habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yeni Vali gelirken gündemimiz

GÜNDEM

Yeni valimiz bu hafta sonuna kadar göreve başlaması beklenirken, Çorum'un gündeminde yine asayiş var.

MUSTAFA DEMİRER

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, son kararnameyle Vali/Mülkiye Başmüfettişi olarak merkeze alındı. Düzce ve Samsun Valiliği tecrübeleriyle Çorum’a gelen Dağlı, kentte sadece bir yıl bir ay gibi kısa süre görev yapmış oldu.

GELİR GELMEZ ASAYİŞİ ELE ALDI

Vali Dağlı’nın göreve gelir gelmez, yeni emniyet müdürü ve jandarma komutanı ile birlikte şehrin trafik düzeni, asayiş ve huzuruna yönelik yoğun şikayetleri dikkate alarak sıkı tedbirler zincirini hayata geçirmesi, bu şehirde yaşayan herkesi memnun etti. Şehrin güvenliği için polis ve jandarma sahada kendini hissettirdi. İlgili kurumlarla eşgüdümlü çalışmalar yapıldı. Huzurun sağlanmasında tek başına asayiş tedbirlerinin yeterli olmayacağı düşünülerek, çocuk ve gençlere ayrı parantez açıldı. Periyodik aralıklarla son durumu özetleyen tablolar kamuoyuna aktarıldı. Yapılanların meyvesini vermeye başladığını düşündüğümüzde valiler kararnamesi çıktı.

YENİ VALİYİ BU HAFTA BEKLİYORUZ

Çorum Valisi olarak Mülkiye Başmüfettişi Ali Çalgan atanırken, yeni valinin bu hafta sonuna kadar görevine başlayacağı belirtiliyor. Vali Ali Çalgan 1966 Malatya/Doğanşehir doğumlu.

Malatya/Yeşiltepe ilkokulu ve Turan Emeksiz Lisesi’nden sonra Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu.

Kaymakam adayı olarak başladığı mülki idare amirliği görevine Bursa, Çankırı ve Sinop illerindeki rotasyonundan sonra Rize/Derepazarı, Van/Çatak ve Ordu/Kumru ilçelerindeki kaymakamlık görevleriyle devam etti.

Daha sonra Mülkiye Teftiş Kurulunda Başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini ifa ederken 19/09/2024 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan valiler kararnamesi ile Çorum Valisi olarak atandı.

ÇORUMLU’NUN İLK GÜNDEMİ HUZUR

Şimdi yeni bir vali Çorum’u yöneteceğinden memleketin trafik ve asayişi, huzuru ve güvenliği hususunda bir boşluk bırakılmaması, yaklaşık bir yıldır süregelen sıkı tedbirlerin devamı, Çorumlu’nun hazzetmediği vurdulu kırdılı olayların vuku bulmadan bertaraf edilmesi için önleyici hizmetlerin yoğunlaştırılması, güvenlik güçlerimizin il ve ilçelerde varsa personel-teçhizat-rütbeli kadro ihtiyaçlarının giderilmesi, sahada güvenlik tesis edilirken, diğer yandan gençlerin, çocukların kötü alışkanlıklardan ve bilhassa sokağın tehlikelerinden korunmasına yönelik atılan ve atılacak adımların sürekliliğinin sağlanması gündemimizde olmaya devam edecek. 

Yorumlar (8)

Huzur ve Asayiş 5 Gün Önce

Sayın valimizden ricamızdır. Ne kadar basık ve camları simsiyah içi görünmeyen araç varsa GBT yapılsın. Zaten sorunun %98'ini halletmiş olacak. Geri kalan %2 ise kuş serisi camları filmsiz arabalar...

Çorumlu 5 Gün Önce

ÖNcelikle araç kullanmayı öğrenmek gerek yüksek sesle araç kullanmak okul çevrelerinde ve dersaneler bölgelerinde hele öğrenci çıkışlarında camlar açık yüksek sesle araç kullanmak neyin nesi, döner kavşaklarda dönen araç a yol verilmeli, Güvenlik ön planda olmalı Birde okullarda eğitim şu kırtasiye üst katlarında odalar da öğrenciler yazık bir sürü para verip bu sistem Çoruma a mı has bilmiyorum KİTAPÇILARIN ÜST KATLARI ÖĞRENCİ VE kurs verenler ile dolup taşıyor olmaz Öncelik okullar

Emre 5 Gün Önce

Ben hala Zülkif vali neden gitti anlayamadım . M Çiftçi hiçbir faaliyet göstermeden 5-6 yıl kaldı . Zülkif bey bir çok işe el atmıştı . Çorum a çalışan adam yakışmıyor mu ?

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 5 Gün Önce

ÇORUM'umuzu itibarsızlaştırıyorlar. ZÜLKİF DAĞLI gibi, Mustafa Toprak gibi, Ahmet Kara gibi Vali'leri Çorum'umuz da barındırmazlar. Adamlar Çorum için elini taşın altına koyuyorlardı. Çorum için çivi çakanları, kelpeten ile döküyorlar. Çorum ve Çorum'luların dertleri ile ilgilenenlerin sesini soluğunu kesiyorlar. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum ve Çorum'lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Çorumlu 5 Gün Önce

Kale kentsel dönüşüm ne olacak?

Vatandaş 5 Gün Önce

Acaba Zülküf Dağlı dan kimler rahatsız oldu,son 30 yıl da gelen en iyi valiydi

murat 5 Gün Önce

Çorum'un sorunları çok fazla. En azında şunlar basit önlemlerle çözülür. 1. İt-Kopuk meselesi 2.Berbat trafik 3. Trafik ve kent yaşamında kural tanımamazlık

YİNE BEN 2 Gün Önce

HAKKINIZ YOK ÇORUMLU........SİZ ANCAK İSTİHDAM ALANISINIZ.....SUÇLUYU..SURİYELİYİ,IRAKLIYI,AFGANI....BOŞ BELEŞ BROKRATLARI...MEMURLARI....UTANMADAN BİRDE UÇAK,HIZLI TREN İSTİYORSUNUZ.....KAHROLSUN İSRAİL..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.