habercim19.com özgür haber özgür yorum

Bir söze bakalım, bir de işe...

ÖZEL HABER

Çorum Belediyesi'nin Bedesten inşaatının gidişatı ile ilgili Aşgın'ın paylaşımı dikkat çekti

MUSTAFA DEMİRER

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın yaklaşık bir hafta önce Cuma gününe denk getirilen sosyal medya paylaşımı dikkatimi çekmişti. Yazarak aktarmak bugüne nasip oldu.

AYETLİ PAYLAŞIM

Başkan Aşgın'ın geçtiğimiz dönem proje vaadleri arasındaki Bedesten ve Yeraltı Otoparkı inşaatı önünden bir kare fotoğrafla yer alan metinde, (Bakara, 2/195) “Yaptığınız işi güzel yapın; Allah, işini güzel yapanları sever.” ayeti okurlara naklediliyordu.

Hem ayetin içeriği hem de mesajı günümüzle o kadar çok örtüşüyor ki... Kamuda, özel sektörde nerede olursak olalım hem liyakat ve ehliyetin önemine vurgu yapılırken, hem de işimizin en iyisini yaparak birçok problemi çözmüş oluyoruz.

VAADLER VE PROJENİN GİDİŞATI ÖRTÜŞMÜYOR

Öte yandan karşılaştığımız güncel sorunların ekseriyeti bu ayetin verdiği anlamlı mesajı hakkıyla yerine getirememekten kaynaklanıyor. Velhasıl mevzu belediye başkanı, ayakkabı boyacısı, gazeteci, hekim, amir, memur hangi meslekten olursak olalım 'en iyisini yapmak' olarak özetleniyor.

Buraya kadar her şey tamam da, Sayın Aşgın'ın paylaşımı, ne vaad ettiği projesiyle ne de verdiği sözle örtüşmüyor. Neden mi?

İLK DÖNEMDE VERİLEN SÖZ

Aşgın Bedesten ve Yeraltı Otoparkı vaadini ilk döneminde söz verdi. Vaat 5 yılda bitmedi, ikinci döneme sarktı. 35 milyon lira kaynakla ihale edilen işin maliyeti şimdi 6-7 kat arttı. Kamu kaynağı israf edildi, inancımızda ve geleneğimizde çok önemi olan 'söz'ün de ağırlığı kalmadı. Bu arada sokakta, 'Bu Bedesten ne zaman bitecek' sorusuna da sıkça muhatap oluyoruz.

Keşke Bedesten bu konuda 'tek örnek' olsa... Ama ne yazık ki öyle değil. Diğerlerini de yeri gelirse hatırlatırız.

Yorumlar (34)

Milletin kendisi 2 Hafta Önce

Maalesef çok çok haklısınız duygularımızı dile getiriyorsunuz.Teşekkür ediyoruz.

Yorumcu 2 Hafta Önce

Ee alışmış külcü'nün yarım işlerini bitirmeye. Sıfırdan kendisi yapınca biraz zorlanıyor mütevazi! aşgın efendi.

Çorumsever 2 Hafta Önce

Laf çok , icraat yok.. insan biraz utanır , 5 yılda yapamamışım , tekrar bütçe ayırmışım , gene olmamış , seçim geçmiş , süreç hala devam ediyor , ve daha hala da bitmemiş , utanmadan çıkıp ayeti de içine katarak paylaşıyor .. Çok laf az iş değil de Az laf çok iş , yapsa keşke..millet görür endişe etmesin Ve bu konuştuğumuz iş , koca 5 yılda tek projesi , Proje sayıp saymamak ta ayrı bir tartışma konusu.. Yazık Çok yazık Bi 5 yıl daha bu şaşgınla geçecek ya , çok üzülüyorum bir çorumsever olarak

Editöre 2 Hafta Önce

Eline ağzına sağlık Ama diğerlerini yazmak için yerinin gelmesine gerek yok Sen gazetecisin ve Çorum’un derdini dert ediniyorsun Belleme yaz bence Belki hızlanmalarına katkın olur

Tolga 2 Hafta Önce

Çok mu gerekliydi..

