habercim19.com özgür haber özgür yorum

120 Km'lik Kırıkkale-Çorum hızlı tren ihalesi bu yıl

GÜNDEM

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu yıl 120 Km’lik Kırıkkale-Çorum arasının hızlı tren yapım ihalesini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu yıl 120 Km’lik Kırıkkale-Çorum arasının hızlı tren yapım ihalesini gerçekleştireceklerini açıkladı.

Giresun Liman Farklı Seviyeli Kavşağı’nın temelini Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile birlikte atan Bakan Uraloğlu, Ankara-Samsun hızlı tren projesi hakkında bilgi verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getirmek için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirterek en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının açılışını yaptıklarını, şimdi de hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projelere başladıklarını açıkladı.

KARADENİZ'E HIZLI TREN HATTI

Yüksek hızlı tren ağını tüm Türkiye'de daha da yaygın hale getirdiklerini belirten Uraloğlu, en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattının açılışını yaptıklarını, şimdi de hızlı tren ağını Karadeniz'e ulaştıracak projelere başladıklarını açıkladı. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile Samsun'a hızlı tren getireceklerinin altını çizen Uraloğlu, “120 kilometrelik Kırıkkale-Çorum arasının ihalesini bu yıl yapacağız. Sonrasında 509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesini hayata geçireceğiz. İnşallah bu yıl içerisinde bu hattın da etüt proje çalışmalarını başlatacağız. Bu projemiz hayata geçtiğinde Giresun’la birlikte tüm Doğu Karadeniz Bölgesi illerini demiryolu ile tanıştırmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (11)

Vatandaş 7 Ay Önce

Çorum halkı dört gözle bekliyor. Olur inşAllah.

Aynı terane 7 Ay Önce

Her seçimde aynı terane ayıp ayıp

Okuyucu 7 Ay Önce

Seçimden seçime Çorum hava alanından kalkan uçakla İstanbul’a uçuyoruz. İstanbuldanda Çoruma hızlı trenle dönüyoruz. Ulan buna inanıp oy veren seçmenin ben

Uzaya bir iki... 7 Ay Önce

Yakında Çorum Mars arası seferlerimiz başlayacaktır, acele ediniz.

Çorumlu 7 Ay Önce

Yalan söylemek dillerine pelesenk olmuş Alışkanlık haline gelmiş 22 yıldır ne yapmışlar çoruma Çorum her zaman kendi yağıyla kavrulmuştur Hak ettiği hizmeti hiçbir zaman almamıştır Allaha havale.........??????

çrm 7 Ay Önce

Devlet yaparım derse yapar.olumsuz tipler çogalmaya basladı.erbakan seker fb yerini agır sanayi yapacaktı.ama yaptırmadılar.onuda dile getirsenizya.

Mansur 7 Ay Önce

Bu haberleri ve vaatleri yıllardır dinliyoruz ama elle tutulur birşey yok

Giray 7 Ay Önce

Biz de yedik uğraşmayın size oy yok

mansur 6 Ay Önce

ALLAH aşkına her geldiginizde müjde yapıyoruz yapacagız diyorsunuz ortada elle tutulan somut birsey yok yıllardır aynı masalları anlatıp gidiyorsunuz çok merak ediyorum bu illere geldiginiz zaman biz bu sözü daha önce verdik ama yapmadık şimdi tekrar söz veriyoruz bu insanlar bizim hakkımızdane düşünüyor diye içinizden geçiyormu

mansur 3 Ay Önce

Benim.arazimden geçiyor 10 yıl olacak nerede ise hala yapılan bir şey yok Müjde yapıyoruz yapacağız hayırlı olsun dan başka bir icraat yok Bir on senede samsunla beraber başlayacağız diye milleti uyuturlar Çok merak ediyorum acaba bu kadar söz veripte yapmadiktan sonra tekrar gelip aynı sözleri konuşurken yüzünüz kizariyormu

fikret 3 Hafta Önce

zamanında verdiikleri sözü tutup yapsaydılarda olumsuz tipleri konuşturmasalardı sorunda burada zaten devlet yıllar oldu yapacagım yapıyorum dedi yapmadı verilen hiç bir söz tutulmadı normal sartlar altında 2023 yılında hızlı tren çalısır vaziyette olacaktı ama yıl 2024 hala bizler ne zaman ihalesi yapılacak onu tartısıyoruz hala devlet adamları sözler ve tarihler veriyorlar ama yapılan hiç birsey yok

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.