habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tartışmaya neden olan haber ve paylaşımlar

GÜNDEM

Çorum Haberleri haber sitesi, Hakimiyet'in 'Belediyeler borç batağında' başlıklı haberi ve akabinde paylaşılan iki mesajın tartışmalara neden olduğunu yazdı.

Sosyal medya üzerinden yayın yapan Çorum Haberleri haber sitesi, Hakimiyet Gazetesi'nde yayınlanan 'Çorum’daki belediyeler borç batağında' başlıklı haberin, tartışmaları beraberinde getirdiği yorumunu yaptı.

Habercim19 ile bazı haber sitelerinin Hakimiyet'i kaynak göstererek alıntı yaptığı söz konusu haber ve akabinde Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Aykut Yağlı ile Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın'ın art arda yaptığı mesaj ve paylaşıma dikkat çeken Çorum Haberleri, tartışmalara yol açan mevzunun detaylarını okurlarının dikkatine sundu.

İşte o haber:

Hakimiyet Gazetesi tarafından yapılan 'Çorum’daki belediyeler de borç batağında' başlıklı haber tartışmaları beraberinde getirdi.

AYKUT YAĞLI'NIN MESAJI DİKKAT ÇEKTİ

İlk tepki WhatsApp gurubunda kendini gösterdi. Belediye Basın gurubunda konuyla ilgili üslup ve tarz bakımından dikkat çeken bir paylaşım yapan Çorum Belediyesi Basın Müdürü Aykut Yağlı, bilgi, rakam ve kurumların yanlış olduğunu savunduğu mesajında, “Hayırli akşamlar belediyemize yönelik SGK borçları ile yapılan haberdeki rakamlar ve kurumlar ile ilgili bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Bununla ilgili daha fazla haber yapılması gerçek habercilik anlasiyla uyuşmayacaktır. Haber yapılacaksa bile doğru bilgilerle yapılması açısından haberlerin kaldırılarak doğru rakam ve bilgilerin paylaşılması kamoyunun kandırılarak yanlış bilgiler verilmesinin önünü kapatacaktır. Sizlerden ricam bu yönde hareket etmeniz olacaktır.” ifadelerine yer verdi.

AŞGIN KİMİ İMA EDİYOR?

Öte yandan söz konusu haberden kısa bir süre sonra, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, kişisel sosyal medya hesabından, “Rüzgarsız havada dönen fırıldağın mutlaka bir üfleyeni vardır. Eskimo Atasözü #HayırlıGeceler

Not: Kimse üzerine alınmasın. Öylesine yazdım…" diyerek birilerinin bu haberi yaptırdığını ima etti.

İŞTE TARTIŞMA BAŞLATAN O HABER

Söz konusu tartışma gündemde tazeliğini korurken Çorum Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de SGK’ya olan borçları da merak konusu oldu.

Edindiğimiz bilgiye göre, Çorum Belediyesi’nin bağlı şirketleri Beltaş, Beltur ve personel şirketi ile SGK’ya 370 milyon civarında borcu var.

ÇORUM BELEDİYESİ’NİN 370 MİLYON BORCU VAR

Çorum Belediyesi, 2019 yılından 2021 yılına kadar biriken SGK borçlarına karşılık 135 milyon lira, 2023 yılında biriken 260 milyon liralık borcunun karşılığında ise gayrimenkul verdiği öğrenilirken mevcut borcunun ise 368 milyon civarında olduğu belirtiliyor.

İLÇE BELEDİYELERİNİN BORÇLARI

İlçe belediyelerinde ise İYİ Parti’den MHP’ye geçen Sungurlu Belediyesi’nin 115 milyon lira, AK Parti’den MHP’ye geçen Alaca Belediyesi’nin 93 milyon lira, MHP’den AK Parti’ye geçen İskilip Belediyesi’nin 56 milyon lira, 2 dönemdir AK Parti’de olan Ortaköy Belediyesi’nin 43 milyon lira, Uğurludağ, Bayat, Mecitözü, Laçin, Dodurga ve Boğazkale Belediyelerinin ise ortalama 5-6 milyon civarında SGK’ya prim borcu bulunuyor.

BORÇSUZ BELEDİYE OSMANCIK

2 dönemdir MHP’de olan Osmancık Belediyesi’nin ise SGK’ya borcu olmazken, Düvenci ile Aşdağul Belediyelerinin ise borçlarının 1 milyon liranın altında olduğu öğrenildi.

Yorumlar (12)

Doğan Uygun 1 Ay Önce

Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Bu da Türk atasözü başganım...

AdAm 1 Ay Önce

Tartışmayı çıkaran üfleyen Sayın Cumhurbaşkanı fırıldağı dôndūren o mu demek istiyorsun Halil başkan

Batandaş 1 Ay Önce

Kesinlikle bu haberi birileri yaptırmıştır fakat bu haberin yalan olduğu anlamına gelmez. Ayrıca önceki belediye başkanı Zeki Gül'ün kahve dağıttığı paralar vatandaşın cebinden çıktıysa Zeki Gül'e haram olsun.

YİNE BEN 1 Ay Önce

BORÇ VAR SATILACAK ARAZİ VAR ......HEPSİNDEN ACI O DEVASA BİNADA KALEM OYNATMADAN MAAŞ ALANLARIN HADDİ HESABI YOKK...SAHADA ÇALIŞANLARA ÇOCUKLAR GÜLER BİR AMİR 10 ADAM BİR AĞACIN ALTINI YALANDAN TIRMALIYOR YUHHHH MİLLETİN GÖZÜNÜN ÖNÜNDE ...İSTİHDAM ALMAYIN DA GİTSİN BABASININ TARLASINI SÜRSÜN DAAAA

Oy yok 1 Ay Önce

Klavye başında oyun oynama başkan. Çıkart sgk borcu yoktur evrağını onu yayınla. Eskimo atalarının kemiklerini de yok yere sızlatma.

vatandaş 1 Ay Önce

ilçelerin içinde ortaköy belediyesi dikkatimi çekti.bu yerinde durmayıp belediyenin aracıyla zırt orda zırt burda resim çektiren başkan nasıl ettin bu borcu.bu borçlara bi hesap soran yokmu.vatandaşın olsa hemen icrayı koyarsınız.

