habercim19.com özgür haber özgür yorum

CHP Meclis'i terketti, işte nedeni...

GÜNDEM

CHP Çorum Belediye Meclisi Grubu, Bahçelievler Mahallesi’ne yeni bir cemevi yapılmak istenmesini protesto ederek toplantı salonunu terk etti.

CHP Çorum Belediye Meclisi Grubu, Bahçelievler Mahallesi’ne yeni bir cemevi yapılmak istenmesini protesto ederek toplantı salonunu terk etti.

Belediye Meclisi Toplantısında Bahçelievler Mahallesi 5080 ada, 2-3-4-5 ve 6 nolu parsellere yönelik imar planı değişikliği teklifi görüşülerek CHP’li üyelerin red oylarına karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Çorum Mercek Haber'in aktardığı bilgilere göre; CHP’li meclis üyeleri Tuncay Yılmaz ve Av. Doğan Öksüz, projenin yanlış olduğunu, tamamen Alevi toplumunu bölmeye, parçalamaya, sünnileştirmeye ve asimile etmeye yönelik olduğunu savunarak, “Bahçelievler Mahallesi’ne yeterli sayıda cemevi zaten vardır. Hatta Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı tarafından Rıza Şehri Kültür Merkezi adı altında yeni bir cemevi inşaatı yapılmaktadır. Bu inşaata destek vermek yerine neden yeni bir cemevi yapmak istiyorsunuz? Bu mahallede kimin cenazesi dışarda kalmış, kim cem yapmak isteyip de yapamamış? Bahçelievler’de cemevi eksikliğini nasıl ve neye göre tespit ettiniz? Neden Üçtutlar Mahallesi veya başka bir mahalle değil de Bahçelievler?” dediler. Projenin mantıksız ve Alevileri asimile etmeye yönelik olduğunu iddia eden Tuncay Yılmaz ve Doğan Öksüz, meclis üyelerinden bu maddeyi kabul etmemesini, bölücülüğe hizmet edilmemesini isteyerek, bunun bir FETÖ projesi olduğunu ileri sürdü.
Geçmiş dönemlerde yaşanan olaylardan örnek vererek böyle bir projenin reddedilmesini isteyen CHP Grubu, maddenin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından toplantıyı terk etti.

BELEDİYE MECLİSİ’NDE YENİ KARARLAR

Öte yandan Çorum Belediye Meclisi’nin Ekim dönemi olağan toplantısı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirildi. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda bir dizi yeni kararlar alındı. Belediye Meclis Salonunda yapılan ve toplam 14 maddenin görüşülerek karara bağlandığı, bir maddenin geri çekildiği toplantıda, Başkan Aşgın’ın açılış konuşması ve Ekim ayındaki önemli gün ve haftaları değerlendirmesinin ardından gündem dışı konuşmalar yapıldı. CHP Grup Başkanvekili Aslan Kaya, CHP Belediye Meclis Üyeleri Sedat Genç ve Tuncay Yılmaz’ın konuşmalarının yer aldığı toplantıda CHP’li Üye Nazik Bulut, Stratejik Plan hakkında değerlendirme yaptı. Tuncay Yılmaz ve Av. Doğan Öksüz ise Bahçelievler Mahallesi’ne yapılmak istenen cemevi projesi hakkında görüş ve önerilerini sıraladı.

ESKİ KIZ İHL ALANINDAKİ 4 PARSEL İÇİN SATIŞ YETKİSİ

Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün Belediye Encümeni ve Belediye Başkanı'na yetki verilmesini içeren gündem maddesi kapsamında; Recep Tayyip Erdoğan Caddesi üzerindeki eski Kız İHL arsası ve otopark olarak kullanılan bahçenin bulunduğu bölgedeki 5 bin 200 m2'lik 4 ayrı parselin satışı ve buradan elde edilecek kaynağın afet riski altındaki alanlar ile kentsel dönüşüm projelerine kullanılması onaylandı.

