habercim19.com özgür haber özgür yorum

Biz değil, Gastronomi Yazarı öneriyor

KÜLTÜR

Gazeteci ve Gastronomi Yazarı Talip Bayram, geleneksel düğün yemeği olan İskilip Yemeğinin pişirme sırlarını ve püf noktalarını derledi.

Gazeteci ve Gastronomi Yazarı Talip Bayram, geleneksel düğün yemeği olan İskilip Yemeğinin pişirme sırlarını ve püf noktalarını derledi.

Evliya Çelebi'nin Seyahatnamesi'nde geçen İskilip Dolması, tam 500 yıldır sofraları şenlendirirken, pişme süresinde dünyanın en uzun sürede pişen yemeği unvanını sahip. Patenti alınan İskilip Dolması ayrıca tam bir mide dostu.

Gazeteci ve Gastronomi Yazarı Talip Bayram, geleneksel düğün yemeği olan İskilip Dolması'nın pişirme sırlarını ve püf noktalarını detaylı bir yazı kaleme alarak derledi.

TGRT Gastronomi Yazarı Talip Bayram yazısında; İskilip Dolması'nın 500 yıllık lezzet olduğunu, dünyanın en uzun sürede pişen yemek ünvanı taşıdığını, patentinin alındığını, malzemeleri, yapılışı ve yapılırken dikkat edilmesi gerekenleri özetledi.

Yorumlar (3)

Fakir 2 Ay Önce

Fakire göre bir Gastronomi mutfağı yokmu efendiler hep kebap hep kebap... zenginden çok fakir var bilmiyor musunuz

Çorumlu 2 Ay Önce

Ah şu yollar düzgün olsa İskilip in başka yerde yenilmiyor Belediye tesisi de çok kaliteli dolma yapmaya başladı. Olsa da yesek yanına çaçık birde gider ki

Zenginlik 2 Ay Önce

Gastronomi deyince neden etli butlu beslenme tarifleri sunuluyor bana öyle geldi

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.