habercim19.com özgür haber özgür yorum

Kamuda çay setleri tasarruf tedbirlerine takıldı

YAŞAM

Memur Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Fatih Okumuş, Çorum Valiliği'nce tasarruf tedbirleri kapsamında çay setlerinin kaldırılmasının istendiğini duyurdu.

Memur Sen İl Temsilcisi Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Fatih Okumuş, Çorum Valiliği'nce tüm kamu kurum ve bağlı kuruluşlarına gönderilen yazıda, tasarruf tedbirleri kapsamında çay ve kahve setleri ile su ısıtıcılarının kaldırılmasının istendiğini duyurdu.

Kamu harcamalarının verimliliği konusunda hiç kimsenin itirazı olmadığını, gereksiz ve yersiz kaynak kullanımının ve israfın mutlaka önüne geçilmelsi gerektiğini, ancak devletin dışa dönük yüzü olan kamu kurumlarında görev yapan tüm kamu çalışanlarının içtiği bir bardak çayı, kahveyi, sıcak suyu çok görmenin asla kabul edilemeyeceğini savunan Okumuş, açıklamasının devamında şu görüşlere yer verdi:

"Yazıda kantin ve çay ocağı bulunan kurumların varlığından bahsedilmektedir. Ya biz bu kantinlerin varlığından haberdar değiliz ya da yetkililere aktarılan bilgi notunda bir sorun var. Okullarımızın, hastanelerimizin, camilerimizin, il müdürlüklerimize bağlı kurumlarımız kaç tanesinde bu tür işletmeler mevcut? Kaldı ki kantin bulunan kurumlarımızda kamu çalışanlarımız kendi imkanları ile hizmet almaya gelen vatandaşlarımıza çay ve kahve ikramında bulunmaktadır. Tasarruf yapalım evet ama sosyal maliyetini de düşünerek yapalım. İlgili yazının bu hususlar göz önünde bulundurularak geri çekilmesi yerinde olacaktır."

Yorumlar (8)

Hadi bahalim 15 Saat Önce

Ucaklar, makam arabalari, saraylar bunlar itibar, Cay israf hadi bakalim. Ulke düzelir umarim.

Ahmet 14 Saat Önce

"first Lady"mizin 80 bin dolarlık çantası geldi aklıma haberi görünce

Hadi izah edin 12 Saat Önce

Şunu bir izah edelim; İl sağlık müdürlüğünde yöneticiler çay içsin diye 2 tane personel çalışıyor iki personelin devlete aylık maliyeti 80 bin lira, aşağıdaki personelin ısıtıcısını topluyorsunuz. Tüm personel ısıtıcı taksa 80 bin lira yakamaz bir ayda. Şimdi biz tasarruf mu ettik?

İsmail 11 Saat Önce

Hadi sizde şunu izah edin Bi yerin dakikası 2 asgari ucret saati 120 asgari ucret gunlugu 2880 asgari ucret yani 48.965.760 TL ayligida 1.468.972.800

Sandukacilik 9 Saat Önce

2 gün okula giden 45 bin tl maaş alan kaçta öğretmen var bunları bir açıklayın ondan sonra zehirmi,zıkkım mı, çay ne içerseniz için.Milli Eğitim Bakanlığının Bütçesi en büyük bütçe %90 ni personel gideri ALLAH AŞKINA bu kadar maaş alanlar eğitimi yerlerde gezdiriyor. Sadece özel egitimde dönen yıllık para 1.5 katrilyon. Özel Ders Piyasasında dönen para 1 katrilyon bu paraların çoğu vergisiz kazanç kayıt dışı. Kitap sektöründe dönen para ayrı bir sorun.Devlet kitapları ve Dijital sistemlerle beraber hesap edildiğinde akıllara zarar bir kamu zararı var. Sendikacı arkadaş bu kadar sıkıntıyı dile getirmek yerine su isiticisini ağzına almış. İçmeyin kardeşim ozaman madem milletin bunca sıkıntısını dile getirip iktidar sayesinde oranları işgal ediyorsanız İçmeyin. Özel sektörde Herkes cebinden çay içerken sizin ayricaliginiz nedir. Okulların hali ortada Eğitim bitmiş durumda siz bunlara çözüm bulmak yerine icemediginiz çayın hesabını yapıyorsunuz. Asgari ucretle tek maaşla çalışan insanlar ne yapsın. Çocuğu okusun diye okula gönderiyor. Çoğu okulda sınavda sıfır çekiyor. Çocuklar okula gitmese bu bozuk düzenden o kadar az zarar görür. Mebalasiz az zarar görür. Her şey paraya dökülmüş. Şu memleketin temel sorunlarina en başta itiraz edecek okumuş eğitimciler, din adamlari maşAllah taş gibiler ne ses var nede görüntü. Ancak kendi menfaatlerine iğne ucu gelse ortalığı ayağa kaldırırlar. Arkadaşım böyle nesil mi yetişir.

Sandukacilik'a 3 Saat Önce

Cok guzel sacmalamissin, daldan dala atlayarak. Egitimin sorumlusu ogretmenlermidir yoksa siyasi iktidarin uyguladigi egitim politikasimidir? Heryere imam hatip acarak insanlari özel okullara mecbur birakan kimdir? Cocuklari doyumsuz hale getiren, hic birseyden tatmin olmayan, istekleri bir turlu bitmeyen yani simartilan bir nesil yetistiren ailelerin hic mi sucu yok. Cok biliyorsan buyur sen gel okullara, ogretmenlik yap. Ders varda ogretmen mi girmiyor, yanlis politika yuzunden ogretmenlik meslegi ayaklar altinda. En dusuk maasi ogretmenler aliyor belki bilgin vardir.

Çorum 19 3 Saat Önce

Eğitimi özel okullara sağlığı özel hastanelere kim yönlendirdi eğitim ve sağlıkta üniversitelerde çöküşe kim neden oldu okulları test bankalarına kim çevirdi işin aslına bakıp gerçekleri görmezden gelip öğretmene sağlıkçıya sallayıp durmakla amigolukla biryere varamazsınız içinizdeki ilkel kini etrafa saçmakla bir yere varamazsınız sistem var mı liyakat var mı seviye nedir önce bunları sorgulayın

YİNE BEN EZİLEN 3 Saat Önce

DÜNYA DA AĞZINIZI AÇIP HER HALTINI ÖVE ÖVE BİTİREMEDİĞİNİZ GELİŞMİŞ ÜLKELER DEDİĞİNİZ YERE BAKACAKSIN....BÖYLE BİR ŞEY YOK KENDİNİZE MİNİK LÜKS ORTAMLAR KURUYORSUNUZ İSRAFIN BOYUTU MALUM Kİİİİ RESİMDEKİ ARKADAŞIN BOŞ BELEŞ ŞATAFATI GİBİ YOK BÖYLE BİR ŞEY HERKEZ DEVLETTEN MAAŞINI ALIYOR PARASINI ÖDEYECEK...ORASI İZZET İKRAM YERİ DEĞİL....İKRAM VARSA ..YOLSUZLUK TA VARDIR

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.