habercim19.com özgür haber özgür yorum

Vali net konuştu, Çorum’un gündeminden çıkacak

GÜNDEM

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sahipsiz sokak hayvanları konusunun Çorum’un gündeminden çıkacağını açıkladı.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, sahipsiz sokak hayvanları konusunun Çorum’un gündeminden çıkacağını açıkladı.

Çorum İli Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği, 2024 yılının ilk meclis toplantısını belediye meclisi salonunda yaptı. Toplantıda birlik meclis başkanlığı ve meclis organlarının seçimleri gerçekleştirildi.

BİRLİK YÖNETİMİ BELİRLENDİ

Çorum Valiliği başkanlığında, il, ilçe belediyeleri ve il özel idaresinden oluşan birliğin 2024 yılı ilk meclis toplantısında, birlik başkanı, başkan vekilleri, katip üyeler, birlik encümeni ve plan-bütçe komisyonu üyeleri belirlendi.

Toplantıda birlik başkanlığına Vali Doç.Dr. Zülkif Dağlı, 1. Meclis Başkan Vekilliğine Dr. Halil İbrahim Aşgın, 2. Meclis Başkanlığına Muhammet Fatih Temur, Katip Üyeliklere Mehmet Fatih Balcıoğlu, Selim Güloğlu, Encümen Üyeliklerine Hali İbrahim Aşgın, Muhammet Fatih Temur, Muhsin Dere, Ahmet Gelgör, İsmail Çizikçi, Plan ve Bütçe Komisyonuna ise Lemzi Çöplü, Necmettin Yalçın ve Selim Dölcü seçildi.

4 AYRI DOĞAL YAŞAM ALANI

Çorum Belediyesi7nden yapılan açıklamaya göre; seçimlerin ardından Çorum Sahipsiz Hayvanları Koruma Birliği’nin faaliyet raporu görüşüldü. Çorum il genelinde 4 ayrı merkezde doğal yaşam alanı oluşturulmak üzere çalışmaların sürdüğü ifade edildi. Vali Zülkif Dağlı’nın başkanlığını yapacağı Sahipsiz Sokak Hayvanları Koruma Birliği, il genelinde tüm sokak hayvanlarına yönelik çalışma yürütecek. Sokak hayvanları için şehir dışında yaşam alanlarının oluşturulması ve burada her türlü bakımın birlik tarafından yapılması sağlanacak. Bu çalışmayla, sokak hayvanları konusunun tek sorumlusu Çorum Belediyesi olmayacak. Sokak hayvanlarıyla mücadelede muhatap, Sahipsiz Sokak Hayvanları Birliği olacak.

VALİ: 'SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARI ÇORUM’UN GÜNDEMİNDEN ÇIKACAK'

Sahipsiz Sokak Hayvanları konusunun bir an önce çözülmesi için çalışma yapacaklarını ifade eden Vali Zülkif Dağlı “Önceki dönemde başlatılan çalışmalara hız vermemiz gerekiyor. Sokak hayvanları konusunu inşallah Çorum’un gündemi olmaktan çıkarmış olacağız. Doğal yaşam alanları belirlendi. Bunları bir an önce devreye sokmamız gerekiyor.”dedi.

Yorumlar (16)

Mustafa 6 Ay Önce

İNŞALLAH en kısa sürede hayata geçer

ÇORUMLU 6 Ay Önce

SON ZAMANLARDA ULUKAVAK MAHALLESİ KÖPRÜBAŞI 33. SK. OKUL BÖLGESİNDE VE PARKLARDA ÇOK SAYIDA KÖPEK VAR VE BAZILARI OKULA GİDEN ÇOCUKLARA KOŞUYOR ÇOCUKLAR ÇOK KORKUYOR. YETİŞKİNLER OLARAK BENDE KÖPEKLERDEN TEDİRGİN OLUYORUM.

Binerler 6 Ay Önce

Üçtutlar mahallesi binevler tarafına bırakılıyor bir sürü sahipsiz köpek var.lütfen buralarada Bi Bi yardım eli uzatın.

