habercim19.com özgür haber özgür yorum

1000 kişiye yemek ikramı

YAŞAM

Çorum’un Alaca ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından her yıl gerçekleştirilen hayır yemeğini geleneksel hale getirdi.

Çorum’un Alaca ilçesinde, hayırsever iş adamı tarafından her yıl gerçekleştirilen hayır yemeğini geleneksel hale getirdi.

Yaklaşık bin kişinin katıldığı hayır yemeğinde davetlilere çorba, kavurma, pilav ve tatlıdan oluşan menü ikram edildi. Alaca'da faaliyet gösteren Bünyamin Kaplan adlı iş adamı her yıl geleneksel olarak düzenlenen hayır yemeğinin aile şirketi adına verildiği ve imkanlar ölçüsünde her yıl düzenli olarak verilmeye devam edeceği öğrenildi.

Şirketleri adına verdikleri hayır yemeğini her yıl geleneksel olarak her yıl vermeye devam edeceklerini ifade eden Bünyamin Kaplan, "Aile büyüklerimizden geçmişte vefat eden yakınlarımızın ruhları ve ilçe halkının kaza ve belalardan korunması için yer yıl verdiğimiz hayır yemeğini geleneksel hale getirerek her yıl en az bir defa vermeyi kararlaştırdık. Düzenlemiş olduğumuz hayır yemeklerine ilçe halkı ve çevre köy ve beldelerden geniş bir katılımın olması bizleri memnun ediyor" şeklinde konuştu.

Düzenlenen hayır yemeğinin ardından imam hatipler tarafından tarafından mevlidi şerif okundu, dualar edildi.


İHA

Yorumlar (5)

Katılmıyorum 4 Ay Önce

Diğer benzer varlıklıların (zenginlerin) de teşvik edilmesi için ve bilhassa da anlaşılmaz bir eleştiri tavrıyla "-memlekette kimse 1 kuruş hayrını mı gördü" gibi can yakıcı eleştirilerin bertarafı için son derece yerinde bir bilgilendirme yapılmış. Allah kabul etsin.

Orhan 4 Ay Önce

Allah kabul etsin mevlüdünüzü. İbadetlerinizi kullara değil Allah'a gösterin.

Alper orkun 4 Ay Önce

Allah razı olsun kardeşim senden tanımam bilmem , Allah daha çok versin

İskilipli 4 Ay Önce

Allahım hayrını kabul etsin inşAllah Hayır sahibine Allahım daha çok versin

Emekli 4 Ay Önce

Allah kabul etsin. Çok çok güzel ve takdire şâyân bir davranış. Allah herkese nasip etsin. Hayır yapmak herkese nasip olmaz zaten. Bu şekilde guzel işlerin duyurulması da guzel bir şey. Çünkü güzellikler paylaşılmalı, duyulmalı ki teşvik olsun ve duasına iştirak edenler çogalsın. Selam ve dua ile..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.