habercim19.com özgür haber özgür yorum

Belediye'den 'eksik ödeme' ile ilgili açıklama

GÜNDEM

Çorum Belediyesi yetkilileri maaşların 'eksik ödendiği' şeklindeki haberimizle ilgili açıklama yaptı

Çorum Belediyesi’nde bazı personellerin maaşlarının eksik yatırıldığı yönündeki haberimizle ilgili Belediye yetkililerince yapılan açıklamada maaşların tam olarak yatırıldığı ancak fazla mesai ücretlerinin ödemesinin ay sonunu bulacağı bildirildi.

Açıklamada, Belediye personellerinin maaşlarında 1 kuruşluk eksik ödeme söz konusu olmadığı, tüm maaşların tam olarak ödendiği belirtilirken, fazla mesai ücretlerinin de ay sonu itibariyle hesaplara yatırılacağı belirtildi.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Çorum Belediyesi, bu ayki personel maaşlarının eksik ödendiğiyle ilgili iddialara açıklık getirdi. Açıklamada, maaşların eksik ödenmediği, maaşlarla birlikte hesaplara yatmayan fazla mesai ücretlerinin ise bu ay sonuna kadar ödeneceği bildirildi.

LEMZİ ÇÖPLÜ: 'MAAŞLAR ÖDENDİ, FAZLA MESAİ KESİLDİ'

Belediye Başkan Yardımcısı Lemzi Çöplü, Personel Limited Şirketi çalışanlarına ödenen maaş ve fazla mesai ücretleriyle ilgili kamuoyuna bilgi verdi. Basında yer alan, “Maaş ödemeleri eksik yapıldı” iddialarının doğru olmadığını belirten Lemzi Çöplü, eksik yapılan ödemenin maaşlarla ilgili olmadığını, fazla mesai ücretleriyle ilgili olduğunu açıkladı.

'AY SONUNA KADAR HESAPLARA YATACAK'

Maaş ödemelerin tam yapıldığını vurgulayan Çöplü “Belediyemizde memur, daimi işçi ve geçici işçi olarak çalışan yaklaşık 2.500 personelimiz için bu ayki brüt maaş ödeme tutarımız olan 120 Milyon TL’lik ödeme eksiksiz olarak ödenmiştir. Yalnızca, Personel Limited Şirketi çalışanlarımızın toplam 2.5 Milyon TL’lik fazla mesai ücretleri maaşlarla birlikte ödenmemiş olup, bu ay sonuna kadar hesaplarına yatacaktır.” dedi.

KESİNTİNİN NEDENİ AÇIKLANMADI

Öte yandan yapılan açıklamada, belediye personeline fazla mesai ücretinin neden ödenmediğine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Yorumlar (13)

mesai_delisi19 3 Gün Önce

168 saat mesaim var, almam gerekli. deskurler.

Çorumlu 3 Gün Önce

Bu açıklamayı kim yaptıysa tamamen yalan...Kasada para yok personel şişirilmiş diyememiş

şAşgınnnnn 3 Gün Önce

Niçin mesaileri ay sonunda yapıyorlar biliyor musunuz? Arif Ersoy’dan beri hiç bir dönemde fazla mesailerin de ödemesi geç ödenmemişti. Belediyenin kasası boş diyememiş şAşgın. Boş beleş gezeceğine belediyeyi adam gibi yönet. Yazık ettin Çorum’un 19 yılına. Boşa geçen 10 yıl

BİR BİLEN 3 Gün Önce

maaş alınmış,ek ödeme biraz uzamış.çok çalışıyorlarya

halk 3 Gün Önce

maasini alamiyorsan mesaini alamiyorsan kimseyi zorla tutmuyorlar istifa etsinler yiyorsa

E. C 3 Gün Önce

Aylık 168 mesai nasıl yapılır yapan bari yazma

Bu not başkana 3 Gün Önce

Başkanım sendikacılar seni fena kandırdı. Sen niye personel şirketinin maaşlarını memur zammına eşitlersin ki. Rezil oldun. Bu belayı senin başına kim açtıysa derhal gönder. İnsan kaynakları müdürüni kov mesela

Ne alaka 3 Gün Önce

müdüre kaldı ise zam oranını belirlemek vay halimize. Benim bildiğim başkanın talimatı ne ise müdür onu yapar

Veli 2 Gün Önce

Neden odeyememis asil soru bu? Işcinin maaşı alın Teri kurumadan odenmeli

Vatandaş 1 Gün Önce

,çok merak ettim kaç personel var açıklasınlar ha ben biliyom ama bana düşmez açıklama

İsci 1 Gün Önce

iscinin mesaisini geciktiriyorsaniz memurun sosyal dengeyide geciktireceksiniz ne bu memurlara gosterilen pozitif ayrimcilik zaten buyuk kismi torpil geri kalani asker adelet herkes icin varsa herkese yoksa kimseye

Amele 1 Gün Önce

Bi soz var bildinmi zorunan gidenin diye hah iste o lafi sana gonderdim al kullan

İsci ye yanıt 23 Saat Önce

Sen işe girerken KPSS puanı ile mi girdin?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.