habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tahtasız tam isabet

SAĞLIK

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'nda Sağlık Bakanı’na Çorum’un sağlık taleplerini aktardı.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu'na katılan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na Çorum’un sağlıkla ilgili sorunlarını ileterek, çözümü noktasında destek istedi.

Tahtasız, Çorum’un sağlığını bozan konuları ana başlıklar halinde isabetle sıralarken, Bahabey Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin yeni Diş hastanesi açıldıktan sonra Fizik Tedavi Merkezi olarak planlanmasını önerdi.

Öte yandan İl Sağlık Müdürlüğü de, yoğun doluluk nedeniyle aylar sonrasına randevu verildiğinden Bahabey ADSM’nin FTR merkezi yapılmasını uzun süredir düşünüyordu.

* CHP Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın Sağlık Bakanına ilettiği sorunların ana başlıkları şöyle:

* Alaca, Bayat, Boğazkale, Dodurga, Kargı, İskilip, Laçin, Oğuzlar, Mecitözü, Osmancık, Ortaköy, Sungurlu ve Uğurludağ ilçelerimizin hemen hepsinde "Cerrah" yok.

* İlçelerimizde ciddi anlamda ambulans sıkıntısı var.

* Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi binası, Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin 10 kilometre uzağında. Tıp öğrencileri morfoloji liseden bozma binada eğitim görüyorlar. Yapılacağı açıklanan ancak bir türlü yapılamayan Güney Kampüsü'ne morfoloji binası olan bir Tıp Fakültesi yapılmalıdır.

* 7 yıl aradan sonra yapımına başlanan Çorum Devlet Hastanesi'nin bir an önce bitirilmesini bekliyoruz. Çorum Devlet Hastanesi hizmet vermediği için tüm yük Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne biniyor.

* Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanemizde; endokrin, algoloji, göğüs cerrahı, plastik cerrah yok. KBB, Nöroloji ve Göz bölümlerinde de ciddi sıkıntılar var. Hastanede 60 uzman hemşire eksiği var.

* SMA hastalarıyla ilgili sıkıntılar var. SMA hastalarıyla ilgili Valilik yardım izni verdiyse, toplanan yardımların tamamlanması beklenmeden Bakanlığın bu çocukların tedavisine başlanması ile ilgili düzenlemeler yapılmalıdır.

* SMA Tip 1 hastalarının kitleri bir an önce temin edilmelidir.

* Çorum'daki ilçe devlet hastanelerinin depreme dayanıklılığı noktasında güçlendirmeleri yapılmalıdır.

* Yavruturna Mahallesi Diş Hastanesi 8 Temmuz'da açılacak denildi ama henüz açılmadı.

* Eski Diş Hastanesi'nin olduğu yerin de Fizik Tedavi Merkezi olarak yeniden planlanmasını talep ediyoruz.

Yorumlar (8)

Halk 3 Ay Önce

20 sene önce hastane yoktu ülkede sen neden bahsediyorsun tahtasız.akıllı konuş biraz.

Çorumlu 3 Ay Önce

Tahtasız gerçekten Çorum için çalışıyor. Diğer üçlünün meclis kürsüsünde söz aldığını, komisyonlara katıldığını hiç görmedik.

Halk rumuzluya cevap 3 Ay Önce

Yirmi sene Afrika kabilesiydik haklısın

İsmail 3 Ay Önce

Onlara bakma biz geldiğimizde buzdolabı çamaşır makinesi yoktu 70-80-90 larda kurulan üniversiteleri biz kurduk dedi 5 sene evvel faaliyete geçmiş fabrikaları açılışını yaptılar bu arkadaşlarda inandı halada inanmaya devam ediyorlar ki burada bunu yazabiliyor sebep kul hakkı yemeye ortak oldukları için

Halkçıya 3 Ay Önce

Tahtasız bir yanlışsa kalan 11 doğru efendi.Kaldı ki adam işini iyi yapıyor Çorum'un açık sıkıntılarını gözlerinin içine bakarak söylüyor

Gerçekler 3 Ay Önce

Böyle bir milletvekiline sahip olduğumuz için gurur duyuyorum.Çorum’un her sorununu dile getirmektedir.Sayın vekilimize çok teşekkür ediyorum.Çalışmalarında başarılar diliyorum.

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 3 Ay Önce

Meyve veren ağaç taşlanır. Mehmet Tahtasız Çorum'un yapılmayan ve yarım kalan bütün yatırımlarının takipçisi oluyor. Helal olsun Mehmet Tahtasız'a sonsuz TEŞEKKÜRLER. Çorum'un diğer MİLELLETVEKİLERİ ne yapıyor, kocaman bir HİÇ. Çorum ilk defa çalışan ve çalışkan bir MİLLETVEKİLİ'ne kavuştu.

YİNE BEN 3 Ay Önce

VALİ BEY SAYIN MÜLKİ AMİRİMİZ İNANIN ÇORUM DA SAĞLIK DA DAHİL TÜM BİRİMLERDE YÖNETİM VE DENETLEME SORUNU VAR BU ÜLKEDE HERŞEY VAR DENETLEME YOK BİR DE PERFORMANSA DAYALI PERSONEL DERECELENDRME VE SONUCUN DA İŞ AKDİNİN SONLANDIRILMASI HER KURUM DA İŞ TAKİBİ ÇÖZÜM BU.....ÖZEL SEKTÖRDE BU İŞLİYOR DEVLETE GELİNCE BU YATARAK MAAAŞ NE DEMEK OLUYOR.......KAHROLASI İSRAİL ATEŞ SENİ BEKLİYOR...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.