habercim19.com özgür haber özgür yorum

Belediye'den kaldırım işgaline müdahale

YAŞAM

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, işgaliye sorunun üzerine kararlılıkla gitmeye devam ettiği açıklandı.

Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin, işgaliye sorunun üzerine kararlılıkla gitmeye devam ettiği, özellikle, işyerleri önüne park edilen ve trafiği tehlikeye sokan kamyon üzerinde satışa izin verilmediği bildirildi.

UYARIYA UYMAYANLARA CEZA

Belediye'den yapılan açıklamaya göre; Çorum’da kaldırım işgali yapan, araç ve yaya güvenliğini tehlikeye sokan işyerlerine yönelik çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, uyarıları dikkate almayan işyerlerine yönelik cezai işlem uyguluyor.

POLİS EKİPLERİ İLE BİRLİKTE

Şehir genelinde, market ve manavlarla ilgili denetimlerini sürdüren Zabıta Müdürlüğü ekipleri kaldırımlara sebze-meyve tezgahı kuran ve yol kenarında kamyon kasasında satış yapan işyerlerine yönelik çalışmalarını yoğunlaştırdı. İlk kez denetlenen yerlerde, işyeri sahiplerini uyararak süre veren Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha önceki denetimlerde uyarılan ancak gerekli düzenlemeyi yapmayan işyerleriyle ilgili de cezai işlem gerçekleştirdi.

KAMYON KASASINDA SATIŞA İZİN YOK

Zabıta Müdürlüğü ekipleri, bazı işyerlerinin kaldırım işgali yapan tezgahlarını ve yol kenarında trafik güvenliğini tehlikeye sokan kamyon ve kamyonetlerin kaldırılmasını sağladı. Denetimlerde, Buharaevler Caddesi’nde daha önceden de yapılan uyarıları dikkate almayan bir manavla ilgili de cezai işlem uygulandı.

BELEDİYE KARARLILIKLA GİDECEK

Zabıta Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “Uyarılarımıza rağmen işyeri önüne kamyonla satış yapmaya devam eden ve mevcut durumu itibariyle trafik güvenliğini tehlikeye sokan bir işyerinin önündeki araçlar Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerince süreli olarak trafikten men edilmek suretiyle yediemin otoparkına çekildi. Yine yol üzerine kullanılan 6 metre uzunluğundaki tente de belediye ekiplerince sökülerek yediemin altına alındı.

CEZAİ İŞLEMLER DEVAM EDECEK

Özellikle işyeri önünde kamyon kasasında kavun-karpuz satışı yapılması nedeniyle sürücülerin ve yayaların yol güvenliğini tehlikeye girmektedir. Zaman zaman kazaların yaşanmasına neden olan yol işgaliyelerine taviz verilmeyecektir. Bu konuda, işyerlerine cezai işlem uygulanacağını bir kez daha hatırlatarak, esnafımızın kurallara uymalarını ve daha duyarlı olmasını talep etmekteyiz.” denildi.

Yorumlar (18)

Oku 2 Ay Önce

Çookk yerinde bir kara

Çorumlu 2 Ay Önce

Bi zahmet Osmancık caddesi Ulu cami Abdibey camii arasına da uğrayın.Birde Gazi caddesinde kaldırıma park eden ve kaldırımları kullanan kurye motosikletlerine el atın

Recep 2 Ay Önce

iskilipde de kaldırımları işgal edenler var esnafların kaldırıma işgali gelenek haline getirmeleri mevcut bu durum engellenmeli her esnafa eşit muamele edilmelidir. bu kim olur ise olsun kapıyı kilitledi mi esnafın dışarıda malzemesi kalmayacak durum bu dur böyle de olmalıdır. Herkesi eşit davranılmalı

Se26 2 Ay Önce

Helal olsun doğru karar

Ragıp 2 Ay Önce

Bide Suriyelilerin işyerleri deneletlense ,ruhsat varmı vergi veriliyormu vb vb

Teşekkürler 2 Ay Önce

Vatandaşını önemseyen belediyeye tşkler

Ismet 2 Ay Önce

Cuma pazarinin oraya da ugrayin kaldirimdaki kasalar kavunlar hepsini kaldirin

BOYKOT 2 Ay Önce

Kaldırım işgali yapan esnaftan zor durumda bile kalsam alışveriş yapmıyorum ve çevremde böyle düşünen insanlar da var...Vatandaşa saygısızlık yapana vatandaş prim vermemeli..

gülünç 2 Ay Önce

Belediye zaten işgale izin vermemeli. Kaldırılan işgal haber değildir. Mustafa bey kaldırılmayan işgalleri haber yap aslanım.

Cemilbey caddesi 2 Ay Önce

Cemilbey caddesi üzerindeki kaldırım işgali muhtarlık yanındaki devlet parkı işgaline de el atılırsa seviniriz

Batandaş 2 Ay Önce

Valiliğin arkasında Final Dersanesi'nin karşısında beyaz eşya tamircisi buzdolabını kaldırıma diziyor adam dükkanın önü kapatıyor diye ağaçları kestiriyor bunu neden görmüyor sevgili belediyeciler

Başkan 2 Ay Önce

Kaldırım yetmiyor yolu da babalarının malı gibi görüyorlar. Kendi araçları çıkarsa duba, kasa vs. ile kapatıyorlar.

Veli 2 Ay Önce

Isini gec yqpan belediye yillardir niye isgale ses cukarmadin geriye donuk kamera kayitlarindan yola cikarak ceza kes

Celal 2 Ay Önce

Gazi Caddesi, Ilıca Caddesi ve kurdelesini motorsikletlerinede bir el atın kaldırımlar yayalara ait biliyoruz.

Göktürk 2 Ay Önce

Suriyeli ve diğer mültecilerin işyerleri de denetlensin ruhsat varmı vergi levhası varmı çalışma izni varmı vb vb

Devamlılık 2 Ay Önce

Kaç gün böyle gider... inşAllah sıkılmadan böylesi işgallere son verirler ama gerçekçi olmam gerekirse inandırıcı gelmedi

Çorumlu 2 Ay Önce

Buradan belediye yetkililerine sesleniyorum.Kim olursa olsun kimseye taviz imtiyaz tanımayın.Öncelikli olarak çöplüke el atın öyle iş yerleri varki kaldırımlaryetmiyormuş gibi yolu işgal ediyorlar.birde açıkta gıda ürünleri sergiliyorlar.Gelelim Gazi ve İnönü caddelerinde ki yol işgallerine inanırmısınız.aracımla bu iki caddeden geçmek istemiyorum.buradan çoğukez yazdım.günün belirli saatleri dışında kim nederse desin mutlaka park yasağıgetirin.esnaf olsun normal vatandaşolsun park yasağıgetirin.

Çorumlu 2 Ay Önce

Gazi caddesinde var bir Cafe Hacivat, ne olur Aşgın başkan ona da el at...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.