habercim19.com özgür haber özgür yorum

Mevzu hızlı tren, Tahtasız kafalar karıştı 'pürüz ne?' diye sordu

GÜNDEM

CHP Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, TBMM Genel Kurulu'nda konuştu, kafalar karıştı hızlı trende pürüz ne? diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, Çorum’a yapılacak hızlı trenle ilgili Samsun Milletvekili Mehmet Muş'un 'pürüz olduğu' şeklindeki sözleri üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Yerinden bir dakikalık söz alan Tahtasız şöyle dedi:

“Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu seçimden önce Samsun'da yaptığı konuşmada 'Kırıkkale-Delice-Çorum Hızlı Tren Hattı'nın ihalesini 2024 yılında yapacağız ve 2029 yılında da tamamlayacağız.' dedi.

28 Mayıs tarihinde Komisyon toplantısında Sayın Bakana sorduğum soru üzerine 'Delice'den Çorum ve Merzifon'dan Samsun'a inecek olan hızlı tren hattının ihalesini önümüzdeki ay yapabiliriz.' demişti. İhale bu ay yapılacaktı.

Dün de AK Parti Milletvekili Mehmet Muş, Samsun'da yaptığı açıklamada; 'Delice-Çorum Hızlı Tren Projesi'nde Çorum'dan kaynaklı bir kriz çıktı.' diye açıklama yaptı.

Akabinde AKP Çorum milletvekilleri tarafından 'Hızlı tren projesinde sorun yok.' şeklinde açıklamalar yapıldı.

Ancak Çorumlu hemşehrilerimizin ve bizlerin kafası karıştı, hangi açıklamaya itibar edeceğimizi şaşırdık. O nedenle, en yetkili ağızdan net bir açıklama bekliyoruz. Ulaştırma Bakanı'na soruyorum: Delice-Çorum Hızlı Tren Projesi'nin ihalesi ne zaman yapılacak? Çorumlular yıllardır hayalini kurduğu hızlı trene zaman binecek?”

Yorumlar (9)

İskilipli 3 Ay Önce

İskilip Çorum ve İskilip Tosya yolu bitirilmesi lazım bu.yolların Çoruma faydası mevcut

Okuyucu 3 Ay Önce

Günaydın iskilipli

İskilip aşığı 3 Ay Önce

İskilip başkent olsun bizde kurtulalım iskiliplide kurtulsun.

Helal Olsun 3 Ay Önce

Herkes İskilip' li rumuzu yla yazan arkadaşımız kadar yaptığı işe inansa bu şehir nerelere gelirdi. Helal olsun....

Halk 3 Ay Önce

Kriz chp nin kafasında hergün çıkıyor kafayı yemiş bunlar.iki koyun güdemezler Birtane dikili ağaçları yok bu ülkede.15 temmuzda milletten kaçarlar korkaklar .

Halka , yuvarlak 3 Ay Önce

Bir tane dikili agac mi biraktiniz zirto. Araplara, Ruslara, yabancilara sata sata bitiremediginiz fabrikalari, arazileri kim birakti. Bos bos konusuyon çomar, illa laf istiyosun. 15 temmuzda sen nerdeydin, hangi fare deliginde bekliyordun. Bos bos konusuyon

İsmail 3 Ay Önce

Fetoyle chp ortaktır degilmi chp lideri diyordu gel artık bitsin bu özlem ne istediler vermedik fetoye kötü söz söyletmem diyen bakanda chp li idi ergenekonun savcısıyım diyende fetocu savcıya zırhlı araç tahsis edende fotonun okullarını açmak için binlerce km yol yapanlarda ankarayi parsel parsel satanlarda Bi şey yazıyorsunuz sonrada böyle rezil oluyorsunuz

Çorumlu 3 Ay Önce

AKP bugün A der, yarın B der.

Çorumlu 3 Ay Önce

Çevremdeki İnsanlar Ankaraya İskilip Bayat Çankırı Ankarü yolunu kullanıyor kısmı yapım garektiren bölgaler var bu yolu kullanılması ekonomik tavsiye ederim

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.