Bayatmı 6 Ay Önce

İlçe barırakları yapılacaktı

Doğan Uygun 6 Ay Önce

Özellikle Akkent toki kısmına el atın gerçekten akşamları yürünemez durumda her yer köpeklerle dolu ve gündüzleri bırakılan yemek artıkları yüzünden fareler cirit atıyor bu gidişle hastalık ve pirede çoğalacak.

Tolga 6 Ay Önce

Asayişi çözdün mü?

İskilipli 6 Ay Önce

Valimiz bir tane büyük hizmetlere adım adım. Çorum dümdüz, kırmızı et üretimi artırılmalı, yabani hayvan yakınına büyük/küçükbaş barınak üretim besi çiftliğide yapılmalı canlı süt olayıda olur, balık üretim zayıf kızılırlak havzasına yavru balık bıırakılmalı büyük nimet ırmak Daha güzel günlere

Çorumlu 6 Ay Önce

Çokdandır lafı var ama icraat yok

köpeksiz sokaklar 6 Ay Önce

bakabildiğine bak geri kalanı uyut

YİNE BEN 6 Ay Önce

SAHİBSİZ KÖPEK OLMAZ ..SAHİBİ OLMAYAN KÖPEĞİN VUKUATI BAĞLI BULUNDUĞU ŞEHRİN ..ŞEHRİ EMİNİNİN VE AMİRLERİNİN SORUMLULUĞU ALTINDADIR VUKUATI HALİNDE SORUMLULAR AYNI İNSANIN İNSANA VERDİĞİ CEZA KADAR CEZA ALMALIDIR....BU İŞ MÜLKİ AMİRDEN BAŞLAR AŞAĞI DOĞRU İNER....

Ne zaman 6 Ay Önce

Birlik kurulalı ne kadar.oldu. artık somut adımlar görmek istiyor Çorumlu. Parklar hayvan pisliği ile dolu. Bunun ciddi zararlı etkisi var beyine .tozla bile alınabiliyor .artık o güzel canlarda rahat etsin. Çorumlu da.

Ahmet DEMİR 6 Ay Önce

Toplan toplan dağıl. Bu kadar zor olan nedir? Zaten doğal yaşam alanı dediğiniz yer, iki varil su, iki varil yemek koyacağınız ve hayvanların kendi kendilerine yok olacağı bir yer. Satın iki makam arabası, bunlar yapılır.

Şeyda çimen 6 Ay Önce

Devasa yaşam alanları ölüm kampı dır kisirlastirip aşılayıp yerinde yaşamaları lazım 5199 hayvanları koruma yasası gereği sayın valim. Keşke bu kararlar alınırken STK lardan da birileri olsa hayvan hakları ile ilgili görüş ve öneri babinda

Köpek istemiyoruz 6 Ay Önce

Lütfen sevimli dostlarımızın hepsini uyutun.iyi uykular canlar

köpeksiz sokaklar 6 Ay Önce

inşAllah haberlerdeki gibi sana ve bir yakınına aşılanıp salınan köpekler saldırırda görürsün gününü ittapar

Ataman Albay 3 Ay Önce

Çocuklara yetişkinlere saldırıp onların yaralanmalarına ve ölmelerine neden olan, her gün yaptıkları katı ve sıvı dışkılarla çevreyi kirleten (Yaptıkları o katı ve sıvı dışkıların bir kısmı buharlaşıyor ve paralelinde, nano ölçülerde o dışkıları siz ve çoçuklarınız ciğerlerinize çekip, vücuttaki kan dolaşımınıza alıyorsunuz, sonra da türlü türlü hastalıklar size bulaşıyor....), akşamları havlayarak insanları uykularından uyandıran, kuduz gibi toplum sağlığını tehdit eden hastalıklara yol açan köpek sürüleri Avrupa ülkelerinde yok!! Niçin acaba hiç düșündünüz mü MAMA LOBİSİNİN TUTTUĞU PARALI TROLLER? Bunlara, "kardesim, al bir sahipsiz köpeği evine, besle de senin hayvan sevgini görelim" dendiğinde ise, topuklayarak kaçarlar..!! Tatile gittikleri Paris'te, Londra'da, Zürih'te sahipsiz sokak köpeklerini sokaklarda sürü halinde görmeleri imkansizdir ama ne hikmetse, Türkiye'de sokaklardaki sahipsiz köpeklerinin toplatilmasina karṣi çikarlar..

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.