habercim19.com özgür haber özgür yorum

Aynı isimlerle 'değişim', hadi bakalım!

SAĞLIK

Adı 'görev değişimi' ancak, isimlere baktığımızda bir çoğu daha önce de görevde olan isimlerdi.

MUSTAFA DEMİRER

Çorum'un sağlığında hareketlilik bugüne has değil ama, bu hareketlilik uzun yıllardır sağlık hizmeti sunumundaki kalitenin artırılması veya şikayetlerin en aza indirgenmesinden ziyade, büyük ölçüde aynı isimlerin farklı görevlere getirilmesi ile devam ediyor.

Eski Başhekim Prof. Dr. Sinan Zehir'in İl Sağlık Müdürü olmasının ardından boşalan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdal Komut atandı. Komut, Sinan Zehir döneminde hastanede başhekim yardımcılığı yapıyordu ve ismi sıkça başhekimlik görevini kabul edecek isim olarak konuşuluyordu.

Bu arada hastanemizde başhekimlik görevini hakkıyla yapabilecek çok sayıda liyakat sahibi yetkin ismin olduğunu biliyoruz. Siyasetin 'benim adamım olsun' hastalığından ötürü liyakat sahibi olsa da o insanlara teklif gitmiyor. Ola ki, teklif edildi, teklifi kabul edip göreve gelenleri de kısa sürede bunaltıp kaçırıyorlar.

SAĞLIK DAİRE BAŞKANLIKLARINDA DEĞİŞİKLİK

Atama haberleri Sağlık İl Müdürlüğü'nde daire başkanlıkları ile devam etti. Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanlığı görevine Hasan Kasım geçtiğimiz ay atandı.

Halk Sağlığı Başkanı Dr. Ahmet Barış'ın Konya'ya gitmesi nedeniyle boşalan göreve vekaleten aynı başkanlıkta başkan yardımcısı olan Dr. Hüseyin Göksal getirilmişti.

ÇORUMLU DR. ARİF PİRGİL SAMSUN'A DÖNÜYOR

Sıcak gelişme ise Sağlık Hizmetleri Başkanı ve eski Sağlık Müdür Vekili Çorumlu Dr. Arif Pirgil'in yerine Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Opr. Dr.Mehmet Kılıç'ın atanması oldu. Kılıç'ın hastanede sadece 3 göğüs cerrahından birisi olmasına rağmen idari göreve getirilmesi şehrin sağlığı açısından dikkat çekerken, Dr. Arif Pirgil'in ise kadrosunun bulunduğu Samsun 112 Acil Hizmetler Birimi emrine döneceği öğrenildi.

GÖREVE DEVAM EDEN TEK İSİM

Sağlık Müdürlüğü'nde il müdürü değişikliklerinde yerini koruyarak görevine devam eden tek isim Kamu Hastaneleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş oldu.

Bu arada il sağlık müdürlüğünde yapılan atamaların ardından eş zamanlı olarak ilçe hastanelerinde de idari görevlendirmeler beraberinde geliyor.

PEKİ MEMLEKET İNSANI NE BEKLİYOR?

Çorum'da sağlığın en önemli iki kurumuna yani sağlık il müdürlüğü ve hastane başhekimliğine getirilen iki isim zaten yıllardır bildiğimiz isimler. Yani sağlıkta değişim derken, sorunlar ve problemler çok fazla değişmedi, kimine kısmi çözümler bulundu, iyileştirmeler yapıldı, ancak sıkıntılar katlanarak arttı. Çorumlu bu problemleri yaşarken o isimler de zaten aktif görevlerdeydi.

Diyeceğim odur ki; sağlıkta yaşanan değişim, Çorumlu'nun sağlığının iyileştirilmesindeki değişimi değil, görev değişikliklerini kapsıyor. Her şey eski tas eski hamam devam edecekse Çorumlu ızdırap çekmeye devam edecek demektir. Yaşanan tabloda iktidar siyasetçilerinin vebali yok mu? Pek tabi var. Esasında bu tasarruflarda bulunan siyasetçi ve üst düzey bürokratların hastanede sıradan vatandaş gibi sağlık hizmetlerine mecbur ve mahkûm edilmesi empati yapmaları açısından faydalı olacaktır. Yoksa vatandaşı anlayacakları yok.