HASANPAŞA SOKAKLAR'DA DÖNÜŞÜM KARARI

Toplantıda Gülabibey Mahallesi Hasanpaşa Sokaklarda uygulanacak olan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı hakkında Belediye Encümeni ve Belediye Başkanına yetki verilmesi huşunu görüşülerek oy birliği ile kabul edilirken Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Özüyağlı da konuyla ilgili bilgiler verdi.

ŞEHİTLERİMEZİN İSİMLERİ PARKLARA VERİLDİ

Belediye Meclisi Toplantısında; Ahçılar 14. Sokak Hz. Ömer Cami yanında bulunan parka Şehit Jandarma Onbaşı Bekir Özaydın’ın, Dr. Sadık Ahmet Caddesi’nde yapılan yeni parka ise Şehit Piyade Sözleşmeli Er Semih Yılmaz’ın ismi verildi. Karar oy birliği ile alındı.

Toplantıda bazı imar ve plan değişiklikleri yapılırken, 2025-2029 yılları arası stratejik plan görüşülerek kabul edildi. Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü ise stratejik planın içeriği hakkında bilgiler paylaştı.

İmar İşleri Müdürlüğü'nün sunduğu Yaydiğin 111 ada 90 ve 94 nolu Parsellere Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi kapsamında, Ankara yolu üzerindeki Ahi Evran Sanayi Sitesi'nde plan değişikliği talebi değerlendirilecek.

İMARDA KONUT İŞARETLİ ALAN TİCARİ ALAN OLDU

Ayarık Mevkii 2120 ada 4 nolu Parsele Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi ile Binevler 3. Cadde'de 6 kat konut imarlı alanın tek katlı ticari alana dönüştürülmesi talebi kabul edildi.

PARKA REKREASYON KARARI

Çepni Mahallesi 4555 ada 1 nolu Parselin Doğusunda Bulunan Plan Değişikliği Sınırları İçerisindeki Alana Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi ile, Çorum Belediyesi'ne ait AHL karşısı Yunus 19 AVM yanındaki yeşil alan/park, rekreasyon alanı olarak işaretlendi. Karakeçili Mahallesi 4783 ada 9, 10 ve 11 nolu Parsellere Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi Plan değişikliği talebi uygun görülmezken, konu Meclis'te reddedildi.

O PARSELLERE HAVALANDIRMA YAPILMAYACAK

Çepni ve Yeniyol Mahalleleri içerisinde bulunan 1,5 Hektarlık Alana Yönelik İmar Planı Değişikliği Teklifi kapsamında; Gazi Caddesi Saat Kulesi karşısında, Ahlatcı'nın yeri olarak (Eski Merih Otel yeri ve bitişikteki parseller) bilinen ve yola cepheli, imarda 3 kat nizamlı toplam 1.5 hektarlık alandaki parsellere yapılacak binalarda havalandırma boşluğu yapılmaması kararı, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu'nun uygunluk görüşü doğrultusunda onaylandı.

O GÜNDEM MADDESİ GERİ ÇEKİLDİ

Binevler'de bir imar planı değişikliği teklifi imar komisyonuna havale edilirken, Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çorum Kültür Turizm Derneği İle Ortak Hizmet Projesi yapılması teklifi geri çekildi.

Yorumlar (3)

Çorumlu 6 Saat Önce

İlçe yolları köpeklerle dolu toplanmalı hayvanlar araç önlerine atlıyor. Kazalara sebebiyet veriyor çözüm ne olucak

Çorum 19 3 Saat Önce

Tüm ülke cami ve cemevleriyle örülmeli 1) nerden getirip fetöye bağladınız 2) yapsa bir türlü yapmasa bir türlü3) Alevi ve sosyal demokrat arkadaşları bölmek için cemevi yapmaya ihtiyaç yoktur bu arkadaşlar entellektüel seviyeleri çok yüksek olduğu için muhalefet edecek bir şey bulurlar bulamazlar ise kendilerine muhalefet ederler bu arkafçdaşların hiçbir zaman birlik içinde olduklarını görmedik

YİNE BEN EZİLEN 3 Saat Önce

SANA OY VERECEĞİME...CEM EVİNİ BELEDİYE NİYE ..SANA NE ..O ZAMAN HER TARİKATA BİR BİNA YAP ....

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.