habercim19.com özgür haber özgür yorum

81 sıra daha geriledik

EĞİTİM

URAP 2023 sonuçları açıklanırken, Hitit Üniversitesi 3000 üniversite arasında geçen yıla göre 81 basamak gerileyerek 2399’uncu sırada yer aldı.

MUSTAFA DEMİRER

URAP 2023 sonuçları açıklandı. Hitit Üniversitesi 3000 üniversite arasında 2399’uncu sırada yer aldı.

ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarınca açıklanan "dünyanın en iyi 3 bin üniversitesi" sıralamasına Türkiye'den 119 üniversite girdi. Dünya genelinde üniversite sıralamalarını yapan yetkili 10 kuruluştan biri olan ODTÜ URAP'ın dünya sıralaması listesi internet sitesinden açıklandı.

6 ALANDA ÜRETKENLİK ÖLÇÜLDÜ

URAP Laboratuvarı'nda, dünyanın ilk 3 bin üniversitesini sıralamak için "makale", "atıf", "toplam bilimsel doküman", "toplam yayın etkisi", "toplam atıf etkisi", "uluslararası işbirliği" olmak üzere 6 alandaki akademik üretkenlik göstergesi kullanıldı.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ’NDE TABLO

Hitit Üniversitesi 3000 üniversite arasında 2399’uncu sırada yer aldı. 2022 yılında 2318’inci sırada olan Hitit Üniversitesi önceki seneye göre 81 sıra geriledi.

REKTÖR 'KRİTERLER DEĞİŞTİ' DEMİŞTİ

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi’nde 2022 yılındaki gerilemenin kriterlerin değiştirilmesine bağlı olarak meydana geldiğini açıklamıştı. Ancak kriterlerin değiştirildiği ifade edilmesine rağmen Hitit Üniversitesi geçen seneye göre düşüşünü sürdürürsek, 81 sıra daha geriledi.

KAYNAK: https:urapcenter.org

Yorumlar (28)

Yorumcu 9 Ay Önce

Aşgın, Çiftçi ve Kurtulmuş seninle gurur duyuyor...

Memet 9 Ay Önce

Ah. Ah. Söylenecek çok şey varda yazık oldu güzelim üniversiteye. Benim adamım senin adamın muhabbeti geriletti şehri her alanda

Doğrucu 9 Ay Önce

Çok da üzülmeyin; en sonda bile olsa kimse üstüne almaz. Unutulur gider...

Kına 9 Ay Önce

Destekleyenlere kına göndermek lazım!!!

Şagınnn 9 Ay Önce

Şaşırdık mı hayır… gidene kadar 3000. Olur herhalde.

Doğru söyleyeni dokuz köyden... 9 Ay Önce

Herkes hak ettiğini yaşar. Çorum da hak ettiğini yaşıyor. Senelerdir söylüyorum, yine söyleyeceğim. Senelerdir Çorum ve Çorum'luları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Çorumlu 9 Ay Önce

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz, bu milletin vergileri ile kurulan eğitim kurumları maalesef liyakat sahibi yöneticiler tarafından yönetilemiyor demektir bu yazı.

Garip 9 Ay Önce

Hallo Mustafa çiftçi rektör tekke türbe mezarlık gezmekten üniversite için çalışmaya zaman bulamadı ki neyse Mustafa çiftçi gitti Erzurum düşünsün ama rektör helal olsun beş yıl da giriş kapısının inşaatını bitirmiş büyük başarı

hitit 9 Ay Önce

Pandemi vardı, deprem oldu, dünya zorda, kıstaslar değişti, kuzey kampüsten dolayı şöyle oldu, eskisi, sürüp gidiyor mazeretler. Aklıma Goebelin şu sözü geldi : bir hatayı veya yanlışı asla kabul etme; asla suçu kabul etme; her seferinde bir düşmana konsantre ol ve yanlış giden her şey için onu suçla.

at hırsızı 9 Ay Önce

verirsen sırtını tügvaya oraya buraya olacağı budur.bu sıralamalar bile çok o zihniyetler için adamların derdi eğitim sistemini kaldırıp medreseler açmak sonrasında da sorgulamayan itaat eden nesiller yetiştirmek zaten .çok yaşa padişahım biz aciz kulların zaten anlamayız bu işlerden sizki Allahın yer yüzündeki gölgesi tabiki siz bilirsiniz en doğrusunu.

Mustafa Arslan 9 Ay Önce

İşte böyle hep böyle....Şaşırdık mı? Yooookkkk

YİNE BEN 9 Ay Önce

boş beleş yönetim ve laf olsun diye açılan saçma sapan bölümler SONUÇ BU ÜNİVERSİTELERİMİZ BAŞTA PRF VE DOÇ.LAR OLMAK ÜZERE BİR TESTE TABİ TUTULSA %80 Nİ SINIFTA KALIR...KOCAMAN EGOLARI İLE BOŞ BELEŞ KÖŞE YAZARLARI......ALINDINIZ MI ....NİYE SONUÇ SADE REKTÖRÜN KARNESİ DEĞİL HEPİNİZİN

Karbonat 9 Ay Önce

Zerre şasirdikmi hayır muhteşem 3lü show gerci biri gitti de kurtulduk eğer belediye de giderse bu duramaz zaten

Aşgınan Çalışan 9 Ay Önce

Aşgınan çalışırsan olacağı bu. Adam rektörlükten çıkmıyor. Hocalarda sorun yok bence, bu adamı hocalar dahil kimse istemiyor. Bu kadar net. Bunun için de hiçbir çalışma - araştırma yok.

