habercim19.com özgür haber özgür yorum

Ağaç kesimine vatandaş ne dedi?

GÜNDEM

Çorum'da tarihi Ulu Cami'de restorasyon çalışmaları kapsamında cami bahçesinde bulunan ağaçların tamamının kesilmesine vatandaşların tepkisi sert oldu.

Çorum'da tarihi Ulu Cami'de restorasyon çalışmaları kapsamında cami bahçesinde bulunan ağaçların tamamının kesilmesine vatandaşların tepkisi sert oldu.

VATANDAŞ NE DEDİ?

Ulu Cami bahçesinde bulunan tüm ağaçların kesilmesine tepki gösteren vatandaşlar, ağaçların binaya zarar veren belli bölümünün kesilebileceğini ancak tamamının kesilmesinin doğru olmadığını dile getirdiler.

Ulu Cami bahçesinde bulunan yaklaşık 100-150 yıllık ağaçların kökünden söküldüğünü dile getiren Harun Özbek, “Ağaçlara yazık olmuş. Şimdi gördüm. Hepsini sökmüşler. En az 100-150 yıllık ağaçlar. Şemsiye gibiydi. Millet altında oturuyordu. Gölgelik oluyordu. Güneşten korunuyordu. Böyle peyzaj çalışması mı olur. Ağaçlar sökülmeden yapılsaydı daha iyi olurdu. Bu ağaçların sökülmesine içim razı olmadı. Sökmüşler. Ağaç katliamına gitmişler çok yazık. Eski haline bakın, yeni haline bakın. Millet nerde oturacak. Duvar boyunca çeşmeler vardı. Millet ne yapacak. Yazık etmişler. İyi değil uygun görmüyorum." dedi.

Ulu Cami'nin restorasyonundan dolayı Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi'ne teşekkür eden İlhan Kılıç, “Burada yapılan bir yanlış var. Oda ağaçların kesilmesi. Ata yadigarı yüz yıllık ağaçları kesip heba etmeleri yanlış olmuş. Duvarları yıkmaktan imtina eden Vakıflar Müdürlüğü caminin duvarlarının yıkılarak meydana kazandırılmasını kabul etmeyen müdürlük, ağaçların kesilmesine razı olmuş. Neymiş ağaçlar hastalıklıymış, kökleri çevreye zarar veriyormuş. Kamuoyu bunlara çok inanmadı. Takdirini Çorum kamuoyuna bırakıyorum. Bu ağaçların kesilmesine izin veren yetkililer makamlarını terk etsinler. Benim gözümde yok hükmündedirler” şeklinde konuştu.

Ulu Cami bahçesinde yapılan çalışmalar kapsamında ağaçların kesildiğini üzülerek gördüğünü anlatan Mehmet Kışla, “Ağaçlar fazla irileşmişti. Yeniden ağaç mı dikilir bilmiyoruz. Buraya uygun bir ağaç dikilebilir. Köklerinin zarar verdiğini söylemiş uzmanlar. Fazla bir bilgim yok. Tarihi dokuya uygun ağaçlar yapılması lazım” diye konuştu.

Cami bahçesindeki tüm ağaçların kesilmesine tepki gösteren Hüsnü Bolat da, “Bunun olmaması lazımdı. Her köşe de en azından bir ağaç bıraksalardı. İnsanlar karga gibi ağzını açıyor burada. Eski bankanın önünde güzel bir sedir vardı. Park yapıyoruz diye onu da kestiler. Kenarına bir oturma grubu yapaydın. Biz bu kafayla bir yere gitmeyiz” ifadelerini kullandı.

İHA

Yorumlar (20)

Cc 3 Hafta Önce

Ne bekliyordunuz betoncu bunlar.

Cafer 3 Hafta Önce

Büyüklerimiz daha iyi bilir

Vatandaş 3 Hafta Önce

Allaha havale ediyoruz. Çok yazık. Hangi ağaç kime ne zarar vermiş bu zamana kadar?

Mustafa 3 Hafta Önce

Halk diye yorum atan adını yazda bizde diş sökelim nasıl yapacakmışsın görelim

Çorum lu 3 Hafta Önce

Yazık yazık yüzlerce yıllık ağaçları sülüeti bozuyor diye kesmek oradaki binlerce kuşun barınağını cıvıltısını yuvasını yok etmek bir sayfa yazıyla ile 1 günde oluyor bize taş değil can lazım oradaki güzellikler eski haline getirmek yıllar alır yazın sıcağından kışın soğuğundan koruyan insanların burada 5-10 dakika kuş cıvıltıları içerisinde zaman geçirmesini dinlenmesini çok gördünüz. Bu yanlışı yaparken buranın gerçek sahibi dedelerinin mirasçısı halkımıza sordunuz mu!!!