RECEP 1 Ay Önce

Fırıldak hep dönüyor, üfleyene ve dahi üflemeye gerek yok başganım

BİR BİLEN 1 Ay Önce

Halef Selef atışması

AdAm 1 Ay Önce

Tartışmayı çıkaran üfleyen Sayın Cumhurbaşkanı fırıldağı dôndūren o mu demek istiyorsun Halil başkan

Recep 1 Ay Önce

Bütün Sayıştay denetçilerin en borçlu bitik durumdaki belediyenin Çorum olduğu sohbeti yapılır….bu 15-20 yıldır böyledir. Her ay maaş ödemek için kıvranarak arsa satan üstelik haraç mezat kendi partizanlarına satan akp olduğunu sağar sultan bile öğrendi

Cumhur 19 1 Ay Önce

Haber güncel bir haber chp, akp farketmez sonuçta vatandaşın Belediyesi. Ayrıca o belediyede gereksiz işe alınan, maaş alan, sgk primi, emeklilik gibi bir çok hakka kavuşan liyakasiz kaç kişi vardır bilemiyoruz. Bu sorun bugünün sorunu değil geçmiş dönemlerde daha fazlaydı.Diger konuya gelince eski başkan ve yeni başkan arasındaki gizli kavga. Evet bu kavgaya yok diyenin alnını karışlarım. Mesala Asgin başkanın geçmiş aciklamalarina karşın eski başkanın kendi gazetesinden cevap vermesi. Bellediye seçimlerinde muhalif adayların koşa, koşa eski başkana gidip fikir alması. Kendisinin aday gosterilmemesi. Bazı parti adayların farklı destek ve rica larda bulunması gibi bir çok konuyu söyleyebiliriz. Sonuç itibariyle Turkiyede SGK borcu olmayan belediye yok. Hatta kamu kurumlari ve özel sektör. Esnaf gibi bir çok işletmeyi sayabiliriz. Burda önemli olan gereksiz işe alımlar hangi donemde kim kaç tane gereksiz işçi almış ve bu kişilerin vatandaşa yüklediği yük. Şimdi aklı kıt, vicdanı kuru olanlar bu tarafından bakmak istemez. Aslinda asıl yük burası. Örneğin. 500 kişi olsa ayda bürüt maliyeti 60x500;30 milyon yılda 420 milyon vatandaşa kitlenen hesaptır. Sırf birilerinin gereksiz mutluluğu artsın diye bu israf garibanın sırtına yükleniyor. Memlektte kurumların insan kaynağı bu şekilde doldurularak  ülkenin ortasına kocaman bir kazık çakılıyor. Eski bir belediye başkanı ile il başkanı gider ayak 300- 400 kişiyi işe aldılar. İşe girenler ihtiyacı olmayan ahpab, cavuşlar, sonra şu özel idareye alınan personeller gibi Sırf işe girsinler diye kadro açılır mı. Ondan sonra ellerine Filistin bayrağı alıp çocuklar ölmesin sloganı atılıyor. EYVALLAH çocuklar ölmesinden, ülkende işi olmadığı için canına kıyan, çocuğuna ekmek götüremeyenlerin sebebi bankamatik işçileri ve memurları yüzünden olmuş olmuyor mu.Israilin yahudisi suçlu peki biz bizim sebep olduklarımız illa bomba atınca mı şuçlu olunuyor. Dolasiyla yeni başkan bu konularda hasas olduğunu biliyoruz. İhtiyaç dışında ve kura ile personeller alıyor. Sözümüz bunu yapmayan eski veya başka kurumdaki boş başkanlara. Zaten Memleket eş başkandan, boş başkandan geçilmiyor. Bu milletin gerçekten çilesi bitmez herkes 40 haremiye dönmüş. Özel idare çiftlik gibi sanki onlar olmasa Memleket batacak bu kadar gereksiz bir kurum olamaz. Belediyeye devretsinler daha iyi hizmet gider. İsraftan başka bir işe yarayamayan bir kurum. Ne kadar gereksiz adam varsa toplanmış. İnanın mahalle muhtarı onlardan daha aktif. Neyse lafi fazla uzatmadan sgk borcunuzu ödeyin REİSİN kafasını bozmayın hazinede para kalmamış. Milleti İngiliz bankerlerinin, arap krallarinin kapısına göndermeyin. Madem para lazım .Birde bu geçmiş dönemlerde indere kandi yapanlardan emanetleri isteseler ya İnanın ülkede ne iç ne dış borç kalır. Üstüne bahşiş verirsiniz. Hoşça kalın milletin canını sıkmayın. Öyle artistlik işine giren olursa açık seçik konulara gireriz ona göre ölümden gayrı yalan .

YİNE BEN 1 Ay Önce

VAR Kİ YAZIYOR SENDE BİR YANDAN BOŞ BELEŞ PERSONEL DOLDURUYORSUN BİNADA SAYIN MÜLKİ AMİR DETAYLI BİR İŞ KONTROLÜ YAPSIN KAÇ KİŞİ BOŞ BELEŞ MAAŞ ALIYOR...İDİA EDİYORUM YÜDE 50 Sİ BOŞ BELEŞ MAAŞ ALIYOR....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.