habercim19.com özgür haber özgür yorum

Çorum’un Roketçilerine ödül

BİLİM-TEK

Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi bünyesindeki Spektrum Roket Takımı, ‘En İyi Tasarım’ ödülü aldı.

2024 yılında Teknofest Roket Yarışması’nda ilimizi temsil eden Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi bünyesindeki Spektrum Roket Takımı, ‘En İyi Tasarım’ ödülü aldı.

SES HIZININ %127’SİNE ULAŞTI

Toplam 800 takımın başvurduğu yarışmada lise kategorisinde finale kalan 30 takım içerinde yer alan Spektrum Roket Takımı, SENCER isimli roket projesiyle 14 Eylül 2024 tarihinde Aksaray’da yer alan HİSAR Atış Alanı’nda kendi üretimleri olan roketlerini fırlattı. Yapılan roket projesi, takımın katıldığı lise kategorisinde bir ilk olarak ses hızının %127’si seviyesine ulaşmayı başardı.

ROKETSAN'IN DÜZERLEDİĞİ YARIŞMA

2022 yılında Şehit Abdullah Tayyip Olçok Anadolu Lisesi bünyesinde çalışmalara başlayan ve Teknofest Liseler Arası Roket yarışmalarına katılan, 2023 yılında Liseler arası Roket yarışmasında kendi yapımları olan roketleriyle katılıp ve 1835 metre (6022 feet) yükseğe çıkarak En İyi Takım Ruhu ödülü almaya hak kazanan Spectrum Roket Takımı, bu yıl da Roketsan-Novart Uzay Teknolojileri iş birliğinde ve TEKNOFEST altında düzenlenen 2024 Roket Yarışması’nda A1 (Lise Düzeyi) kategorisinde yer alan 3 raporlama aşamasını da geçerek finallere katılmaya ve atış yapmaya hak kazandı.

EN İYİ TASARIM ÖDÜLÜ

Danışman öğretmen Menderes Kurt liderliğinde, takım kaptanı Utkan Kaya ile Mehmet Eren Özden, Ege Kurnaz, Yusuf Karakaş (Avionik), Efe Giray Taşkaya ve Şükrü Can Yağar’dan (Mekanik) oluşan Spektrum Roket Takımı, yapılan atışlar sonrası değerlendirmelerde ‘En İyi Tasarım’ ödülü almaya hak kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.
Milli Eğitim Müdürlüğü, başarılı okulu, öğretmen ve öğrencileri tebrik eederek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yorumlar (6)

Kale 2 Hafta Önce

İnsanı öldürmek için değil insanı yaşatmak için projelerin geliştirilmesi daha makbuldür.

Kale 1 Hafta Önce

Neyin peşindesindesin sen? Bulunduğumuz ortam dediklerini götürmüyor etrafımız ateş çemberi! insanların gözünü kan bürümüş kmlerce öteden telsiz patlatıyor. Amma boş yapmışsın!

MHY 1 Hafta Önce

Her gün masum insanların üzerine roket yağıyor. senin zihniyetin yüzünden bu ülkenin caydırıcılığı yok.

Üretelim 1 Hafta Önce

Güze üretimler,tebrikler,daima farklı özellikleri olan üretimler,daima ARGE ler ve ÜRGE ler yapalım,İnşAllah.

Üretelim 1 Hafta Önce

İnsanları yaşatmak için projelerin yapılması gerektiğini, şimdiye kadar dünyayı sömüren zalim, emperyalist,sömürgeçi ülkelere söylenmesi gereken sözdür.Biz emperyalistlere karşı vatanımızı ve dünya barışını korumak,sömürülmemek için üretiyoruz.

MHY 1 Hafta Önce

Birazcık düşünmeyi denesen? Roket sadece öldürmeye mi yarar? Savunmaya yaramaz mı?

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.