habercim19.com özgür haber özgür yorum

Cavit Tatlı’ya sert eleştiri

GÜNDEM

Hukukçu Selman Öğüt, çoklu baro sistemine dair gelişmelerle ilgili Hukukçular Derneği Genel Başkanı hemşehrimiz Cavit Tatlı'yı hedef aldı.

Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi merhum Prof. Dr. Salim Öğüt’ün oğlu Selman Öğüt, çoklu baro düzenlemesinin hayat geçmesinin ardından İstanbul'da kurulacak 2 numaralı baro için yeterli imzanın henüz toplanmamasını eleştirerek, "Bu bize ayıp olarak yeter! Her şeyi Erdoğan'dan beklemek gibi bir hastalık var bizim cenahta" ifadelerini kullandı.
Medyaradar’ın haberine göre, Ankara ve İstanbul'da ikinci baroları kurmak için başvuru yapıldı. Ancak iki numaralı barolar, kuruluş için gereken 2 bin imzayı henüz toplanamadı.
Hukukçu Selman Öğüt, Twitter'dan yaptığı paylaşımda İstanbul'da ikinci baronun kurulması için başvuran isimlerden olan Hukukçular Derneği Başkanı hemşehrimiz Cavit Tatlı'yı hedef alarak, "Cavit Tatlı ismi ise ayrı bir garabet!" dedi. Söğüt'ün paylaşımı şu şekilde:
"İstanbul"da 50 bine yakın avukat var. Baro kuralım dedik, aylardır 2000 imza toplanamadı. Bu bize ayıp olarak yeter! Her şeyi Erdoğan'dan beklemek gibi bir hastalık var bizim cenahta. Parti ne yapar, STK'lar ne işe yarar? Soran yok! Cavit Tatlı ismi ise ayrı bir garabet!"

Yorumlar (20)

HUKUK DEVLETİ 4 Yıl Önce

adam açık açık parti olarak baro kurmaktan bahsediyor ve normalmiş gibi bunu tartışıyoruz...bu ülke nereye gidiyor Allah sonumuzu hayır etsin

Alp 4 Yıl Önce

Ne kızıyon kardeşim adama. Mebus olmak onunda hakkı değil mi

Ahmet 4 Yıl Önce

Cavit Tatlı ismi ayrı garabet mi bilmem ama Selman Öğüt ve hukukçu/akademisyen sözcüklerinin yanyana gelmesi ülkemiz için çok büyük talihsizliktir.

çirkef 4 Yıl Önce

Asıl garabet, Salim Öğüt gibi bir alimden böyle birisinin zuhur etmesidir.

kadir 4 Yıl Önce

bu arkadaşın ve merhum babasının Çorum'da olmadığını bilmeyen var mı arkadaşlar ? Bu ne yüzle çıkıp konuşuyor insanlara yol gösteriyor bunu okulun alan kuruma da yazık bundan ders alan öğrenciye de yazık.

gamze 4 Yıl Önce

Selman Öğüt Sosyal demokrat değil mi? Çoklu Baroyu nasıl savunur anlamış değilim.Demekki insanlar değişebiliyor.kim bir fazla verirse onunda yer alabiliyor.

Kel kafa 4 Yıl Önce

Bu pelikanci kafa nasil bir akademisyen hayret ediyorum. Ulke ne hale geldi. Yarin birgun hukumet degişse bu tipler nasil firil firil donecek merak ediyorum. Aylarca ekranlarda coklu baroyu savundular, demekki 2000 kisiyi bile ikna edememişler.

Dt 4 Yıl Önce

Selman nasıl akademisyen oldu dersiniz? Sadece arazileri değil makamları da ünvanları da parsel parsel dağıttılar.

KOŞ SEVİM 4 Yıl Önce

Haydi bulun 2000 avukatı yahu millet sizin bu pespaye yalaklığınız ve adaletsizliği kutsallaştıran tavırlarınız yüzünden namazı bıraktı. camiden soğudu. işte haliniz bu sizin

Kıraç 4 Yıl Önce

Rahmetli babası fetönün konferanslarının baş konuşmacısı değilmiş di? Anneside fetönün kadın derneğinin başkanıydı sanırım

VHY 4 Yıl Önce

Önce çoklu baro karşıtı bildiri yayınla yasal düzenleme yapılınca da ikinci baroyu kurmak için çalış.. ne güzel değil mi..

Dürüstl 4 Yıl Önce

Cavit Tatlı, daima Devletin yanında yer aldı bildiğim kadarıyla.

Mehmet Ali 4 Yıl Önce

Tek devlet, tek millet, tek bayrak, çoklu baro!!! Bu arada Selman Öğüt'ün hukukçu sıfatıyla! habere konu olabilmesi de ayrı bir konu.

Mustafa 4 Yıl Önce

Selman ÖĞÜT; Millete ÖĞÜT veriyor.!!!!!Başımıza taş yağacak taşşşş!!!!!!!

Adil 4 Yıl Önce

Selman ÖĞÜT, için ne söylerseniz kabuldür.!!!!!!!!! Herkesi her şeyi eleştir, endin ne yaptın. SELMAAAAAAAAANNNNNNNNNNNNNN Millete ÖĞÜT verme kendine ÖĞÜT ver duydun mu SELMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAANNNN

Barış 4 Yıl Önce

Selmaaaaannnnn aynaya bak aynaya

Eylem 4 Yıl Önce

Selman, sana kendine ait sıfatları nitelikleri nicelikleri özellikleri vs vs vs sormadılar bunları niye sayıyorsun ki?

Tatlı ve Öğüt 4 Yıl Önce

Tatlı ve ekibi, İki bin imzayı henüz bulamamış. Muhtemelen muhafazakar avukatlar da çoklu baroya uzak duruyor. Ankara da imza işi ile ilgili bir gelişme yok. Tatlı ve Öğüt her ikisi de bizlere çok uzak ve uzak dursunlar.

Misafir 4 Yıl Önce

Hukuktan adaletten bahsediyorlar sonrada bizim cenahta her şeyi Erdoğan’dan bekliyoruz diyor adalet hukuk herkes içindir Cumhurbaşkanının talimatıyla adalet olursa tuz kokmaya başlamış demektir o zaman kapatın hukuk fakültelerini atayın oraya birilerini talimata göre hareket etsinler

Hidayet 3 Yıl Önce

Normal bişey mi var ülkede? Mesela salman sen normal misin, 2. Baro normal mi, bunu çıkıp açık açık söylemek normal mi ?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.