlandı.

Çorum merkezde Bedesten ve yer altı otoparkı ikmal inşaatı işinin ihalesini kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. İnşaat çalışmaları yüzde 70 seviyesine gelen projenin 280 günde tamamlanması hedefleniyor.

Çorum Belediyesi tarafından yapımın başlanan ve inşaatı kesintiye uğrayan Bedesten ve yer altı otoparkı projesinin ikmal ihalesi geçtiğimiz ay 73 milyon TL + KDV bedelle yapılmıştı. İhaleyi kazanan yüklenici firmaya yer teslimi yapıldı. Önümüzdeki günlerde iş başı yapacak olan firma yüzde 70 seviyesine gelen projeyi 280 günde tamamlayarak teslim edecek. Proje kapsamında 211 araçlık yer altı otoparkı yapılacak.

Bedesten’in Çorum için önemli bir proje olduğuna işaret eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Bedesten’in 75 m2’lik 25 adet işyeri ve 211 araçlık yer altı otoparkından oluşacağını belirtti. Başkan Aşgın, “Önünde geniş bir meydan, avlunun ortasında fıskiyelerimiz, tarihi revaklar, 75 m2 büyüklüğünde 25 tane de iş yerimiz olacak. Altta da 211 araçlık 2 katlı otoparkımız var. Bedesten Çorum Park’la beraber adeta Gazi Caddesi’yle birleşmiş güzel bir meydan olacak.” dedi.

Yorumlar (5)

latif 13 Ay Önce

ha gayret .ince işler de beş yılda biter

Öğrenciden haberler 13 Ay Önce

Yavruturna kavukçu sokak yüksek sesli araçlar yasaklansın lütfen yetkililer ARAÇDA yüksek ses dinlemek yasak akşamları cirit atıyorlar

Md 13 Ay Önce

Başkan yok fotoda..

Ahmet 13 Ay Önce

Araç kapasitesi çok az sayıda ilerleyen yıllarda talebe karşılık veremeyeceğini düşünüyorum.

Tasarım Aklı 13 Ay Önce

1 ucubenin yanına diğer ucube

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.