habercim19.com özgür haber özgür yorum

Belediye eski Kız İHL'nin arsasını satacak

YAŞAM

Belediye Meclisi bugün saat 14.30'da yeni belediye binasında toplanacak. Eski Kız İHL arsasının satışına yetki talebi gündemde...

Belediye Meclisi bugün saat 14.30'da yeni belediye binasında toplanacak.

5 DÖNÜM ALANIN SATIŞININ GELİRİ DÖNÜŞÜME KULLANILACAK

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Belediye Encümeni ve Belediye Başkanı'na yetki verilmesini içeren gündem maddesi kapsamında; Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerindeki eski Kız İHL arsası ve otopark olarak kullanılan bahçenin bulunduğu bölgedeki 5 bin 200 m2'lik 4 ayrı parselin satışı ve buradan elde edilecek kaynağın afet riski altındaki alanlar ile kentsel dönüşüm projelerine kullanılması Meclis'in onayına sunulacak.

HASANPAŞA SOKAKLAR'DA BU KEZ DÖNÜŞÜM KARARI

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesi gündemi ile daha önce imar revizyonu yapılan Gülabibey Mahallesi Hasanpaşa Sokaklar'ın Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı ilan edilmesi karara bağlanacak.

Yine aynı müdürlüğün teklifi ile bir adet imar planı değişikliği teklifi imar komisyonuna havale edilecek.

İKİ AYRI PARKA ŞEHİTLERİMİZİN İSMİ VERİLECEK

Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün talebi doğrultusunda Üçtutlar Mahallesi Ahçılar 14. Sokak Hz. Ömer Cami yanında bulunan parka Şehit Jandarma Onbaşı Bekir Özaydın, Dr. Sadık Ahmet Caddesi'nde yeni yapılan parka Şehit Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz isminin verilmesi onaya sunulacak.

Strateji Geliştirme Müdürlüğü'nün teklifi ile yasa gereği Çorum Belediyesi'nin 2025-2029 yıllarını kapsayan stratejik planı Meclis'te görüşülecek.

İmar İşleri Müdürlüğü'nün sunduğu Yaydiğin 111 ada 90 ve 94 nolu Parsellere Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi kapsamında, Ankara yolu üzerindeki Ahi Evran Sanayi Sitesi'nde plan değişikliği talebi değerlendirilecek.

İMARDA KONUT İŞARETLİ ALANA TİCARİ ALAN TALEBİ

Ayarık Mevkii 2120 ada 4 nolu Parsele Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi ile Binevler 3. Cadde'de 6 kat konut imarlı alanın tek katlı ticari alana dönüştürülmesi talebi görüşülecek.

YENİ CEMEVİ KARARI

Bahçelievler Mahallesi 5080 ada 2, 3, 4, 5 ve 6 nolu Parsellere Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi doğrultusunda; Bahçelievler Mahallesi'nde yeni cemevi işaretlenecek.

Yeniyol Mahallesi 421 nolu Yapı Adasının Plan Değişikliği sınırları İçerisindeki Kısmına Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi değerlendirilecek.

BELEDİYE'DEN YENİ SOSYAL TESİS

Çepni Mahallesi 4555 ada 1 nolu Parselin Doğusunda Bulunan Plan Değişikliği Sınırları İçerisindeki Alana Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi ile, Çorum Belediyesi'ne ait AHL karşısı Yunus 19 AVM yanındaki yeşil alan/park, rekreasyon alanı olarak işaretlenecek.

Belediye'nin söz konusu alana sosyal tesis yapabileceği belirtiliyor.

Karakeçili Mahallesi 4783 ada 9, 10 ve 11 nolu Parsellere Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi Plan değişikliği talebi uygun görülmezken, konu Meclis'e sunulacak.

AHLATCI'NIN YERİ OLARAK BİLENEN 1.5 HEKTARLIK ALAN

Çepni ve Yeniyol Mahalleleri içerisinde bulunan 1,5 Hektarlık Alana Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi kapsamında; Gazi Caddesi Saat Kulesi karşısında, Ahlatcı'nın yeri olarak (Eski Merih Otel yeri ve bitişikteki parseller) bilinen ve yola cepheli, imarda 3 kat nizamlı toplam 1.5 hektarlık alanda, Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz ay ele aldığı binalara havalandırma boşluğu yapılmaması kararı, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'na gönderildi. Kurul söz konusu meclis kararını bir ay gibi kısa sürede değerlendirerek uygun buldu. Kurulun aldığı karar meclise gelecek.

Binevler'de bir imar planı değişikliği teklifi imar komisyonuna havale edilecek.

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Kültür Turizm Derneği İle Ortak Hizmet Projesi yapılması teklifi karara bağlanacak.

Yorumlar (9)

YİNE BEN EZİLEN 1 Gün Önce

SANA VERDİĞİM OYUN HESABINI C.ALLAH A NASIL VERECEM BİLEMİYORUM...O KOCAMAN BALEDİYE SARAYLARINIZDA BOŞ BELEŞ MAAŞ ALANLAR VAR YA BUNUN BİLE HESABINI VEREMEYİZ..BU ÜLKEYİ BAŞTA MÜLKİ AMİRLERİN KONTROLSÜZLÜĞÜ VE BU BELEDİYELER BATIRIYOR.....

Salih 1 Gün Önce

Mimar Sinan kentsel dönüşüm bekliyoruz.Noldu peki?????

bir bilen 21 Saat Önce

SATILIK HER ŞEY SATILIK ŞARKISI AKLIMA GELDİ. ACABA BAŞKANIN SATMADIĞI NE KALDI

Vatandaş 20 Saat Önce

Eskiekin bağları bu memleketin değilmiş sayın başkan

İmam Hatipli 17 Saat Önce

5 katlı binayı yık-yap şeklinde yeni bir bina yapılacaktı. Olmadı,olmadı. Hayrettin Karaman ihl yapılmadan Muzaffer Bey'e gidildi. Mevcut yerin uzak olduğu, şehrin farklı noktalarına butik okullar yapılmasının daha uygun olacağı, bir binanın da eski kız ihl'nin yerine yapılmasının daha uygun olacağı, mevcut bina arsasının da belediyeye verilmesinin daha uygun olacağı ifade edilmişti. Maalesef bu teklfler kabul edilmedi. Büyük maliyet oluşturan Hayrettin Karaman ihl binası dolmadı, boş sınıflar ve israf. Halil İbrahim Başkanımıza teklif ediyoruz. Mevcut arsaya yeni bir İHL binası yapalım. O beş katlı ucube binadan kurtulalım. Arsa belediyenin olsun, orayı satsın.

Sakın 16 Saat Önce

Görev süren dolmadan, yol geçirmeyiz dediğin ve bugün Belediyenin müdehalesi ile güdük bir bahçesi kalan İmam Hatip Lisesine yeni bir bina kazandırmadan görevi bırakma SAKIN. Bu şehir bunu senden ister, bu günler çabuk geçer.

Keşke 16 Saat Önce

Geliri İmam hatip lisesi ve çevresinin düzenlenmesi! Yeni bina yapılması için kullanılsa

Alim 16 Saat Önce

Satin SATA SATA bitiremedin. Kim biriktirdiyse

SAT BABAM SAT ama nereye kadar 15 Saat Önce

Babanın malını mı satıyorsun. Sata sata bitiremediniz. Bu nasıl iştir. SATIL NE ZAMANA NEREYA KADAR DEVAM EDECEK. Böyle giderse YENİ BELEDİYE BİNASINIDA SATACAKSINIZ.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.