habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tahtasız yüz yüze sordu, Bakan tarih verdi

GÜNDEM

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'na hızlı trenin akıbetini sordu. Bakan Uraloğlu tarih verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TBMM’de gerçekleştirilen Dijital Mecralar Komisyonu’na katıldı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, komisyonda Bakan Uraloğlu’na Kırıkkale (Delice)-Çorum Hızlı Tren Projesi ile Mersin ile Samsun Limanı’nı birbirine bağlayacak demiryolu projesini sordu. Bakan Uraloğlu,“Tasarruf tedbirlerine takılmayacak, ihalesi 1 ay içerisinde yapılacak” karşılığını verdi.

Komisyonda söz alan CHP Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, “Seçim öncesi Samsun’da bir açıklama yaptınız. Kırıkkale (Delice)-Çorum Hızlı Tren hattının ihalesi 2024 yılında yapacağız ve 2029 yılında da tamamlayacağız, dediniz. 2024’ün 6’ncı ayına yaklaştığımız şu günlerde hala ihalesi yapılmadı. Daha önceki bakanların demesine göre biz 2023 yılında hızlı trene binecektik ama maalesef halen ihalesi dahi yapılmadı. Şimdi 2029 deniliyor. Bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini Çorum halkı merak ediyor. 1945’li yıllarda planlanan ve bizim de seçim beyannamemizde yer alan Samsun Limanı ile Mersin Limanı’nı buluşturacak Anadolu’nun Kalkınma Projesi olarak tanımlanan demiryolu hattı yapılacak mı? İş insanlarımızı 10 bin dolara ürettiği makineye 10 bin dolar nakliye ücreti ödemesinin önüne geçebilecek miyiz? Çorum, Amasya, Tokat, Kırıkkale, Ankara, Çankırı, Aksaray bölgelerindeki iş insanlarımızın nakliye sorunu çözülecek mi” diye sordu.

'GEÇEN AKŞAM KONUŞTUK'

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın sorusunu yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise şunları söyledi:
“Samsun Limanının Mersin’e ulaşmasıyla ilgili bizim şu an yaklaşık 14 bin kilometre hattımız var. 2053 vizyonunda bunu 28-29 bin kilometreye çıkarmayı planlıyoruz. Ama kısa vadede özellikle 2030’a kadar lojistik merkezleri ve limanları birbirine bağlamaya çalışıyoruz. Mersin, Adana, Osmaniye, Gaziantep Yüksek Hızlı Tren hattını yapıyoruz. Karaman-Ulukışla arasını yapıyoruz. Ulukışla ile Yenice arasının ihale sürecini gündemimize aldık. Samsun-Kalın arasındaki mevcut hattı iyileştirdik. Oradaki nihai hedefimiz Delice’den Çorum ve Merzifon’dan Samsun’a inecek olan hızlı tren hattıyla hattı tekabül ettireceğimizi söyleyebilirim. Onun ihalesine de bu sene yapacağız. Hızlı Tren projesi dış kredi ile olacak bir ihaledir. Piyasa şartlarına göre keşfini güncelliyoruz. Bu konuyu geçen akşam konuştuğumuzu söyleyebilirim. Eğer bir aksilik olmazsa önümüzdeki ay ihalesini yapabilir durumda oluruz. 3 senelik bir tasarruf tedbiri süreci var ancak bu proje dış kredi ile olacağından ve geri ödemesi de üç sene içerisinde başlamayacağından dolayı etkilenmeyecektir."

Yorumlar (8)

Okuyucu 5 Ay Önce

Teşekkür ediyoruz sayın tahtasız

İskilipli 5 Ay Önce

Tosya İskilip yolunu da sorsaydın vekilim

Helal olsun Memoli 5 Ay Önce

En azından lo lo yapmıyor

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 5 Ay Önce

Mehmet Tahtasız Çorum'un sesi olmaya devam ediyor. Helal olsun Mehmet Tahtasız'a, sonsuz TEŞEKKÜRLER. Çorum'un yapılmayan ve yarım kalan bütün yatırımlarının takipçisi oluyor. Çorum'un diğer MİLELLETVEKİLERİ ne yapıyor. Kocaman bir hiç, Çorum dan aldığınız oyların hakkını verin. Mehmet Tahtasız gibi diğer MİLELLETVEKİLERİ de çalışsalar Çorum bambaşka bir çehreye bürünür.

Çorumlu 5 Ay Önce

Adamsın Tahtasız.... Çorum un ekmeğini yeyipte Hava da uçak giren hava alanı istiyor diyen ve bunlar gibi niceleri gelip geçti yedi içti gitti,kimisi de göbeğini büyüttü Ama sen onlar gibi değilsin

YİNE BEN 5 Ay Önce

AZICIK AZİM İLE ,İŞ TAKİBİ,GÖREV BİLİNCİ VE YAPTIĞI İŞİ MEMLEKETİ İÇİN YAPAN HERKEZ BU TEBRİĞİ HAKETER...AMMMA İKİ GÜN SONRA DERSANELER ÖZEL OKULLAR ZİNCİRİ VE DAHİ ARAZİ İŞ YERİ PEŞİNE DÜŞERSEN C.ALLAH SENİ KALBİNDEN YAKALAR BUNU BÖYLE BİLESİN.,,KENDİNE KURDUĞU HOLDİNGİ MEMLEKETE HİZMET BİLENLERDEN EYLEME ALLAH IM...KAHROLASIN İSRAİL...

MİLLET 5 Ay Önce

Sayın Tahtasız birde 100 yıllık Cumhuriyet'in yaklaşık 70 yılında iktidar olan partisinin geçmiş vekil ve Hükümet yetkililerine bir sorsa mı acaba? Çorum'un günahı neydi de şöyle dişe dokunur hicbir devletd yatırımı yapmadınız? Çorum tek devlet yatırımı çimento fabrikası idi; onuda astırdığınız Rahmetli Menderes yaptırmış....

İsmail 5 Ay Önce

Cok uzun Bi cevap yazdım sonra sildim 100 yıllık cumhuriyet döneminin 70 yılında chp nin iktidar olduğunu söyleyen herkesten özür dilerim bu laf için Bi cahile cevap vermeye bile degmez

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.