habercim19.com özgür haber özgür yorum

Yeni kütüphane için yol ortadan kalkıyor

GÜNDEM

Çorum merkezde uzun süre önce yıkımı gerçekleştirilen Hasanpaşa İl Halk Kütüphanesi için yeni imar planı değişikliği gündeme geliyor.

MUSTAFA DEMİRER

Çorum merkezde uzun süre önce yıkımı gerçekleştirilen Bahçelievler Mahallesi sınırlarındaki Hasanpaşa İl Halk Kütüphanesi Belediye Meclisi'nin 7 Eylül 2024 tarihli toplantısında gündeme geliyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yeniden yapımını üstlendiği yeni kütüphane için ilk imar çalışması meclis gündemine getiriliyor.

Bahçelievler Mahallesi 481 Ada 1 No’lu Parsele Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi doğrultusunda İl Halk Kütüphanesi alanının genişletilmesi amacıyla hemen yanı başındaki Pir Baba Çamlığı'na giriş yapılan yoğun yaya ve kısmen araç yolu tamamen kapatılarak kütüphanenin alanına katılıyor.

Çorum Belediyesi idaresinin yoğun olmayan ancak sıklıkla kullanılan yolu ortadan kaldırarak kütüphaneye katma tasarrufunu binanın daha büyük olması için yapmayı istediği ifade ediliyor.

Haberin yayınlanmasının ardından Çorum Belediyesi'nden yapılan sözlü bilgilendirmede, kütüphane yapılacak alanın yanındaki yoldan sadece 3 metrelik bir yol bırakılarak plan değişikliği yapılacağını ifade edildi.

Bu arada mahalle sakinleri arasında kütüphanenin büyütülmesi için yolun tamamen ortadan kaldırılmasını uygun bulmayanlar da var.

Yorumlar (10)

Bir bilen 2 Hafta Önce

Çok yerinde bir karar olmuş. Geceleri sarhoşlara mekan oluyor bu yol, alkol kutu ve şişeleriyle doluyor. Orada yapılan gürültü, kavgalar, adam yaralamalar, gençlerin uygunsuz davranışları da cabası.

İş olsun kolay gelsin 2 Hafta Önce

Kesinlikle işgüzarlık,ordan geçen binlerce yaya mağdur, mahalle sakinleri mağdur saçmalık,sarhoş zibidiye gelince onlar için mekan farketmiyor, yanlış karar.

corumlu 2 Hafta Önce

sanat sokağının giriş çıkışı nasıl olacak alt tarafı kapattınız (kız meslek tarafı) üst taraftan girişte kafelerin yolu kapatmasıyla imkansız orayda kapatırsanız buradaki apartmanlara giriş çıkış nasıl olacak hastası var yaşlısı var engellisi var, bu yanlış bir uygulama biz yaptık olduya gelmemeli

Çorum 19 2 Hafta Önce

Sözkonusu yol ahlaken bozuk bir yoldu. Kapatılması tam isabet.

XFER 2 Hafta Önce

2 metre kütüphane büyüyecek diye yılların parka geçiş yapılan yaya yolu heba ediliyor. bu ilk değil heba edilen park_yol. üstelik 5 katlık devasa bir bina parkın bütün ihtişamını yok edecek nitelikte. kütüphane dediğin park içinde şirin 2 katlı bir yapı olur. yazıkk....

İsimsiz 2 Hafta Önce

Madem kütüphane büyütülmek isteniyor ozaman bir kat fazla çıksınlar yol medeniyettir Kaş yaparken göz çıkarmasın belediye

Tüm yolları kapatırsan trafik... 2 Hafta Önce

O sokağın tüm giriş yollarını kapatın acil ambulans itfaiye ve bina sakinleri nasıl giriş yapacak şaka mı yapıyorsunuz engelliler yaşlılar hastalar ne olacak yılların sanat sokağını çıkmaz sokak giriş çıkışı olmayan sokak mı yapacaksınız

Yazık ederler 2 Hafta Önce

O kütüphaneyi yıkmak en büyük hataydı. Ne kadar güzel bir binaydı. İyileştirmeler yapılarak genişletilebilirdi. Birde yetmezmiş gibi yol kapatılıyor. O yol apartmanların giriş çıkış yeri, kesinlikle kapatılmamalı

tolga 2 Hafta Önce

kış günleri evimiz soğuk olurdu bu kütüphaneye gelirdim.. üniversiteye burada hazırlandım ve kazandım..ekmek arası salatalık domates hazırlardım acıkınca parka geçer yerdim.. herkesin bir anısı var burada ama bina yok şuan..

Murtaza 2 Hafta Önce

Kütüphane bahçesinden geçiş yapar yayalar fiili olarak yol devam eder bence sorun olmaz. Zaten araçların geçeceği bir yer yok. Ama daha önemlisi Çorum'da büyük bir alanda büyük bir kütüphane binasına

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.