habercim19.com özgür haber özgür yorum

Tahtasız'dan cevap gecikmedi

EĞİTİM

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, bir okul programında çocukların gösteri yaptığı kıyafetlerle ilgili sözleri nedeniyle şahsına yönelik eleştirilere cevap verdi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, bir okul programında çocukların gösteri yaptığı kıyafetlerle ilgili sözleri nedeniyle Memur-Sen İl Temsilcisi Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Okumuş'un şahsına yönelik eleştirilerine sosyal medpa hesabından cevap verdi.

İşte Tahtasız'ın o cevabı:

'HERKES KENDİ İŞİNİ LAYIKIYLA YAPMALI'

Memur-Sen İl Temsilcisi, Eğitim-Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Fatih Okumuş, öğretmenlik mesleğini bir kenara bırakmış avukatlığa soyunmuş. Fatih Okumuş hakkımda bazı eleştiriler getirmiş. Eleştiri en doğal hakkıdır ancak at gözlüğü takmışcasına, yanlı, taraflı ve birilerine yaranma çabasıyla yapılan bir açıklamaya cevap vermek de bizim en doğal hakkımızdır.

AKP’nin yarattığı sendikalardan birinin şube başkanı olan Fatih Okumuş, eğitim camiamızın onlarca sorunu varken her şeyi bir kenara bırakmış Çorum İl Milli Eğitim Müdürü’nün avukatlığına soyunmuş. Çorum İl Milli Eğitim Müdürü kendini savunamaz durumda mıdır ki birisi onun avukatı olmaya heveslenmiş, merak ediyorum.

Öncelikle bir milletvekili olarak ben işimi yapıyorum, halkımız tarafından iletilen sorunları kimdir, nedir, kimi destekler, ucu nereye dokunur diye bakmadan kamuoyunun gündemine taşıyorum. Fatih Okumuş’a da tavsiyem kutsal bir meslek olan öğretmenliğini layıkıyla yapması, bir sendikacı olarak da meslektaşlarının hakkını hukukunu savunmasıdır. Avukatlık yapmaya meraklı ise yoksulluk sınırının altında maaş alan, devlete 25-30 yıl hizmet edip emekli ikramiyesi ile bir araba dahi alamayan öğretmenlerin avukatlığını yapması ve 22 yılda 9 bakan değiştirilerek yap boz tahtasına döndürülen eğitim sisteminin sorunlarını dile getirmesi daha doğru olacaktır. Bu devlete ve ülkenin geleceğine yıllarca hizmet eden öğretmenlerin emekli olduğunda tazminatları ile bir araba dahi alamayacak duruma gelmesini gündeme taşıması kendisi ve meslektaşları açısından daha anlamlı olacaktır.

Sosyal medya hesabında organizasyon işleri ve birilerinin avukatlığına soyunan Fatih Okumuş’un, yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili onlarca sorun varken bir kelime dahi eleştiri getirmemesi manidardır. Kimlere hizmet ettiğini göstermesi açısından önemlidir. Öğretmenlik ve eğitimle ilgili sendikanın şube başkanlığını yapan birinin organizasyon işleri yapmak yerine, bir milyonu bulan ve atanmayan öğretmenlerle ilgili açıklama yapmasını beklerdik. Aldıkları maaşlarla geçinemeyen öğretmenlerin özlük haklarını gündeme getirmesini beklerdik. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili eleştiri getirmesini beklerdik. Okullarda andımız yasaklanırken tepki göstermesini beklerdik. Çorum'da ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün büstünün olmadığı okulları gündeme taşımasını beklerdik. Çorum merkez ve ilçelerindeki öğretmen eksikliklerini dile getirmesini beklerdik. Çürümeye terk edilen Aşdağul, Laçin, Narlı ve Çeşme Ören yatılı bölge okullarıyla ilgili çözüm aramasını beklerdik. Çorum’un köy okullarının kapatılmasıyla ilgili açıklama yapmasını beklerdik. Milli Eğitimden bütçe alamayan okulların eksiklerinin Veliler üzerinden giderilmesini eleştirmesini beklerdik. Yüzde 100’den fazla artan kırtasiye masrafları nedeniyle kırtasiye ürünlerine erişemeyen çocukların durumunu aktarmasını beklerdik. Öğle yemeği yiyemeyen çocuklar için devletin öğle yemeği hizmeti vermesi için mücadele ettiğini görmeyi beklerdik.
PISA sonuçlarına göre her yıl geriye giden Çorum’da alınması gereken önlemleri ve eğitim sistemindeki eksikleri dile getirdiğini görmek isterdik. Çorum’da yabancı uyruklular tarafından dövülen okul müdürünün hakkını savunmasını ve bizimle birlikte meydanlarda olmasını beklerdik. Eğitimle ilgili sendikaların meydanlarda toplandığı eylemlerde kendisini de görmeyi beklerdik. Öğretmenlik Meslek Kanunu ile meslekten koparılan, heyecanını yitiren, geçim sıkıntısı çeken öğretmenlerin sesi olmasını beklerdik. Kısacası oturtulduğu koltuğun hakkını vermesini, kimseye yaranma çabası gütmeden eğitimle ilgili sorunları objektif bir şekilde dile getirmesini, makam, mevki sahibi olanların değil de öğretmenlerin, öğrencilerin ve velilerin sesi olmasını beklerdik.

