habercim19.com özgür haber özgür yorum

Ekti, biçti, dağıtıyor...

YAŞAM

Çorum Belediyesi’nin kendi tarlasında ürettiği ayçiçeği, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına yağ olarak ulaşıyor.

Çorum Belediyesi’nin kendi tarlasında ürettiği ayçiçeği, ihtiyaç sahiplerinin sofrasına yağ olarak ulaşıyor. Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, hasadın ardından elde edilen ayçiçeği yağının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere paketlenerek hazırlandığını bildirdi.

Geçtiğimiz yıl buğday ekerek un üretip ihtiyaç sahiplerine dağıtan Çorum Belediyesi bu yıl da tarlasında ayçiçeği üretti. Çorum Belediyesi 3 bin litre yağı sosyal belediyecilik anlayışıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak üzere hazırladı.

umhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ekilmemiş bir karış toprak bırakılmaması yönündeki talimatı üzerine harekete geçtiklerini dile getiren Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın “Bundan 3-4 yıl önce Ukrayna krizi çıktığında Sayın Cumhurbaşkanımızın “hiç boş arazi bırakmayacağız, ekilebilir tüm arazileri ekeceğiz” şeklinde talimatları olmuştu. Bizde bundan yola çıkarak 80 dönümlük belediyemiz arazisine ayçiçeği ektik. Hasadın ardından ayçiçeğinden 3 bin litre yağ elde etmiş olduk. Bu yağlarımızda belirlenen ailelerin sofralarına ulaşacak. Bundan sonraki süreçte de belediyemize ait arazilerde ekmeye ve buradan elde edilen ürünleri de ihtiyaç sahipleriyle paylaşmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (12)

Hesap azmanı 2 Gün Önce

3 bin litre yağ 50 liradan 150 bin lira mı yapıyor. Yanlış mı hesapladım.

şAşgın 2 Gün Önce

Bütün yaygara 150 bin lira için. şAŞgın ne çok seviyorsun bir kuruşluk işleri sanki dünyayı yeni keşfetmiş gibi anlatmayı. 150 bin liralık yağın neresi ile övünüyorsun.

Oy yok 2 Gün Önce

Yağdan kazandığın 150 bin TL belediyeye torpille vasıfsız memur aldığın sadece 2 personelin masrafını ancak karşılar.

çorumlu 2 Gün Önce

Çok güzel bir uygulama. Bedeline değil mantığına bakmak lazım. Düşünsenize tüm boş araziler ekilse ekonomi ne olur.

AdAm 2 Gün Önce

Kaça mal oldu Semeriyle 80 e mal olduysa boş işler maliyet açıklaması yapan yok

Başkan 2 Gün Önce

Ne ekersen onu biçersin.

Eskide köyüne muhtar olsaydı... 2 Gün Önce

.

vatandaş 2 Gün Önce

Çok güzel bir uygulama belki miktarı az ama işin felsefe kısmı örnek olacak düzeyde. Tüm ilçe belediyeleri benzer uygulamalar yapsalar ne güzel olur.

YİNE BEN EZİLEN 1 Gün Önce

SANA KİM VERDİ BU YETKİ Yİ KİMİN PARASINI KİME DAĞITIYORSUN..SEN DEVLETE OLAN BORCUNU ÖDEYEMEYEN BİR KURUMSUN BANKADAN FAİZLE PARA ÇEKİP KURBAN KESEN ADAMDAN NE FARKIN VAR SENİN SAFMISINIZ ASLANIM SİZ...

başkanım be 1 Gün Önce

yağcılık konusunda iyi olduğu belliydi

İsmail 23 Saat Önce

Butun araziler ekilse keske çiftçinin ne çektiğini anlayıp bir sene sonra maliyetini karşılamıyor diyip vazgeçerler

Çorumlu 17 Saat Önce

Ekmeye gerek yok hobi bahçesi üretmeye devam edinbaşkanın yerinde olsam hobi bahçelerini satın alır tarım yaparım arkamdan dua ederler

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.