habercim19.com özgür haber özgür yorum

Demiryolumuzda yeni gelişme

GÜNDEM

Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi artık TCDD uhdesinde yürütülecek.

Kırıkkale-Çorum-Amasya-Samsun Yüksek Standartlı Demir Yolu Projesi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesii Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülecek.

Yıl sonuna kadar ihalesi yapılması planlanan projenin 120 km'lik Kırıkkale (Delice)-Çorum kısmı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü 2024 yılı yatırım programından çıkartılarak yine aynı bakanlık bünyesinde bulunan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 2024 yılı yatırım programına alındı.

Demiryolu Projesi artık TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü uhdesinde yürütülecek.

Projenin Kırıkkale (Delice)-Çorum arasının toplam proje tutarı yaklaşık 46 milyar 476 milyon 090 bin TL olurken, bunun 38 milyar 409 milyon 991 bin TL'si dış kredi, 8 milyar 066 milyon 099 bin TL'sinin ise öz kaynaklardan karşılanması planlanıyor.

Yorumlar (4)

Salim 7 Saat Önce

Şimdi tasarruf tedbirleri var . Daha ilçe yolları bile durdu . Bu zamanda yerinde sayıyor. Kimseyi kandırmayın . Bizi de . Hükümet okulda çalışacak hademesine hafta da üç gün para veriyor. Oda aylık 5-6 bin lira ile geçinin demek .

Ali 7 Saat Önce

2021 de ihale edilecek idi . A Sami ve Akp bizden öyle oy aldı . Şimdi dış kaynak bulursak 2026!diyorlar .

Vatandaş Ahmet 7 Saat Önce

Yav Çorum'a bu kadar havaalanı ve tren yetmez mi? Devletimizin bu kadar yatırımına karşılık Çorum sanki ihracat rekorları mı kırıyor? Sanki Karadeniz bölgesinin en büyük sanayi ağı bizde. Bir de hızlı tren mi gelecek şimdi? Yoksa doğmamış çocuğa bez mi biçiyorlar yine?

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 7 Saat Önce

Uyan Çorum Uyan. Artık uyanmanın zamanı geldi. Çorum’umuza yağmurlu hava da su vermezler. Boşu boşuna beklemeyin, yalan dan kim ölmüş.Çorum ve Çorum’lularla alay ediyor, dalga geçiyorlar. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum’luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum ve Çorum’lular da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA…..

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.