habercim19.com özgür haber özgür yorum

İşte Çorum'da belediyelerin SGK borçları

EKONOMİ

Çorum Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de SGK’ya olan borçları belli oldu.

Çorum Belediyesi ve ilçe belediyelerinin de Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçları belli oldu.

ÇORUM BELEDİYESİ'NİN 370 MİLYON BORCU VAR

Çorum Hakimiyet Gazetesi'nin derlediği bilgilere göre; Çorum Belediyesi’nin bağlı şirketleri Beltaş, Beltur ve personel şirketi ile birlikte SGK’ya 370 milyon civarında borcu bulunuyor.

GAYRIMENKUL VERİLEREK ÖDEME YAPILMIŞ

Çorum Belediyesi, 2019 yılından 2021 yılına kadar biriken SGK borçlarına karşılık 135 milyon lira, 2023 yılında biriken 260 milyon liralık borcunun karşılığında ise gayrimenkul verdiği öğrenilirken, mevcut borcunun ise yaklaşık 368 milyon lira olduğu belirtildi.

İLÇE BELEDİYELERİNİN BORÇLARI

İlçe belediyelerinde ise İYİ Parti’den MHP’ye geçen Sungurlu Belediyesi’nin 115 milyon lira, AK Parti’den MHP’ye geçen Alaca Belediyesi’nin 93 milyon lira, MHP’den AK Parti’ye geçen İskilip Belediyesi’nin 56 milyon lira, 2 dönemdir AK Parti’de olan Ortaköy Belediyesi’nin 43 milyon lira, Uğurludağ, Bayat, Mecitözü, Laçin, Dodurga ve Boğazkale Belediyelerinin ise ortalama 5-6 milyon civarında SGK’ya prim borcu kayıtlarda yer aldı.

BORÇSUZ BELEDİYE OSMANCIK

2 dönemdir MHP’de olan Osmancık Belediyesi’nin ise SGK’ya borcu olmazken, Düvenci ile Aşdağul Belediyelerinin ise borçlarının 1 milyon liranın altında olduğu öğrenildi.

Yorumlar (12)

Birbilen 1 Ay Önce

Ortaköy belediyesinin eti ne budu ne? İskilip Belediyesine laf edenler, Alaca ve Ortaköy Belediyesine sözünüz yok mu?

Sorumlu 1 Ay Önce

Çorum belediyesinin borcunu 2023 yılı için arsa vererek ödemesi doğru olmamış...Belediye kendiside defalarca arsa sattı...Bu kadar gelir nereye gidiyor seffaf bir hesap verilse de bilsek ...SGK borcunu arsa ile öde,ihtiyacın olduğunda defalarca arsa sat,emlak vergisi,vb vb gerçekten belediye halkını aydınlatmalı diye düşünüyorum..

Oy yok 1 Ay Önce

Özellikle kadın kültür diye açtığınız ama kültür le ilgisi olmayan kurumlara onlarca vasıfsız AKP kolları üyelerini doldurdunuz. Üstelik o kadınların eşleri de belediye çalışanları. Belki yüzlerce aynı ev içerisinde 2 kişi belediye personeli torpilli ailelere gözlerimle şahidim. Eğer bir kuruş hakkım geçtiyse haram zehir olsun inşAllah

Göktuğ 1 Ay Önce

Başkan Audi 8 biniyor

Zeki bacı 1 Ay Önce

İktidarın göz yummasindan kaynaklaniyor. Her yıl sonunda iki ay içerisinde sgk borcunu ödemeyi zorunlu kılsa, borçlar üst üste yigilmasa sgk da zor durumda kalmaz. Devlet trafik cezasını veya vergi borcunu ödemediği zaman nasıl davranıyor. Borcu olan belediyeye festival yapma yasağı koyabilir.

vatandaş 1 Ay Önce

eleman fazla devletin arabasıyla o kadar gezmek için 2-3 makam şöförü 2-3 fotoğrafçı falan varsa artık

Ziyaretçi 1 Ay Önce

Uydurulmuş haber Ortaköy Belediyesi'nin mevcutu neyki 43 milyon olsun. devlet zaten yapılandırma yapmıştı,

Halk 1 Ay Önce

Ekrem özgür pariste milyon euroları yiyorlar.

Kimse Kim 1 Ay Önce

Ahhhh CHP ahhhh buda senin suçun??hüloğğgggg

Ali cesur 1 Ay Önce

G9ktug başkan sana binecek degilya özür neye biniyor tahtasiZ neye biniyor göktug

Emekli 1 Ay Önce

Yıllardır SGK'ya borçlarını ödemeyen ve başka kanallara harcayan belediyeler emeklinin hakkını çalmış oluyor ki onlar kimse ....dır

YİNE BEN 1 Ay Önce

DEVLETİN DEVLETE BORCU OLMAZ KARDEŞİM BECERİKSİZLİK VE HADSİZLİK...İSTİHTAM ADI ALTINDA KADROLAŞMANIN SONU SENİN ÖZ İŞLETMEN OLSA BU İŞLETMEYİ MEVCUT PERSONELİN 3 DE BİRİ İLE İDARE EDECEKKEN ....DEVLETİN MALI DENİZ...OLUNCA SONUÇ BU YAZIKLAR OLSUN ...

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.