habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum’da fare popülasyonunda patlama

YAŞAM

Çorum’da fare popülasyonunda yaşanan patlamanın, halk sağlığını tehdit ettiği iddia edildi.

Çorum’da fare popülasyonunda yaşanan patlamanın, halk sağlığını tehdit ettiği iddia edildi.

Han Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Nurcan Aşan, Çorum’da 40 günlük süre içerisinde artan fare yoğunluğunun birçok alanda gözükmeye başladığını söyledi.

HASATLA BİRLİKTE FARE YOĞUNLUĞU

Çorum'da hasat mevsimiyle birlikte fare popülasyonunda dikkat çekici bir artış yaşandığını belirten Nurcan Aşan, bu yıl fare popülasyonunun geçen seneye göre 4 katı arttığını belirterek, “Buna en büyük etken olarak kemirgenlerin doğal düşmanlarının bilinçsiz avlanılmasını gösteriyor. Bölgelerdeki yerleşim alanlarına kadar ilerleyen kemirgenler, vatandaşları ve yetkili mercileri tedbir almaya zorluyor” dedi.

ÇÖP ALANLARINDA GÖRÜLÜYOR

Çöp alanlarının kemirgenleri cezbettiğini ve bu alanların özellikle bu dönemde daha temiz ve düzenli olması gerektiğini vurgulayan Aşan, çöp alanlarının, dere yataklarının ve açık kanalizasyon bölgelerinin, fareler için cazip üreme ve yaşam alanları oluşturduğuna dikkat çekiyor.

TEMİZ VE DÜZENLİ TEMİZLİK

Bu alanların temiz ve düzenli tutulmasının, kemirgen mücadelesinde hayati önem taşıdığını aktaran ve yetkili mercileri bu konuda harekete geçmeye çağıran Aşan, “Söz konusu kemirgenlerin, hantavirüs, tifo, leptospirozis gibi insan sağlığı için ciddi tehdit oluşturan hastalıkları taşıyor. Bu nedenle yetkililer, halk sağlığına yönelik ciddi bir tehdit oluşturmadan gerekli önlemler alınması ve bu konuda ciddi tedbirlerin hayata geçirilmesi gerekiliyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (16)

xxxx 12 Ay Önce

Yalan haber

Arda 12 Ay Önce

Corumu pislikmi goturuyor

Adem 12 Ay Önce

Şehir hastahanesinin otoparkından hastahaneye geçiş bölümünde bir sürü

hayyam 12 Ay Önce

Dilerim bütün caddeleri, evleri fareler basar da doğa size kediyle köpekle uğraşmayı unutturur.

çorumlu 12 Ay Önce

Kedileri topladınız fareler patladı...bahçede domates kabak kavun koymadılar

Mehmet Yeşil 12 Ay Önce

Firmaya göre sesleniş; ey vatandaş siz bu konudan muzdaripsiniz, biz bu işi yapıyoruz. Bizi arayın size hizmet verelim. Ama sonucu tamamen duygusal. Sokak köpeğinin popilasyonu kadar sokak kedileride çoğalsa bir de sokak kedisini doğal hayatın da serberst bırakırsanız (mama yerine yemek )o farelerin doğal dengesi korunur.

Melek 12 Ay Önce

Kedilere yaşam alanı oluşturmazsanız sonuç; Paris gibi farelerle boğuşursunuz.

çorumluboy 12 Ay Önce

Başıboş itler kedi mi bıraktı ? ittapar ucubeler her yere mama döküyor tabi ki fare popülasyonu artar

Hüseyin 12 Ay Önce

Kastamonu Taşköprü ilçe köyleride fareden muzdarip, heryer fare kaynıyor,beş çeşit fare var önceden iki çeşit vardı ev faresi tarla faresi, bahçelerde ne varsa kemirdiler ilgililerden çare bekliyoruz.

Tolga 12 Ay Önce

Kablosuz fare

Doğan Uygun 12 Ay Önce

Köpek popülasyonunun artması kedilere yaşam alanı bırakmadı maalesef. Üstüne üstelik her yere mama ve yemek artıkları dökülünce fare popülasyonu tavan yaptı. Çünkü köpekler fare avlamaz ve doğanın dengesini bozanlar kendi elleriyle bu popülasyonu yaratanlar. Akkent sokaklarında gece dolaşmaya bile çıkamazsınız site içinde misafirinizi bile yollayamazsınız. Belediye zaten gram ilgilenmiyor.

Mrym 12 Ay Önce

Bu sene ben farelerin Çorum'a Allah'ın gazabii olduğunu düşünüyorum.. siz sanıyorsunuz sadece şehirlerde mi köyler fareden geçilmiyor resmen ilaç ile bile başa cikilmiyor.tarlalarda birşey koymadılar milletin harmandan kaldırdılar resmen. Bir tarla kavun karpuzu onlara bıraktık başa çıkamayınca. Hala kedi köpek toplandı diyorsunuz

Adem 12 Ay Önce

Yalan haber diyorsunuz oturduğunuz yerden cikinda tarlaları bir gezin de görün, tarlalar bağlar bahçeler fare deliğinden kevgire dönmüş, piyasada köpekler kedi bırakmadı. Bu köpekler çocuklara saldırıyor temennim köpek severlere saldırsın.

Siz uğraşın kedi ile köpek... 12 Ay Önce

Ilahiadalet

Vuslat 12 Ay Önce

Evet her yerde fareler var binamizı 3 kez ilaclattik ama yine geliyorlar mahalede curit atiyor fareler

Corum 19 12 Ay Önce

Hayvanseverler her mahalleye torenle 500 kedi biraksin olay hallolur

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.