habercim19.com özgür haber özgür yorum

Meteoroloji'nin Çorum raporu

YAŞAM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Çorum'a sağanak yağış tahmini yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) haftalık hava tahmin raporunu yayımladı. Rapora göre İstanbul dahil birçok il sağanak yağış etkisi altına giriyor. Ayrıca MGM tarafından 5 il için sarı kodlu kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Osmaniye, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Çorum, Amasya ve Ardahan çevreleri, Kırklareli ve Hatay’ın kıyı kesimleri, Adana’nın kuzey ve doğusu ile Ankara’nın kuzey çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarının Batı Karadeniz'de 3 ila 5 derece azalacağı diğer yerlerde önemli bir değişiklik olayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Batı kesimlerde kuzey, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların, Batı Karadeniz kıyıları, Sakarya, Kastamonu, Ordu, Giresun ve Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Marmara’nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

5 İL İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 il için sarı kodlu yağış uyarısı yapıldı. Bu iller Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın ve Düzce.

'OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALIDIR'

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada"Bu gece saatlerinden itibaren öğle saatlerine kadar Sakarya, Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu çevrelerinde yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kastamonu'nun kuzey ilçelerinde (Cide, Doğanyurt, Şenpazar, Bozkurt, İnebolu, Abana, Çatalzeytin, Küre, Pınarbaşı, Azdavay ve Ağlı) kuvvetli yer yer çok kuvvetli (40-60 kg/m2) gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." ifadeleri yer ladı. Yağışların başlama tarihinin 11.08.2023 00.00 olduğu, bitiş tarihinin 11.08.2023 12.00 olduğu ifade edildi. Ani sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ihtimallerine karşı uyarıda bulunuldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.