habercim19.com özgür haber özgür yorum

Dolandırıcıların 'kargonuz var' diyerek aradığı numara valiye denk gelirse!

GÜNDEM

Çorum eski Valisi ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 9 aylık emniyet ve asayiş olaylarını değerlendirdiği toplantıda, başından geçen bir dolandırıcılık hadisesini aktardı.

Çorum eski Valisi ve Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, 9 aylık emniyet ve asayiş olaylarını değerlendirdi. İl Jandarma Komutanlığı'ndaki toplantının ardından basın açıklaması yapan Vali Çiftçi, kişilere karşı işlenen suçlar ve mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili detaylı bilgi verdi.

ASKER, SAVCI, POLİS KESİNLİKLE VATANDAŞIMIZDAN PARA İSTEMEZ'

Kargo yöntemi ile yapılan dolandırıcılıkta kendisinin de arandığını ifade eden Vali Çiftçi, "Kargomun geldiğini ve adresi güncellemem gerektiğini söylüyorlar. Adresi güncelledim. Ondan sonra da bir ek ödeme talep ettiler. Yalnız ek ödemeyi yaparken sanal kart kullandım. Sanal kartın da limiti çok düşüktü. Oradan çekemediler. Eğer normal kartımı kullanmış olsaydım; muhtemelen ki en az 100-150 bin lira civarında belki para çekebileceklerdi. O sanal kart uygulamasıyla bu işten kurtuldum. Ama en güzeli, bu tür olaylara karşı tedbirli olmak" dedi.

VATANDAŞLARI UYARDI

Vatandaşları dolandırıcılıklara karşı uyaran Vali Çiftçi, "Her zaman söylüyoruz. Asker, polis, savcı kesinlikle vatandaşımızdan para istemez. Onun altınını bozdurmasını, elindeki parayı götürüp bankaya yatırmasını, IBAN'a havale etmesini istemez. Vatandaşlarımız bu tür olaylara karşı uyanık olsunlar, temkinli olsunlar, dikkatli olsunlar. Böyle durumlarda zaten karşıdaki kişiler, telefonun kapatılmamasını istiyorlar. Vatandaşlarımız hemen telefonu kapatarak 112'yi arasınlar. Emniyetimize, jandarmamıza, bu tür kişilere ihbar etsinler. Vatandaşlarımız tanımadıkları, bilmedikleri, kendilerine kolay para kazanmayı vaat eden kişilere itibar etmesinler. Onlara inanmasınlar" diye konuştu.

(Yaygın Basın)

Yorumlar (3)

AdaM 2 Hafta Önce

Vali dolandiricilara kanip sanak kartla para cektiriyorsa Vatandas ne yapsin bunlarin sonunun gelmesi icin kurumlar ortak calisip tepelerine binmeli

YİNE BEN EZİLEN 2 Hafta Önce

VUKUATLI ŞEHİR MİRAS BIRAKAN BU VALİNİN HAALAAA DINGIRTISI BİZE NİYE GELİYOR

Vatandas 1 Hafta Önce

Yeter artık Çorum olarak bu adamdan kurtulamadık

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.