Utku 2 Hafta Önce

şehirde bir sürü boş dükkan ve işyeri varken , her hafta bir kısmıda kapatırken bu bedesten fikri hangi akıllıdan çıktı. belediyelerin böyle mantıksız iş yapmasına engel olacak bir yapı olmalı .

Abdullah 2 Hafta Önce

başkan burada herhalde 5 senede 125 fotoğraf çekindi. Hala bitecek.

burhan 2 Hafta Önce

Bu dönem biter inşaAllah. Kale kentsel dönüşüme başlayamadan Mimarsinan a söz vermişti. bekliyorum

İnstagram 2 Hafta Önce

Sosyal medya da şov yapmak varken kimin umurunda ki proje bitmiş bitmemiş kaynak israf olmuş , milletin parası hiç olmuş.. Yapma editör , önemli olan sosyal medya şovu , gerisi lafı güzaf

Şaşkın ördek geri geri gidermiş 2 Hafta Önce

..

Doğru adam 2 Hafta Önce

Sayın Halil İbrahim Başkan Abide kavşağı Anitta hotel karşındaki Havuz ve oradaki kavşağı modern bir hale getirin orası şehrin aynası hiç orayı görmüyormusunuz tel tel dökülüyor havuz berbat vaziyette. Sayın başkan oradaki havuzu kaldırıp oraya Çorum simgesi olan leblebi figürleri olan bir kavşak yakışır oraya bir el atın bence.

Sözünüzde durun 2 Hafta Önce

Kale kentsel dönüşüm ne oldu?

Mustafa 2 Hafta Önce

Başkan bey belediye altında olan yolun yeşil dalgası devamlı olarak bozuk son zamanlarda biraz daha ihtimam gösterse personelin bu işe iyi olur.Bir ışık yeşilse diğeri kırmızı bekliyoruz sonra diğer ışık biz gidene kadar oluyor kırmızı...yani yeşil dalga değil kırmızı dalga mübarekler mahsus yapar gibiler

Malesef Belediye il yapmıyor 2 Hafta Önce

İp un seriyorlar. BELEDİYE WHATSAPP hattına yazdığım çok basit bir işi bile bikdiriminizi aldık, temizlik md.lüğü ike park bahçele md arasında top oynadılar. O ona attı, oda ona 15 gün sonunda tel açtım. Başkana çıkıyorum dedimde zoraki hallettiler. O WHATSAPP HATTINI SÜS DİYE GÖSTERMELİK AÇMIŞLAR belliki. Ulu cami oturaklarıtla ilgiliydi.

Hasan 2 Hafta Önce

Maalesef Türkiye'de belediyelerin icraatları lüzumsuz,gereksiz işler yapmaktan öteye gidemiyor.Çarsida o kadar boş dükkan varken hangi esnaf buraya gelecek.Yunus emre iş merkezi,Mevlana otoparkı ve iş merkezi doldu taştı da buraya ihtiyaç oldu.Şimdi yapmakla(israfla) övünürler.Yıllar sonra da bir bl.baskani yıkar ve yıkmak la övünürler.Kültür sitesinde olduğu gibi.Çorumun ortasına kocaman bir kazık çalarlar.

Çorumlu 2 Hafta Önce

Allahın ayetlerini az bir paha karşılığında satmayın.

Don Kişot 2 Hafta Önce

Binlerce yalan ,dalga dalavere hala toz kondurmayan insanlar kabusmu görüyoruz Yarabbi? Sayın ilgili yetkili etkililer ,kul hakkı çetindir.