Halk 3 Hafta Önce

Vatandaşı bırak önemli olan benim söylemem güzel olmuş cami meydana çıkmış.camiye gelmeyen zırtopozlar iki tane ağaç kesilmiş ona laf ediyorlar.hani siz cami düşmanıydınız ne oldu birden cami sevginizmi tuttu.bırakın bu ayakları tekrar söylüyorum ya adam olacaksınız yada hepinizin hergün birer dişini sökerim.tamammı o kadar

AdaM 3 Hafta Önce

Madem bu hale getirdiler etrafindaki duvarlarida yiksinlar dom dobalak olsun

D AŞKIN LIK YAPTIN !!! 3 Hafta Önce

Topkapıda, gülhanede, sultanahmette, s0leymaniyede AĞAÇLAR ZARAR VERMİYORMU, HASTALANMIYORMUYDU. Yazık ettiniz ecdat yadigarı ağaçlarımıza.Gölgesiz cami bahçesi mi olur. D AŞKIN senin BECERİKSİZLİĞİN bu kadar olur işte.

Velibaba 3 Hafta Önce

AŞK ile ağaçlar kesilmiş. Aşk ile beton yığınına çevrilmiş. AŞK ile dedelerimizin kemikleri sızlatılmış. AŞK ile gölgelik alanlar kaldırılmış. AŞK ile namaz vakti ağacın altında bekleyenlerin (o ağacı dikenlerin) günahına girilmiş, AŞK ile birşeyler peşkeş çekilmiş, AŞK ile çirkin bir görüntü ortaya çıkarılmış. Bu memlekete AŞK ile ihanet edilmiş...

Veli 3 Hafta Önce

Çok yavan olmuş . Yazık bu zihniyete . Ağaçlar kütük olmuş . Hiç çürüyen yok . Bizi kandırıyorlar..

Çorumlu 3 Hafta Önce

Mevlana türbesi yanı orman gibiydi ağaçlar k köklerinden alındı başka bir yere dikildi. Burası Meydanlaştırolacak. Hali ile böyle olmalı. Çevresindeki işyerleri de belli standart ve boya ile düzenli görünüm sağlanır güzel oluyor

Ahmet 3 Hafta Önce

Tarihi kent meydanını ortaya çıkaracağım deyip tarihi ağaçları kesmek...

Halk a cevap olsun 3 Hafta Önce

Allahim hep söylüyorum sokak canları yerine şu kendine halk rumuz u takmış zihniyetler toplansaydi keşke. Ülkeye çok daha büyük fayda sağlanmış olurdu

Oy yok 3 Hafta Önce

Kendine halk diyen yorumcu. Bu halk genel seçimlerde birinci parti olarak CHP yi seçti. Chp halktan en çok oy alan birinci parti oldu. Bu kafayla rumuzunu bari değiştir kendine ak trol de mesela

Nisa 3 Hafta Önce

Tamamen betona boğulmuş, estetikten uzak ruhsuz.... İnsanların ve diğer canlıların ihtiyaçları düşünülmeden.. Artık hangi beton firması kazanacaksa..

Sait 3 Hafta Önce

Gayet doğru yapılmış. Cami zaten biyu kısa. Her tarafını orman gibi kapatmıs dişbudak agaçları. Cami ortaya cikti. Ağaclar en fazla 50-60 yillik abartmayın. Amasya ve Tokatta oldugu gibi sadirvanin 2 tarafina çnar agaci dikilirse yeterli olur. Burasi cami . Park degil bahce degil orman degil. Dedigim gibi cami zaten yerden bir cami. Onuda boğmayalim. Agaclarin tepeleri sürekli kesiliyordu zaten. Biraz mantıkli düşünun. Agac her yerde olur. Bir tane tarihi cami var şehirde onu da orman icinde bırakmayalım.

corum corumlu 3 Hafta Önce

tarihi meydan yapılıyor deniyor eski resimlere bakıyorum saat kulesi belediye binası ulucami cevresinde buralara çok yakın dibinde evler var nerdeymis tarihi meydan.

Mustafa 3 Hafta Önce

Çok yazık etmişler yaş kesen baş keser demişler mahvetmisler camiyi meydana katmak istiyorsan duvarları kaldırıp ağaçların da alt dalları budana bilir di birde yalan söyleyip kılıf uydurmuslar bunun günahlarını çekersiniz

Fatih 3 Hafta Önce

Adı halk olan dümbük daha adını yazamıyosun..

artiiiiz 3 Hafta Önce

artiiiz , yiyorsa gel dök hadi. klavyenin başına geçince atıp tutuyon

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.