habercim19.com özgür haber özgür yorum

Hitit Üniversitesi: '117 basamak yükseldik'

BİLİM-TEK

Hitit Üniversitesi'nin Times Higher Education (THE) 2025 Uluslararası Görünüm Kategorisinde 117 basamak yükseldiği bildirildi.

Hitit Üniversitesi'nin Times Higher Education (THE) 2025 Uluslararası Görünüm Kategorisinde 117 basamak yükseldiği bildirildi.

Üniversiteden yapılan açıklamada, dünyanın en saygın yükseköğretim derecelendirme kuruluşlarından biri olduğu iddia edilen Times Higher Education (THE), 2025 yılının dünya üniversiteler sıralama sonuçlarını açıkladı.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Bu yıl değerlendirilen THE 2025 Dünya Üniversite Sıralaması’na göre Hitit Üniversitesi, genel kategoride tüm üniversiteler içerisinde 1501+ bandında sıralamaya girerken, “Uluslararası Görünüm” kategorisinde 117 basamak birden yükseldi. Hitit Üniversitesi Türkiye’de ise 34’üncü sırada yer aldı.

Öğretim, araştırma ortamı, araştırma kalitesi, endüstri ve uluslararası görünüm bakımından 5 ayrı ölçüte göre üniversiteleri değerlendiren Times Higher Education, bu yıl 2 bin 92 üniversitenin sıralamasını sundu. Yapılan değerlendirmede Türkiye’den ise 91 üniversite sıralamalarda yer alabildi.

ULUSLARARASI GÖRÜNÜM SIRALAMASI

Hitit Üniversitesi, Times Higher Education (THE) 2025 Dünya Üniversite Sıralaması’nda yer verilen uluslararası görünüm kategorisinde 117 basamak yükseldi. THE 2024 listesinde 1781’inci sırada yer alan Hitit Üniversitesi, 2025 Dünya Üniversite Sıralaması’nda 1664’üncü sıraya yükseldi. Türkiye genelinde yapılan sıralamada ise geçen yıl 64’üncü sırada bulunan Hitit Üniversitesi, THE 2025 değerlendirmesinde 56’ıncı oldu.

2000 YILI SONRASI KURULAN ÜNİVERSİTELER

Hitit Üniversitesi, Türkiye’de 2000 yılından sonra kurulan devlet yükseköğretim kurumları arasında öğretim kategorisinde 10’uncu sırada yer alırken araştırma ortamı kategorisinde ise 11’inci oldu.

REKTÖR: 'ULUSLARARASILAŞMA FAALİYETLERİMİZİN NETİCESİ'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesinin uluslararası ölçekli sıralamalarda yer almasının memnuniyet verici olduğunu söyledi.
Hitit Üniversitesinin başarı grafiğini daha yukarı taşıma gayreti içinde olduklarını belirten Rektör Öztürk, şöyle devam etti:
“Açıklanan THE 2025 Dünya Üniversite Sıralaması’nda Hitit Üniversitesinin “Uluslararası Görünüm” kategorisinde 117 basamak birden yükseldiğini görmek bizler için memnuniyet verici. En başından bu yana büyük bir kararlılıkla başlattığımız uluslararasılaşma faaliyetlerinin meyvelerini almaya başladık. 2025 sıralamasında 1664’üncü sırada yer aldık. Önümüzdeki yıllarda, başarı grafiğimizin daha üst sıralara çıkacağına yürekten inanıyorum. Bu noktada gayretlerinden ve başarılı çalışmalarından dolayı değerli akademik ve idari personelimiz ile sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum."

Yorumlar (9)

peeh 1 Hafta Önce

rezalet

Corumlu 1 Hafta Önce

Sonuc ne 1 universite kuruldugu tarihten bu zamana kadar kac ogrenci tercih sayisinda dusus var alisman ye ic gez sanada kalmaz bu dunya sen anca ogrencisi olmayan bolume hoca al tug bitmemis yetimin hakkini yedir ilahiyatcilar ne yapiyo sn rektor hic arastirdinmi

Çorum 19 1 Hafta Önce

İlk 400 kriterindeki 4 sıralamanın 3 ü tamam Türk öğrencilerin yurtdışına gitmesine gerek kalmadı artık yahu nasıl öğretim görevlisi olunduğunu sınavsız doçentliği alemde dil sınavını bile karşılayamayanların kimyada nasıl el altındann doktoralara alındığını doçentlik sınavları kaldırıldığı için doçent olmayanların vurulduğunu nasıl meslek yüksekokulu müdürü olunduğunu vs vs herkes biliyor ne bilimi ne ilimi atma bre Recep çavuş

İstatistikçi 1 Hafta Önce

Rektör ya istatistik bilmiyor yada kandırıyor. Geçen senenin haberi: Times Higher Education kuruluşuna bu yıl ilk kez başvurarak dünyanın en başarılı yükseköğretim kurumları arasında girme başarısı gösteren Hitit Üniversitesi, Türkiye’de 2000 yılından sonra kurulan yükseköğretim kurumları arasında öğretim kategorisinde 7’nci sıraya yerleşirken, araştırma ortamı kategorisinde ise 10’uncu sırada yer aldı. E bu sene daha kötüye gitmiş??? Sen Çorumluları kaldırabileceğini mi zannediyosun? Bu başarı değil düpedüz ihanettir

YİNE BEN 1 Hafta Önce

yapmayın bu içi boş saraylar hastalığından kurtulun bilim ilim yapın savaş çok büyük bırakın kendinize saltanat yuvaları yapmayı İCRAAT NE HALKA İNİN İLMİNİZ İLE

İsmail 7 Gün Önce

Belki 117 üniversite kaoanmıstır dünyada başka turlu izahı yok ne başarısı varda 117 basamak yükselmiş 3 harfli market gibi okul açıyorsunuz hadi onlar bu gibi okullardan mezun olan öğrencileri ise alıp eleman bulurlar ya siz öğretim görevlisini nerden bulacaksınız bulduğunuz hocaların yetiştirdiği de ya bu marketlerde çalışır yada t shirt satar geçen bakan yardımcısı damadın almanyada ateşe olmadı gibi adamın mesleği ahci

Geçen Sene 7. Sıradaymış 7 Gün Önce

Burdaki bir yorumdan sonra arattım, kendi web sayfalarında geçen sene, 2000 yılından sonra kurulan yükseköğretim kurumları arasında öğretim kategorisinde 7nci; araştırma ortamı kategorisinde ise 10uncu sırada yer almış. Şimdi bakıyorum, 7'den 10; diğerindede 10'dan 11. sıraya düşmüş görünüyor. Yani öğrenim ile araştırma ortamı kategorilerinde düşüş var. Belki yanılıyorumdur, büyüklerimiz daha iyi bilir.

Gülmek güzel ya 6 Gün Önce

Adamı güldürdünüz . Allah da sizi güldürsün çok komik. Artık açıyorum su Çorum'a ve universiteye

Çorum 19 5 Gün Önce

Özgür düşünce ifade liyakat eşitlik bağımsız üniversite modern ilköğretim sistemi vs olan biata dayalı insanların yetiştirildiği ülkelerde ilim bilim olmaz olay batının blmini alalım la olmuyor olay bu bilimsel ilerlemeye zemin yaratan anlayış kafa yapısıdır kimse ne kendini ne başkasını kandırmasın

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.