Çorum’u sevenler adına 2 Hafta Önce

Çorumda belirgin şekilde büro ihtiyacı varken, şehrin kalbine anlamsız ve fonksiyonsuz bir yapıyı şehrin kalbine saplamayı ayeti kerimenin neresiyle bağdaştırıyor başkan anlamak mümkün değil

Mehmet Vehbi 2 Hafta Önce

Yapılan işle ayet karşılaştırıldığında, başkan acilen yerini liyakatlı birine bırakmalı; gerçekten samimi ise

Mehmet 2 Hafta Önce

Aaaa mustafa elestiri yapti

Kerim 2 Hafta Önce

Hayata at gözlüğüyle bakmanın sonucudur bu yapı. Adı bedesten olan bir yapı yapmak mı, yoksa şehrin ihtiyacını karşılayacak fonksiyonel bir yapı mı ortaya koymak liyakat nişanesidir???

Şinasi 2 Hafta Önce

Bu kafaya göre bedestenden sonra sıraya hamam gelir.. Vah benim sahipsiz memleketime

Hayret Kara 2 Hafta Önce

Yeni bir kültür sitesi garabetiyle karşı karşıya kalmayız inşAllah. Geçmişte böyle bir yaşanmışlık varken, halkın nabzını tutmadan sırf kendi hayat felsefesini okşayacak işler yapıp sonra da ayeti kerime üzerinden kendi kendini taçlandıranlar için Tin suresini de hatırlatırım

Kul Hakkı 2 Hafta Önce

Dalga geçiyoruz anlaşılan ama haklıysam görüşürüz mahşerde

çorumlu19 2 Hafta Önce

İşin uzaması ekonomik darlıkta müteahhitlerin sürekli batmasına olmalı. İş uzun sürdü diye güzel değil anlamı çıkarılamaz. Okuduğunu anlamayan gazeteciler, yazarak bir şeyler anlatmaya çalışıyor. Ne günlere kaldık Ya Rab.

YİNE BEN 2 Hafta Önce

ŞEHRİN SUİLETİNİ DÜZELTEMEDİN DÜZELTMEDİKÇE DE VİRANE ŞEHİR GÖRÜNÜMÜ İNSANI NI DA ETKİLİYOR GERİ, SERSERİ RUHLU ,SUÇ VE TOFAŞ SAPIKLIĞI...AŞK İLE BU KADAR ..VİZYON DENEN ŞEY SANAT GİBİDİR ÇALIŞMA İLE DE OLMAZ RUH MESELESİ DÜRÜST EH İDARE EDİLEBİLİR YOK ÖYLE BİR ŞEY KAHROLSUN İSRAİL....

Katılıyorum 2 Hafta Önce

Çok laf / az iş ....bu husus önemli bu ayarı tutturmak lazım. Birde sosyal tesislerde kalite hijyen çok kötü. Şöyle hiss ettiriliyor bu kadar paraya bu kadar hizmet. Mutlaka el atılmalı.

Rumuz 1 Hafta Önce

Proje başlangıcı Nisan 2021. 2026 yılında mıyız ?

MİRALAY 1 Hafta Önce

Başkan söze bakmassın belli bu zamlar ne yakısıyormu vatandaşı bari se soyma

Akıllı Mehmet 1 Hafta Önce

Hemen yanıbaşında yapıldıktan sadece 20 yıl sonra yıkılan kültür sitesi binası vardı. Akıl sahipleri siz hiç ibret almazmısınız?

Başkan 1 Hafta Önce

Başkan bey Akşemsettin caddesi yeşil dalga değil kırmızı dalga olmuş uzun süredir böyle....iş takibi yapmak zor olsa gerek personeline belli ki yada ihmal var ama sonuçta o dalga yeşil dalga değil düzeltin lütfen

Elvan 1 Hafta Önce

Kabul edelim ki; şehrimizin önemli tarihi bir özelliği yok. Tarihte önemli bir yeri de yok. Böyle cakma tarihi eserimsi, rekkama ýonelik inşaatlar şehre bir sey kazandırmaz. Kendimizi kandırmayalım. Çorum sanayi ve ticaretle gelişecek. Konu maliyet değil.

hadi lan ordan 1 Hafta Önce

millet gördü ve yeniden BAŞKAN seçti, sende trene bakar gibi bak, klavye delikanlısı...

Ali can 1 Hafta Önce

Başkanım aşkla yaptığı için olay bambaşka

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.