habercim19.com özgür haber özgür yorum

Dünya: Çorum yurt dışından konut alıyor

EMLAK

Çorum'dan yurt dışından konut alımının arttığı belirtildi.

Çorum'dan yurt dışından konut alımının arttığı belirtildi.

Dünya Gazetesi'nin haberine göre, hızlı yükselen konut fiyatları ve dövizle kira beklentisi Türkleri yurt dışında ev sahibi yapıyor.
İstanbul başta olmak üzere Çorum, Bursa, gibi şehirlerden iş insanlarının ve beyaz yakalıların, yurt dışından konut talebi yüzde 50 artış gösterdi.

En fazla Dubai, KKTC, Miami, Yunanistan ve Londra’nın ilgi gördüğünü belirten Vartur Real Estate CEO’su Şerif Nadi Varlı, geçen yıl yerlilerin 2.1 milyar dolarlık alım yaptığını belirterek, “Bu yılın sonunda 3 milyar doları bulur” dedi.

Konut fiyatlarının hızlı yükselişle Avrupa ile yarışır hale gelmesi ve dövizle kira geliri talebinin artması Türk konut alıcılarını yurt dışında ev sahibi yapıyor.

Yorumlar (3)

Para cok 2 Hafta Önce

Para cok olunca Turkiye'den konut almak kesmiyor milleti. Artik nasil kazaniyorlarsa.

İsmail 2 Hafta Önce

Nereden buldun diye soran Bi devlet kurumu olmadığı sürece bunlar aydan bile arazi alırlar vergi vermeye gelince zarar gösterirler yada hiç iş yapmazlar ama para akar gene sormazlar nereden buldun diye soduklarininda ucu kime gidiyorsa 40 yıl hapis istemiyle yargılanani serbest birakirlar ama baklava çalan çocukları hapse atarlar

murat 1 Hafta Önce

kur korumadan milyarlarca doları cukkalayan mevduat sahipleri artık yurt dışına yatırmaya başladı.. Müthiş bir servet transferi oldu.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.