Ancak şunu da biliyoruz ki; bu tür kişilerin tek bir amacı vardır. O da 'At gözlüğümü takarım, vazifemi yaparımdır.'

Bu iktidar döneminde yaşanan onca olumsuzluğa rağmen bu zihniyettekiler de şunu bilsin; Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda laik ve çağdaş eğitimi savunmaya, maarif yüzyılı diye Türk halkına yutturulmaya çalışılan eğitim sistemine karşı durmaya, MESEM, ÇEDES gibi çocuklarımızın geleceğini karartan ve onları ölüme iten projeleri halkımıza anlatmaya, Türkiye’nin geleceğine yön verecek pırıl pırıl gençler yetiştirmeye yönelik mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz."

Yorumlar (11)

Çorumlu 11 Saat Önce

Sayın vekilim kendini yorma, onların kulakları var duymaz gözleri var görmezler. Sendikacı başkan şimdi hangi (Kendi sendikasına üye) hizmetli hangi okulda görev yapacak onun derdinde bu dediklerin ile uğraşmaz!

Ali 10 Saat Önce

Adama çalışkan, vatandaşın sorunlarına duyarlı vs dediler ya, tut artık tutabilirsen. Bir cümlelik eleştiriye, gazete sayfası dolusu cevap veriyor. İyi de herkesin bu kadar gevezelik yapmaya zamanı yok ki bay Tahtasız. Zaten size göre eğitimin sorunları okullarda büst eksikliği ile faşist andınızın okunmaması. Öğretmenler sizin zannettiğiniz gbi geçim derdi filan da çekmiyorlar ayrıca.

Oy yok 10 Saat Önce

Ağzına sağlık sayın vekilim

eray 9 Saat Önce

chpkk konuşur eleştirir, 80 yılda 0 yatırım konuşurlar sadece tek bildikleri heykel

VEKİL!! 9 Saat Önce

Sen eğitim öğretim alanında açıklama yap ve o alanda görüş bildiren bir sendikacıyı işini yapmamak ve avukatlıkla suçla...Ne kadar ucuz bir siyaset bu...Tabii ya sizin örtünmeye karşı alerjiniz var, sporcu ne kadar çıpak görünürse o kadar iyi değil mi? Rakıyı ucuzlat, örtünmeye karşı çık, heykel yap... var mı memlekete başka hayrınız.??

Eğitmen 9 Saat Önce

Senin vekillikten anladığın her şeyi bilmekmidir. Her şeye karışmakmıdır. Bırak millet işini yapsın. Milletin ahlağına öğretmenliğin nasıl yapılacağını senden öğrenecek değil. Eskiden sana saygı duyardım artık duymuyorum. Millet ahlağı inancı senden öğrenecek değil.

Gariban vatandaş 8 Saat Önce

Tahtasız okumuşa haddini bildirmiş vasıfsız etkisiz sarı sanduka

Mehmet 8 Saat Önce

Sayın tahtasiz çocukların kıyafeti ile çocuk cinayetleri arasında bağ kurarak sacmalamistir. Bunun üzerine çıkıp ben yanlış konuştum deyip özür dileyecegine meseleyi başka yerlere çekip sivamaktadir. Ne yazık ki memleketin şansı ne iktidardan ne de muhalefetten yana yaver gitmemektedir.

Ali denen yaratığa 7 Saat Önce

IŞİD üyesi gibi konuşmussun sen simdi oyu da AKP'ye veriyosundur sakın ha kendine yok milliyetçiyim yok muhafazakarım falan deme tam selefi stilisin

İsmail 7 Saat Önce

Çözemedim ne olduğunuzu andımızı faşist andımız büstler bahsedip diyip sonrada öğretmenler geçim sıkıntısı çekmiyor diyorsunuz açıkça ben Atatürk'e rahatsızım yazsanıza lafı dolandiriyorsunuz hudapar çizgisinden diyin gitsin yok değilim diyorsanız o pembe gözlükleri çıkarın trt atv a haberi bir gün izlemeyin muhalif bir kanal izleyin insanların ne durumda olduğunu gorun

Uzman 5 Saat Önce

Soyadı bir insana bu kadar mı yakışır.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.