Bütün bunlara rağmen yeni görevlere getirilen eski sağlık yöneticilerinin önümüzdeki dönemde Çorumlu'nun sağlıkta memnuniyetini artıracak hizmetlere vesile olması en önemli beklenti elbette.


Yorumlar (13)

Gözlemci 2 Gün Önce

Biz doktor mu yetiştiriyoruz, yönetici mi? Sağlıkta bu kadar kalifiye eleman başka işlerde nasıl görevlendirilir anlamak mümkün değil.

iskilipden 2 Gün Önce

Hastanemizde hizmet veren ve hizmet alanlar yönünden profosyonel bir yönetim yapılmalı. liste olayı var kapılarda kimi uyguluyor kimi uygulamaz. ancak mesai belli özel hizmet veren ve özel hizmet alan insanlar olarak mevcut yapı da nazara alınarak GÜZEL BİR HİZMET ALIM VERİM yapalım. Her iki yönden de inşAllah hayırlı bir dönem olur düşüncesi ile

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 2 Gün Önce

Bu durum özellikle ÇORUM'umuza yapılıyor. HÜKÜMET de KİMLERİN tanıdık adamları varsa Çorum'a bürokrat olarak görevlendiriyorlar. Eski VALİ Mustafa Çiftçi, şu an hala görevde olan Hitit Üniversitesi Rektörü ALİ Osman Öztürk ve diğerleri, hepsi özellikle ÇORUM'umuza görevlendiriyorlar. Bu Çorum'a kasıtlı olarak yapılıyor. Ben söylemekten yoruldum. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum ve Çorum'lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Aslında olan! 2 Gün Önce

ZÜBÜK siyaetine devam.

Doğrucu 2 Gün Önce

Tüm yönetim kadrosu bir sendikanın elinden çıkıyor. Liyakat önemli değil. Tek önemli olan sendikanın istediği kişilerin bir yerlerde görev yapması. Amir dediğiniz kişi zaten bu sendikanın il temsilcisi gibi. Atananlara bakıyoruz hiç mi doğru nokta atışı bir kişi olmaz. Çorum olarak sağlıkta herşey çok güzel olacak. Yersen.

engin kurt 2 Gün Önce

Arif pilgiri yıllarca müdür olacaksın diye oyaladınız....herdediğinizi yaptırdınız....sonra gücünüz yetmeyince ortada bırakıp Sinan hocayı biz istedikk dediniz. Arif hocam tası tarağı toplayıp Samsun'a dönüyor. Yaptığınızda övünün kıymetli siyasiler....

Bekir 2 Gün Önce

Arifte müdürlük yapacak kapasite yok.

Hatice Betül 2 Gün Önce

Ne kadar koltuk varsa getirin,bu beyefendilere koltuk olsun da büyük küçük farketmez.

Vatandaş 2 Gün Önce

Değişince ne olacak sıra bulabilecek miyiz

ytd 1 Gün Önce

Ağzınıza sağlık çok güzel özetlemişssiniz konuyu. Sağlık hizmeti ayaklar altına düşmüş hala liyakatsiz koltuk sevdalıları atanmaya devam ediyor. Hastanede olan olayları, kişilerin hakkındaki spekülasyonları biz söylemeye utanıyoruz. Ayrıca hastanelerin İdari Mali işler kadrolarını bi araştırsanız konuya o kadar uzaklarki her meslek grubundan var maşAllah...

Göğüs acil 1 Gün Önce

Kamu başkanı ve meşhur uzmanı devam sağlık emin ellerde gerisinin önemi yok

Okuyucu 23 Saat Önce

Hastanede baş hekimliğini başarı ile yaptı, sorunları çözdü, sıra il müdürlüğünde öyle mi? Çook beklersiniz daha .... Çorumu çorumlu lar yönetmiyor. Bekle / gör.. Bu arada Cumhur intifakının diğer ortağı nerde !! Yazık yazık çoruma yazık....

çorum 3 Saat Önce

Her koltuğa gelen yöneticiler kendi pisikolojik yapısını ve kendi bildiği doğrularını kamu çalışanlarına yansıtıyor. Memlekette kamu alanları bu yüzden iflah olmuyor. Çalışanlar adaletsiz bir düzenle yönetilmeye çalışıyor. Bu çalışan ve yönetim tarafından çekişme sürecini başlatıyor. İş düzeni ve ahlakı Türkiyede yok.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.