habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tahtasız: ‘Hani ışık görünüyordu? Kırkdilim Tüneli 2026’ya kaldı’

GÜNDEM

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Kırkdilim tünellerini gündeme taşıdı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Mehmet Tahtasız, Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun yanıtlaması istemiyle Kırkdilim Tünelleri’nin açılış tarihi ile ilgili soru önergesi verdi.

Bakanlık, bu yılın yaz aylarında hizmete gireceği açıklanan tünelin trafiğe açılmasının 2026 yılına kaldığını bildirdi.

AÇILIŞ TARİHİ 2026’YA ERTELENDİ

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız’ın Ağustos ayında verdiği soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, şu bilgileri verdi:

“Çorum-Laçin İL Yolu Kırkdilim Tüneli Geçişi projesinde; toplam uzunluğu 4.099 metre olan 3 adet çift tüp tünel bulunmaktadır. Bugüne kadar tünellerin tamamı beton kaplama seviyesinde tamamlanmış olup üst yapı çalışmalar devam etmektedir. Ayrıca, Kırkdilim tünellerinin; elektromekanik, havalandırma, aydınlatma vb. ikincil işlerinin ihalesi de yapılarak 04.07.2024 tarihinde işe başlanılmıştır. Çalışmalar; bütçe ödenekleri ve iş programı doğrultusunda devam etmekte olup, projenin 2026 yılında tamamlanması hedeflenmektedir.”

Tahtasız, 8 yıl önce başlayan Kırkdilim’de maliyetlerin katlanarak arttığını belirterek, “AKP milletvekilleri ‘Işık Göründü’ tünel açılıyor diye açıklamalar yapıyordu.” dedi ve erken seçim istedi.

Yorumlar (22)

Doğan Uygun 2 Hafta Önce

Başlıkta 2006 yazı içinde 2016 sonlara doğru 2026. Sayın editör bir kontrol mü etseniz :)

Oy yok 2 Hafta Önce

Sayın vekilim. Ne derlerse desinler bizim bunlara inancımız güvenimiz yok zaten. Gözlerimiz de kör değil Osmancık tüneli diye diye iki seçimi yürüttüler. Uyduracak hikayeleri kalmadı

Tamer 2 Hafta Önce

8 yılda bir tünel bitmedi . İhaleyi alan firma da belli .

Çorumlu 2 Hafta Önce

Buraya tünel yapılması hatalı Kayaları bombalayıp uçurum doldurulması üzerine vereceksin 4 x 2 şeritli yol dümdüz de olurdu hiç sağlıklı değil bu tünel projesi sonu hayırlı olur inşAllah

Çorumlu ya cevap 2 Hafta Önce

Bu çağda bu zeka kayaları bombalayıp çukuru dolduracaksın vay be. Editörler ricamdır böyle abuk subuk şeyleri lütfen yayınlamayın. Yorum yapmanın da bir ruhu ve bir asaleti olmalı.

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 2 Hafta Önce

Çorum ilk defa çalışan ve çalışkan bir MİLLETVEKİLİ'ne kavuştu. Mehmet Tahtasız Çorum'un yapılmayan ve yarım kalan bütün yatırımlarının takipçisi oluyor. Helal olsun Mehmet Tahtasız'a sonsuz TEŞEKKÜRLER. Çorum'un diğer MİLELLETVEKİLERİ ne yapıyor. Kocaman bir hiç. Yaparsa kim yapar. Tabi ki de Mehmet Tahtasız yapar. Gerisi hikaye. ANLAYANA.....

Reyhan sağlı 2 Hafta Önce

İskilip-Tosya yolunda da bir gelişme yok.mhp milletvekili seçimden önce İskilip-Tosya yolunun sözünü vermişti.1999 yılında temelini,MHP atmış.Seçilirsem yaptıracağım diyordu.Seçildi ama sözünde durmadı.Şimdi açıklasın.

Muro 2 Hafta Önce

Tosya-İskilip yolu ne zaman yapılacaktır.Bu yola daha başlamadılar bile

Derya duygu 2 Hafta Önce

2026'da Bayburt'a hava alanı açıyorlar.Çorum daha tünel açmayla meşgul.Çorum geride kalmaya daha çok devam edecek gibi görünüyor.

Mehmet Akif 2 Hafta Önce

Çorumla ilgilenen siyasetçilerimiz açıklama yapsınlar kamuoyuna.Neden ihmal edildiğine dair.

Halk 2 Hafta Önce

20 yıldır körmü gözün hiçmi ışık görmedin.Gördüğün ışıkları niye söylemiyon zırtopoz adam olun adam yoksaa ...

YANIT hakkım 1 Hafta Önce

Sen yoldan ne anlarsın 100 yılda 6 bin km yol 20 yılda 131438 km'lik bölünmüş konforlu yol viyadükler tüneller Havaalanları en son teknoloji 20 yıl önce Nerede idin?????

Halk değil AK trole gelsin 1 Hafta Önce

Evet ışık görüyorum. Beynindeki deliklerden ışıklar süzülüyor. Beynini çok hor kullanmışsin. Hiç geliştirmemiş kitap okumamış bilgi ile zenginleştirme mişsin.

YANIT hakkima CEVAP 1 Hafta Önce

100 yıl önceki yollarla bugünkü yolları kiyasliyorsun şunları da kıyasla. Yüz yıl önceki yerli ve milli fabrikalarımız. Yüz yıl önceki tamamı ülkemize ait savunma sanayimiz. Ve yine Yüz yıl önceki saf kan TÜRK VATANDAŞIMIZ. şimdi fabrikalarimiz nerede? savunma sanayimiz yuzde 49 katara ait. Ve nüfusumuz neredeyse yüzde 30 u Suriyeli ıraklı Afganli.

Halk 1 Hafta Önce

Sayın tahtasız at gözlüğünü çıkarda bak görürsün o zaman herşeyi.

Halk a cevap olsun 1 Hafta Önce

Yorumların zeka bilgi ve ilim dışı. Hakaretler tehditler çapsız çapsız cümleler. Cehaletin le tam bir dört dörtlük AKP seçmenisin. İki kelimeyi bir araya getiremiyorsun

Okuyucu 1 Hafta Önce

Sayın vekilim o tünelle A…K…P…. Daha bir seçim atlatır. Seçim öncesi açarlar.

Halk denen gerizekaliya 1 Hafta Önce

Ulan sigir milleti tehdit ediyorsun birde akilli olun yoksaymis... Napacan cok merak ediyoruz. Klavye delikanliligina bakilirsa makarnayi cok yemise benziyorsun. Senin beyninde isik olmadigi icin her tarafi karanlik goruyorsun antilop. 20 yildir tabi calisacaklar , yolda yapcaklar ama maliyeti 3 lira olan yolu 30 liraya yapinca hizmet mi oluyor bu ? Bi kac yila artik yiyecek birsey bulamazasin Merzifon esseginin ..... yersin. Hadi ordan zirtapoz

M ihsan 1 Hafta Önce

CHP değilim ama Allah için Çorum'un en çalışkan vekili

Osman 1 Hafta Önce

Bizim de erzurum İspir arasındaki kırık tüneli 13 yıldır devam ediyor........ .....anlayana.....??

By by 1 Hafta Önce

Halk denen gerizekaliya rumuzlu yorumcu kardeşim:) ağzına sağlık tam HALK in anlayabileceği düzeyde anlatmışsın

TÜRKOĞLU 1 Hafta Önce

Kırkdilim tünelini geçtim daha sarmaşa çorum arasındaki iki km yolu bitirmekten aciz vasıfsız, liyakatsiz bir yönetim var.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.