Mehmet 9 Ay Önce

Yorumumu neden yazmiyorsun editor!!!!!

Corum 19 9 Ay Önce

Sinavsiz docentlik liyakat yerine es dost cemaat tanidik sifir liyakat ulkenin her universitesi boyle ne bilimselligi ne liyakati ne calismasi evet grup makam mevki calismasi

emin 9 Ay Önce

burda 16 tane yorum var hepsi eleştiriyor ve memnun değil,bunu bizi yönetenler görmüyormu acaba?

Mehmet 9 Ay Önce

Makina ve kimya muhendisligi mudek tarafindan akretide olmustu. Devam ediyorum? Gida ve malzeme muhendisligi bolumleride akredite olmustur. Yayinla bunu editor

ZAAAART 9 Ay Önce

Görende habercim 19 üniversite personelinin birinden para alıyor sanır. Yok canım yapmaz öyle şey mıstık. URAP senin neyine mıstık ? Sen ne anlarsın URAP'tan belli ki biri sana istanbul üniversitesinden para gönderiyor sende haberi işliyorsun :)))))))))))))))))))) anladın sen :))))))))

git bi işine 9 Ay Önce

bunlar tek klavyeden çıkıyor babacım bunu sende biliyorsun hatta bu klavyenin başında olanlardan biri de sensin :))

Memurlar 9 Ay Önce

Bu haberler artık memurlar vb diğer sitelerde bile yer alıyor. Niye hoşunuza gitmeyen bir haber gördüğünüzde bir mahana uyduruyorsunuz. Sorun düşüş değil, haber yapılması mı? Kimse haber yapmasın, kimse yazmasın. Kötüyse de kötü, kalsın öyle mi. Niye? Çünkü bizim adam (!) yaptıysa, hata olamaz. Yazık.

Sayın Rektörüm 9 Ay Önce

Güya olumlu bir şey yazmak isteyen ama bunu yaparken de sergilediği üslüpla nasıl bir seviyede olduğunu gösteren kişileri yanınızdan uzak tutun. Bu yorumu yazan kişinin Dünya Üniversite sıralamasını nasıl algıladığını/algılayabileceğini okuyucuların takdirine bırakıyorum. Düşüş var, evet. Ama yazma kısmına gelince ancak para ile yazılır?

Doğru söyleyen 9 Ay Önce

Mehmet adı ile yazan arkadaş, makina ve kimya bölümlerinin lisanslarına öğrenci bulabiliyormuşsun. Sen ondan bahset. Kimyada öğrenci yok. Makinada kontenjan 20 kişi olmasına rağmen yarısı boş. İster mürekkeple ister Gördek. Öğrenci seni tercih etmediği sürece sen bir hiçsin

Mıstıkkkk değil Mustafa Bey 9 Ay Önce

Bilmem bu gazete parayla mı haber yazar (gazete sahibi bence dava açmalı bu iddiaya). Türkiye’de hemen her yerde haber olan bu konuda,geçen seneki bir rakamla bu senekini karşılaştırıp farkını almak (senin anlayacağın şekilde söylemek gerekirse çıkarma işlemi yapmak) bazıları için büyük iş olsa da, İnan basit bi iş.

Seviyeye bakar mısın 9 Ay Önce

Nick isminiz (zaaaaaart) ve yazım seviyeniz, çok üst düzey bir akademisyen olduğunuz (!) hakkında çok önemli ipuçları veriyor. Bu üsluptaki bir hocamız(!) elbette dünya sıralaması hakkında önemli fikirlere ve görüşler sahiptir. İlgiyle izliyoruz.

Mehmet kara 9 Ay Önce

Birazcık gurur olsa ben bu kurumu ne hale getirdim deyip basar istifasını. Bu nasil bir anlayıştır, yazik gençlerimize...

Eleştirmeye tahammül yok 9 Ay Önce

Hemşerim, yanlışa yanlış demeyin demiş arkadaş. Aslında sorun yok, sorun yazan ve bunlara karşı fikrini söyleyende demiş. Ne oldu düştüyse demiş. Yazan eğer bizim(!) aleyhte ise, kesin bir kişinin organizasyonudur demiş. Ah bir de bu gazete bu tür şeyleri yazmasa!

Doğan Uygun 9 Ay Önce

Hangi alanda ilerideyiz ki ? Eğitim alanında ileri olalım. Çorumdan en fazla bu kadar olur fazlasını beklemeyin. Dünyanın merkezi goygoyuna devam oradan iyi şeyler tutturuyoruz.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.