habercim19.com özgür haber özgür yorum

Hitit eserleri Güney Kore’de

KÜLTÜR

Güney Kore’nin Gimhae şehri ve başkent Seul'de sergilenmek üzere Çorum’dan gönderilen Hitit eserleri Güney Kore’ye ulaştı.  

Güney Kore’nin Gimhae şehri ve başkent Seul'de sergilenmek üzere Çorum’dan gönderilen Hitit eserleri Güney Kore’ye ulaştı. 7 Ekim’de açılacak sergi Güney Kore’de heyecanla bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çorum Belediyesi, Gimhae Belediyesi ve Güney Kore Gimhae Ulusal Müzesi arasında geçtiğimiz aylarda protokol imzalanmıştı. Protokol kapsamında Hititlere ait 212 parça eser sergilenmek üzere Gimhae Müzesi'ne ulaştırıldı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Çorum'da, Hattuşa, Boğazkale, Alacahöyük'te ve Çorum Müzemizdeki arkeolojik eserler 7 Ekim-2 Şubat tarihleri arasında, Güney Kore’nin Gimhae şehrindeki ulusal müzede ardından Güney Kore'nin başkenti olan Seul'de sergilenecek.” dedi.


Yorumlar (3)

Vatandas 2 Gün Önce

Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir uygulama olamaz .kimse demiyormu size tarihi eser gitmez tarihi esere gidilir .

Çorumlu 2 Gün Önce

turist çekemeyince turistin ayağına tarihi eser göndermişler. ".... kimse yapamaz."

Var 1 Gün Önce

Dünyanın her yerinde olan bir uygulamadır. Koleksiyonlar ülkelerden ülkelere gidebilir belli aralıklarla sergilenir. Hem eserleri dünyaya tanıtmış olursun hemde ülkenin bilinirliği artar. Ne yazık ki biz kendi eserlerimiz dünyaya müzelerimizle tanıtamıyoruz. Bu şekilde eserlerimiz başka ülkelerde sergilenmesi doğru bir karar ve yapılması gereken durumdur.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.